Statcounter

måndag, augusti 07, 2006

Trial and error

Jag hittade en liten knapp med "post a blogg" men inte kände Flickr till blogspot.com... Typiskt.

Men - här kommer det som inte blev skrivet om dalaresan - och den som vill se pizzabakandet får helt enkelt klicka sig dit.

Min kompis kockan (som vi var hos i Dalarna, hon med goa gröten) blev med bagarstuga i och med att hon hittade sambon i skogen. Jo, det är sant. De träffades mitt i skogen av en slump när de sökte regnskydd. Fast då var de ju inte sambor än förstås…

Bagarstugan har en riktig vedeldad stenugn och där bakas det för fullt och säljs bröd och pizza och annat. Det finns plats för 4 personer vid jättebakbordet. Som om pizzafester vore själva meningen med stället… Var och en bakar sin egen pizza och lägger på vad man vill – sen häver man själv in den i ugnen och äter så mycket man orkar… dvs ungefär en halv… resten får man med sig hem.

Förra lördagen roade vi oss med detta.

Maken orkade hela sin – liksom jag hade han aldrig ätit godare pizza. Det var inte bara en burk tomater vi slängde på…som det blir hemma hos mig… Min pizzaskapelse var något i stil med 4 årstider, fast lutade mer åt 12 månader… och jag orkade knappt hälften. Den resterande halvan var suverän som lunch på hemvägen.

På tomten, nere mot en å, har de en ”slogbod” (ser ut som ett vindskydd) och framåt nattkröken efter pizzafesten gick alla gäster dit. Brasan brann för fullt och andra av deras vänner och grannar satt redan och glammade runt elden. Stämningen blev inte precis sämre när en av gästerna stämde upp med ”Omkring tiggarn från Luossa…”

Lite skillnad mot att sitta här hemma vid datorn som jag ofta gör andra lördagskvällar. Tills jag fått in rätt knycken - klicka här om du vill se:
http://www.flickr.com/photos/59727140@N00/

4 kommentarer:

Monica med yffen sa...

Jag får inte fram några bilder :(

Elisabet. sa...

Jaha, nu är man snart ensam som inte kan det där med Flickr.
Ja, ja.
Nån ska ju vara det också.

Och så har jag lyckats "låsa minneskortet" till kameran och kommer mig vare sig fram eller tillbaka.

Migränen ligger på lur.

Anonym sa...

You have an outstanding good and well structured site. I enjoyed browsing through it Laser tattoo removal mcpherson Credit score loan approval criteria bondage sex lowrance car gps

Anonym sa...

That's a great story. Waiting for more. Vitamin a and cellulite