Statcounter

fredag, september 22, 2006

Bortgjord...

På fredagarna har jag "Elevens val" med ett gäng 8-9-åringar, "Sång och spel". Jättekul men intensivt. I dag hade en liten andraklassare fått nya kläder, ett par vinröda byxor med en vinröd bolero ovanpå en rosa jumper. Hur sött som helst, och hon var mäkta stolt. Men - på rasten före musiken hade hon ramlat i skogen och fastnat i en gren och slitit av ett stort stycke längst ner på ena byxbenet. Tjejen var helt otröstligt. (Ingen silvertejp eller häftapparat hade hjälpt...) Tårarna flödade i mer än en halvtimme, och först när hon fick spela klangspel till en rolig sång glömde hon eländet för en stund.

Sen säger en av pojkarna: Kan vi inte sjunga 1000 blommor blues? Jovisst, säger jag och så drar vi igång... alla klämde i av hjärtats lust - tills vi kom till raden: ... har man hål i sina brallor... BUUUUhhhhhHHUUUUU... och sen var hon otröstligt igen... och jag fick krama och be om ursäkt för min dumhet som påminde henne... *

Suck. Hur dum får en fröken vara?

Förresten - Översättarhelena har överraskat mig med detta. Det blev jag jätteglad för!
Tack för alla glada tillrop - men champagnegaloppen får vänta tills festföremålet är med...

* Om man äger 1000 blommor, kan man leva hela året
Har man hål i sina brallor, kan man klia sig på låret...
(Jag har inte tillgång till textförfattarens namn, men det är tyvärr inte jag. Finns i "MusiksKatten")

14 kommentarer:

Tankevågor sa...

Men vilken otur hon hade med sina nya byxor som hon var så stolt över. Snacka om dåligt val av sång!!! Ibland blir det bara så fel.

Linda sa...

Oj vad dumt det kan bli ibland. Det fanns ju ingen tanke på att påminna henne igen, stackars tjej. Men jag har aldrig hört sången, den verkar ju härlig.

Monica med yffen sa...

Stackars liten! Säkert var hon bedrövad och hon tänkte bergis på att föräldrarna skulle bli förtvivlade. Hoppas de inte blev det.

Bloggblad sa...

londongirl: Just då hade jag lätt för att hålla mig för skratt - men sen... jag har nog lite bisarr humor...

Lindalotta: En ljuvlig liten blues är det. Och inte en tanke hade jag.

mmy: Hon var livrädd för att mamma skulle bli "rasande" (ett uttryck jag aldrig hört en 8-åring säga förut) så jag fick ringa och förvarna mamma. Som svarade: Jaha, hon har alltid sönder sin nya kläder... Vilket svar! Det kanske fanns anledning att vara rädd?

Linda sa...

Fy så tråkigt, att behöva vara rädd för att komma hem, med en reva eller två. Man är väl bara barn en gång??

Bloggblad sa...

lindalotta: jag vill minnas att mina barn också blev ledsna och rädda när de hade sönder nya kläder trots att jag aldrig gjorde nån större affär av det. Det är nog mer att de vill vara rädda om det som kostar pengar. Fast den här mamman svarade så konstigt att jag började undra.

Anonym sa...

Vicken dag! Klantig fröken:-)
Men mamman där.... jag får dåliga vibbar... Tycker synd om tjejen.

Dakota sa...

Hälsa den lilla tösen att det var tur att inte hon själv gick sönder!
byxor är lättare att laga.

Lena sa...

Otur upphöjt till två, men jag undrar lite över pojkens önskan...Jag kanske är överdrivet misstänksam, ser en 14-åring gosse framför mig . Jag tror att han hade gjort precis så i den åldern.
Mamman- jag håller med , det känns inte bra.

Strumpstickan sa...

Taskigt mot tjejen av pojken, usch!

Kul med bildbevis på mässan!

Bloggblad sa...

Anne-Maj: Jag kände mig minst sagt dum!
Dakota: det har du rätt i - vi har ju just gått igenom det eländet med en grabb som verkligen gick sönder...
Panter - strumpstickan: Nej, nej, han tänkte inte alls så, det är jag övertygad om. Det är en härlig bluesmelodi som han gnolade på tidigare, han var nog inte ens medveten om nåt sånt som trasiga tjejbyxor, han är bara 8 år.

Bildbeviss är kul förstås - och ett mail att första boken är köpt av en kompis... men... jag blir mer och mer irriterad på att jag inte hann få den själv först.

Vonkis sa...

Jag hakar verkligen upp mig på den där mamman. Det är väl bar att tjejen är ute och rör på sig i stället för att bara sitta still på en plats och vara rädd att skrynkla ner kläderna?

Bloggblad sa...

Vonkis: vet du, jag trodde att min dotter skulle bli så där petnoga med sin lilla dotter, för hon är väldigt noga med piffigt och matchande, men icke. "Smutsiga barn har haft kul" är hennes devis... det gillar jag.

Anonym sa...

Oj vad knasigt det kan bli. Men även en lärare/lärarinna kan faktiskt inte tänka på allt.
Hoppas hon fick hjälp hemma med sina nya fina byxor