Statcounter

tisdag, september 12, 2006

Akut

Vad har hänt med min dator, månntro? Något elakt har tagit sig in i den och den är helt urfloppad. Så den ligger på akuten nu - fast tvärtom, alltså läkaren (maken) ligger på knä framför den och gör en större undersökning à la hembesök.

Ett och annat virus har jag varit med om, men inte att den floppat ur totalt. Jag blev nästan skraj när all text började svaja och fara runt...

Detta innebär att under kvällssurfningen, som nu sker på makens dator där mina favoriter inte finns med, har jag botaniserat bland en del nya trevliga bekantskaper.

13 kommentarer:

Humlan sa...

Det kan ha sina fördelar att ibland tvingas ta nya vägar!
Hoppas att datorn kryar på sig, svajig text som inte vill stå still, låter inte trevligt...

Anonym sa...

Oväntade händelser berikar livet!

Anonym sa...

Ängsligt det här, tycker jag. Översättarhelena har också haft sin dator utslagen. Mamselamsen likaså. Och Lotten. Jag har visserligen ingen blogg men undrar om man kan smittas via bloggar; min dator är nämligen också knäpp. Om jag ställer markören nånstans för att ändra en bokstav t.ex. då markeras orden på ömse sidor om markören utan att jag gör nåt. Sen går det inte att få bort markeringarna utan jag måste stänga av datorn och börja om. Med hjärtat i halsgropen. Nervöst! Kan det vara virus?

Fria Foten sa...

Ja, både människor och datorer är sårbara...!
Uppdatering av bloggen?Har knappast tid till tt blogga..
Jobbar på flera ställen, web-kurs, gubben, katten,lya och allt....tight just nu!!!

Översättarhelena sa...

Ökenråttan: Inte har väl min dator varit utslagen? Eller minns jag så dåligt? Det skulle i och för sig inte förvåna mig så värst mycket om jag gjorde det ...

Monica med yffen sa...

Antivirusprogrammet varnade för ett tjugotal hijack-attacker för mig igår. Kan det vara något sånt du har drabbats av?

qi sa...

Hoppas på snar bättring av patienten!

Anonym sa...

Va - var den inte? Ja, du vet ju bäst, så det är jag som är ute och cyklar och rör ihop det. Nu igen.

Elisabet. sa...

Hahaha. Här är det som vanligt; lätt kaos ...-)

Får man fråga hur mycket rödvin som är kvar i flaskan? Jag menar, när texten börjar svaja och ha sig ....

itsweden sa...

Först, svajande bokstäver i grakikläget beor troligtvis på att grafikkortet inte får tillräckligt med ström. I bästa fall kan det bero på att du har många andra saker kopplade på samma el-jack som datorn, i sämsta fall beror det på att grafikkortet är trasigt. Det kan också bero på att du har för hög värme i datorn.

Ökenråttan:
"Sen går det inte att få bort markeringarna utan jag måste stänga av datorn och börja om. Med hjärtat i halsgropen. Nervöst! Kan det vara virus?"

Visst kunde det vara det, men troligtvis inte. Till 99% säker på att det inte är virus utan inställningarna i ditt windows.

Monica med yffen:
"Antivirusprogrammet varnade för ett tjugotal hijack-attacker för mig igår. Kan det vara något sånt du har drabbats av?"

Hijack-attacker? Det är väl din brandvägg/intrusiondetector som varnar för sånt och inte antivirusprogrammet?
Jag misstänker att din ISP (=internet service provider), alltså TELIA, COMHEM, BREDBANDSBOLAGET eller vad du nu har skickar en så kallad ping signal för att kolla att nätet är uppe och din intrusiondetector är inställd på att inte släppa igenom sånt utan ser det som ett intrångsförsök.

Linda sa...

Krya på sig!

Anonym sa...

z999: Ska du följa med hem och titta på mina inställningar?

Närmare bestämt vilka inställningar ger sån där ofrivillig markering? Och är det samma som gör att bokstäver repeterar sig? Och att rättstavningskontrollen inte reagerar på att ord innehåller fyra 'n' på raken?

Bloggblad sa...

z999: Maken hälsar att du förmodligen har rätt om grafikkortet. Jag fick överta hans dator och den krånglade redan tidigare - men vi har den successionsordningen i familjen att han köper nytt och jag övertar... *suck* men inte när det gäller kläder :)

Lindalotta: datorn hälsar och tackar.

Ökenråttan: En helt ny dejtingfras! Bort med etsningar i taket!