Statcounter

onsdag, september 13, 2006

Inte bara min dator...

Jag tackar för alla välgångsönskningar och tips om vad det kan vara med min dator - den funkade vid läggdags igår, men idag rullar det och gläpper och inga tryckningar fungerar. Det blir väl "andra hjälpen" i dag då... jag har ropat på den nu.

Men - i dag är det inte bara datorn som är ur funktion... Jag har varit på massage, och det var inte nån vanlig mysmassage utan tortyr. Finsk djupmassage. Den skulle ... ja, vad sa han nu då, på den härligt sjungande dialekten...? släppa loss nerver från musklerna som hållit dem i ett järngrepp - eller vad det nu var som hade hänt med nervändarna och muskelfästena, det gjorde så ont att jag inte riktigt uppfattade. Han stönade när han tryckte och knådade och jag skrek...

Det var det värsta jag varit med om (vanlig massage är som en fjärilsfjärt i jämförelse) - och så ljuvligt skönt när plötsligt armen gick att röra igen... och huvudet satt löst... Tre gånger skulle det ta, och värst är det första gången.

Träningsvärk är att vänta - den kom direkt, så det tror jag på. Tur att jag är ledig i morgon. Men jag hade inte värre ont än att jag stapplade till garnaffären när jag ändå var inne i stan... :) Och några till affärer fanns på vägen... men nu är det soffa och vila som gäller för kvällen.

Förresten, nu märker jag att det här tangentbordet vid makens skrivbord är mycket mjukare och behagligare att skriva på... kanske ...? Hm... Lite tjat? Krabba? Ni fattar va?

20 kommentarer:

Elisabet. sa...

Hahaha .. jadu, det var inte som min kina-massage då .. då jag översköljdes av LUSTA ..-))

Lena sa...

Nä, det verkar var skillnad i upplevelsen. Tackar för informationen Bloggblad och Elisabet, nu vet jag vad som är att föredra..

Morgondimma sa...

Mutor är underskattat!

Humlan sa...

Tänk vad lite shopping kan lindra "ontet"... men liten tröstpresent av maken kanske också skulle...
och du ska väl vara rädd om muskler och nerver i fingrarna... :-)

Bloggblad sa...

Elisabet: Nog för att han var gullig, men det här var inte direkt njutbart.
Panter: Hellre kineser än finnar...:)
Morgondimma: Du har rätt. Med hot, mutor och lämpor kommer man långt...
Humlan: Javisst, ett lättskrivet tangentbord måste vara att föredra.

Anonym sa...

Vilken tur att det var första gången som var värst...den har du ju gjort nu. Så nu blir det bara skönare och skönare :O)

Vad det gäller tangentbordet...byt utan att säga något vet ja...han kanske inget märker ;O)

Bloggblad sa...

Gunnel: Jag lever på hoppet att det blir bättre - för just nu har jag djävulskt ont i alla muskler som satt fast i de där nerverna - eller om det var tvärtom... Jag blev glad i alla fall, för det fanns ett samband mellan de olika ställena jag har haft ont i.

Haha- ja, vem vet? Han ser nog inte skillnad på sitt nya silverfärgade och det gamla likfärgade... :) Han ser ju inte när jag kommer hem med ny hårfärg... :)

Anonym sa...

Om du tänker fråga maken om tangentbordet, så "anfall" honom i mätt tillstånd, då brukar det lyckas bäst. Tips från en erfaren kvinnlig släkting till mig som är mycket gammal och mycket erfaren.

Anonym sa...

Någon skäl måste du ha för att ha tagit denna tortyr?

Byt tagnetbordet och jag tror mäken märker inte...

Linda sa...

Vad är det som händer när det "gläpper"???

Skicka maken på finsk massage så kanske du får ett nytt tangentbord :)

Bloggblad sa...

Quid vis: Jodå, "mätta karlar går med på mest" - men den där kvinnliga släktingen... är hon släkt med "jag har en kompis som....etc)

Anne-Maj: Jodå - tre onda skäl... i arm, höft och ben... och jag blev rekommenderad den här massören av en som vet. Han själv kallade det för "behandling" så det var inte falsk varubetäckning.

Monica med yffen sa...

Om man råka hälla lite vatten i ett tangentbord, slutar det att fungera helt. Det går inte att göra något åt och då måste ni ju köpa ett nytt. Maken får det nya och du får hans. Ett förslag bara...:)

Anonym sa...

Ta royaltyt från böckerna och köp ett tangentbord! Be maken - pah!

Men den där massagen..? Han stönade och du skrek. Vad höll ni på med?

Vonkis sa...

"Med hot, mutor och lämpor kommer man långt..."

Jag som trodde att det var "Vilja våld och vasselin som var universalmedlet...

Anonym sa...

Bloggblad: Min kvinnliga släkting är högst verklig och står mig mycket nära. Rådet om mätta män är direkt från henne till mig.

Bloggblad sa...

mmy: hm... vatten... kanske... fast jag riskerar att få en massa ovett då, jag vet ju att man inte får osv...

Ökenråttan: *skrattar så jag ramlar av stolen* Du tror att jag har royalties à la Guillou eller Marklund... mina räcker högst till ett par tangenter i månaden... :)
Massagen... ja, jag undrade själv. Men i dag känns det faktiskt bättre i de ställen där det var väldigt ont förut.

Vonkis: Där har jag missat nåt! Ska testa.

Quid vis: Jag tror på rådet - redan när jag var barn lärde mamma ut att man skulle prata EFTER maten.

Översättarhelena sa...

Jag tycker det låter lite kul med finsk massage! (Är jag inte äventyrlig så säg!) Undrar om jag kan hitta nån finsk massör i Göteborg?

Bloggblad sa...

De har i alla fall utbildning i Göteborg, men om det är samma vet jag inte. www.euma.se
Kan ju hända att just den här killen kör sin specialitet? För nån elev var han då rakt inte.

Bloggblad sa...

monica: Ja, den här passar nog inte den som har kronisk värk - jag har "bara" nån nerv som kommit i kläm - eller nåt... men han hittade hur många igenkorkade muskler som helst. Och han talade om att det inte är massage i vanlig mening utan en "behandling". Jag har varit med om nåt liknande för länge sen, en man som kallade Jesus drog och tänjde, det gjorde också ont, men det här var fasen värre. Även om jag varit groggy idag så känner jag att det hände saker. Bra. Ska dit nästa vecka också.

Anonym sa...

Oj, aj...tror inte min värk skulle klara en sån behandling. Men det verkar som om den fungerade och då var den bra,trots allt vållande av smärta. Efter en god middag byter maken säkert tangentbord med dig och glöm inte...lite smicker.