Statcounter

fredag, oktober 27, 2006

Lagomlandet

Var är mitt gamla hederliga Lagomland? När det äntligen blev snö i vintras, då låg den kvar till försommaren. När det äntligen blev en varm sommar - då höll vi på att storkna av värmen. Sen när det äntligen regnar - ja, då är det ingen hejd på det heller(märkte jag när jag höll på att få vattenplaning under skorna häromdagen). Och nu kommer höststormen - och... ja. Hade jag haft ljudblogg skulle ni få höra hur det låter när vinden tar tag i takutsprånget och det rister i hela huset.

Vart tog "lagom" vägen?

Samma gäller i min tillvaro. Det blir alltid ihopgyttrat, om det sen är roliga, jobbiga, spännande eller tråkiga saker... spelar ingen roll. Allt klumpas ihop i min almanacka. Men nu hoppas jag på att få ett laaaaaagom långtråkigt höstlov under kommande vecka. Jag vill inte ha den minsta spänning i tillvaron. Vill inte göra nåt, bara flyta omkring. Låta tiden gå. Titta på molnen, gå ut och gå... blogga lite, kanske.

Kan väl ändå erkänna att allt det där roliga, jobbiga och spännande har gått bra och jag har varit rätt nöjd när jag kommit hem från musikalföreställningar, barnkördag, föräldramöten m.m. En del tråkiga saker (sjukdomar och annat elände) ligger kvar och skräpar, men har åtminstone inte blivit värre.

Jag har sett på bibliotekssidan att en del snälla bloggare (för vilka skulle det annars vara?) har beställt min bok på diverse bibliotek i landet - och det tackar jag för.

Kvart över fyra... kan jag ta fredagsdrinken redan nu, tro? Hmm...*känner efter* Jo. Det kan jag. Skål på er!

21 kommentarer:

Cissi sa...

Ja, det kan du! Jag smuttade just på ett glas rött. Skål o trevlig helg, Bloggblad!

Översättarhelena sa...

Skål och trevlig helg! Här i Göteborg har det konstigt nog varit en strålande vacker höstdag, bortsett från lite friska fläktar kring lunchtid.

Anonym sa...

Känner igen det där med att allt klumpar ihop sig. Jo då! Turligt nog lyckades denna veckas möten att flytta på sig så det har varit en helt möteslös vecka. Sensation tror jag.

Här blåser det också. Inte konstigt kanske då jag inte är så långt bort från dig. Tror det tar i mer nu...

Tur jag ska vara inne ikväll. Tända ljus och kura ihop mig i soffan alldeles allena. Ska se om jag ska se någon tjejfilm när sambon inte är hemma.

Skål på dig!

Linda sa...

Härligt med lite bloggrader från Madame Bloggblad igen!!
Jag skålar med dig för ett torrt höstlov :)
Hoppas nu att helgen blir lugn och skön, trots vädrets makter.

Tankevågor sa...

Här har allt också haft en tendens att köra ihop sig. Kvällsmöten, kurser osv har gjort att jag bara susat ut och in genom dörren här hemma känns det som. Vad skönt att du får ett rejält höstlov. Det har inte jag....vi har studiedagar. Suck!

qi sa...

Skål bloggblad, jag har tagit ett glas rödvin, det är fredag ju... Roligt att höra av dig igen!

Anonym sa...

Att vi inte har ngt lagomväder kanske beror på oss själva. Kolla här!

http://www.wwf.se/show.php?id=1039752

Anonym sa...

Ja, ibland är det dött eller är det tok för mycket! Nu känns det som jag har ätit för många kulor på en gång. Jag måste nu ransonera kulorna, så det blir lagom.

God kväll!

Anonym sa...

Skål!!
Men du visst är det ordet "lagom" som egentligen inte finns, iallafall vad det gäller andra språk

Lilla B sa...

Roligt att hitta bloggrader igen!
trevlig helg!

Bloggblad sa...

Fr.B + Översättarhelena + Qi: Gutår på er... rött eller vitt eller vad ni har i glaset!

Pladdertanten: Fast nu tycker jag det verkar ha mojnat. Det tjuter inte om taket längre.

Lindalotta: Tack! Det känns helt ok att vara tillbaka. Och visst vill jag ha det torrt när jag är ute och stavgår. Gärna lite sol i nyllet också.

Lena: Det är tyvärr vad jag befarar - vårt eget fel. Och det verkar gå fortare och fortare åt extremhållet...

Anne-Maj: Käkar du Mozartkulor? Och förresten - har du inte stuckit iväg till andra sidan jorden än?

Gunnel: Ja, det påstås att det inte finns, men jag är inte helt säker. Träffar ju mängder av utlänningar - en del säger sig ha det uttrycker. Jag kan inte motbevisa när det gäller persiska, arabiska, bosniska...

Lilla b: Mina bloggrader är helt garanterat mycket bättre än mina trädgårdsrader... jag får Ågren när jag ser dina och andras fina trädgårdsbilder. Jag vill ju...

Anonym sa...

Angånde klimatet: Förändringar i vädervärlden är nog det normala, det var ju någon kilometer is här för inte så länge sedan så jag tror inte att nuvarande läget kommer att vara för evigt. Trots att vi trott det och byggt en stor del av våra bostäder på gammal sjöbotten.

Angående drinken: Allt i livet är ju en fråga om prioriteringar. Bestäm du.

Bloggblad sa...

Uffe: Jag har hört fler som inte oroar sig utan ser det som du - att det varierat en hel del, själv vet jag inte riktigt vad jag tror, men nåt galet verkar det vara.

Apropå drinken.... hm... det blev både en och två och tre.... och gott var det också. Med brasa, levande ljus, Idol och Hey Baberiba... men nu är det sängläge som gäller. God natt!

Lena sa...

Låter som en toppenkväll, en bra inledning på ett lagom långtråkigt höstlov kan jag tänka.
Hade det så lagom!

Anonym sa...

Välkommen tillbaka! vad härligt att allt gått bra. Och nu tycker jag verkligen att du är värd en veckas bara-vara. Hasa omkring i morgonrocken halva dagen. Gå ut och andas in höst/vinter ( här är full vinter), dricka kaffe i lugn och ro, blogga, mysa. Ta hand om dig!!

Bloggblad sa...

Panter: Jag njuter som bara den! Fast - som ganska vanligt är när man slappnar av efter en massa anspänning - så började näsan rinna på eftermiddagen...

Eva: Jag har sett dina vinterbilder. Inte klokt. Och ni som fick sommar så sent också!
Du kan lita på att här ska hasas. Med näsduk i högsta hugg. Jag dricker citronvatten, tranbärsjuice, sköljer näsan med koksalt och tar echinaceadroppar... jag blir sur. Vill vara frisk så jag orkar vila ut.

Visionary soul sa...

*skrattar*... "vattenplaning under skorna"... du är kul du! :-)

Bloggblad sa...

VS: Jag är dötråkig i verkligheten. Bara så du vet... det är därför jag älskar att skriva, bokstäverna flyttar liksom om sig av sig själva.
Men tack ska du ha!

Visionary soul sa...

Åja, nu är du väl ändå liiite för blygsam... inte kan man skriva kul men vara dötråkig, det tror jag inte på! :-)

Bloggblad sa...

Det är väl så att det varierar mer i verkligheten. Jag bloggar inte när jag är trääääälig till mods.

Vonkis sa...

Jag har helt missat den där stormen som skulle komma. Det blåste lite här om kvällen, men inte var det så att det tog tag i huset inte, typiskt att den skulle missa norpan.