Statcounter

fredag, november 17, 2006

Beroende...

Nu är klockan 22 och det är sex (6!) timmar sedan jag kunde öppna min mailbox! Gissningsvis är det bara spam som kommit in, så jag kan lika gärna lägga av att gå hit och klicka på "skicka/ta emot". Men tänk om jag har fått ett kul mail... "Ange lösenord för nätverket!" JAG HAR JU GJORT DET!!!!

Inte visste jag att jag var så beroende... det känns tomt... och inte hjälper det att ha en expert här hemma. "Lugna ner dig", säger han bara... "det är nåt fel i systemet! Ta't lugnt!"

Shit. Jag får gå tillbaka ner till brasan och tanka på lite rödvin och vänta på resultatet av Idol. Johan och Felicia sjöng ungefär lika falskt, förmodligen åker Felicia ut, hon är ju tjej...
Nu stänger jag av den förbaskade tvärviggen till dator... Shit shit shit. Tänk om jag fått nåt intressant mail som jag inte vet om... Var fanns detta behov för 10 år sen? Då när jag snällt väntade på gula postbilen måndag - fredag...

16 kommentarer:

Vonkis sa...

Tänk om du fått ett engångserbjudande om att få miljontals kronor. Och så missar du det på grund av ett fel i mailsystemet.STÄM SKITEN UR DEM!

Anonym sa...

Oj vilket elände! Den här veckan har jag leggat i soffan och vittjat min inkorg med mobilen, fiffigt va?

PGW sa...

Jag VET hur det känns! *klappar tröstande på axeln*

Monica med yffen sa...

Visst är det jobbigt! Jag är likadan.

Bloggblad sa...

Vonkis: Såna erbjudanden får jag dagligen, men tyvärr hamnar de i spamkorgen...

Men - jag har kommit in i Outlook igen efter lite trixande. Vilken lättnad!

Anonym sa...

;.), sådant är IRRITERANDE.
Jag kan å andra sidan bli lite sur på mig själv för jag att jag tillåtit mig att bli beroende. Förstår inte hur jag tex skulle kunna klara mig utan mobil idag. förr gick det bra. Jag ringde när jag kom hem eller till jobbet. Nu måste mobilen vara med hela tiden.

Bloggblad sa...

Panter: Datorn erkänner jag att jag blivit beroende av (och hånad av familjen, för se - jag skulle ALDRIG släppa en dator över tröskeln... sa jag för sisådär 20 år sen)
Däremot är jag inte beroende av mobilen. Det är få som har det numret, och de flesta ringer ändå på den vanliga. Och jag har sällan telefonpratarbehov när jag är ute. Men jag har en förstås.

Anonym sa...

Jag är medberoende och blir lika frustrerad som du när systemet funkar dåligt. Jag hade också svurit på att inte skaffa dator och hoppades att slippa lära mig datorer, men sedan flyttade bror- och systerbarn till olika kontinenter och eftersom den yngre generationen inte vet hur man stavar till frimärke och ännu mindre vet var man köper dem var det bara för faster/moster att förnya sig och lära sig ta emot och sända mejl.
Nu är jag glad att de "tvingade" mig men säger också shitshitshit när jag otåligt väntar på att systemet ska fixa till sig.
Med mobilen gör jag precis som du -har den mest med mig när jag går hemifrån, men jag slår inte på den utan har den med för min egen "säkerhets" skull. Pratar gör jag helst privat hemma i en skön fåtölj och ett glas gott vin i närheten.
Hoppas att ditt system slipper paja för ofta i framtiden!

Mette sa...

Ja, det är för jäkligt när mailen inte funkar! Jag är likadan! Men så har jag ju alla mina Tradera-mail med köpare som går i taket om jag inte svarar snabbt... blä...

Monica med yffen sa...

Du har en utmaning hos mig.

Anonym sa...

Postbilen är fortfarande dagens höjdpunkt...fast här är det brevbärare som springer i trapporna.
Inte är det kul inte när IT-tekniken visar sig från dåliga sidan. Kan få vem som helst att gå i taket

Linda sa...

En annan satt och sa för något år sedan att datorn där hemma, den används bara en gång i månaden då jag betalar räkningar.
Jojo, tre datorer och bredband... Betala räkningarna, pyttsan!

:)

Bloggblad sa...

Kulsprutan: Hehe - jag har skämt bort mina ungar med att alltid ha frimärken hemma (de få gånger de behövt) och fick därför frågan ganska nyligen: Var köper man...
Jag tycker mail är bättre än telefonsamtal, man riskerar aldrig att störa.

Mette: Tradera har jag aldrig försökt mig på - törs inte.

Gunnel: Det finns en rolig dikt som jag läst - om pappersposten. Den börjar så här
Snart kommer posten
snart kommer posten
etc.... med 3-4 lika rader i varje vers, sen var det inget i posten idag, men - i morgon kommer posten...
Jag har tröttnat på papperspost - jag får nästan aldrig nåt kul där.

Lindalotta: Jag som lovade att flytta om maken släpade hem en dator... "Jag har dragit hem flera om året och jag blir inte av mä'na i alla fall..." stönar han till vem som vill höra på. Och så suckar han över att jag svikit mina ideal och sitter vid datorn för jämnan...

MMY: Det kommer!

Anonym sa...

Jag får abstinens direkt om min mejl inte fungerar. Inte för att det hänt så ofta, men när det gör det är det närapå katastrof. Så uppriven brukade jag aldrig bli för att brevbäraren var en timme sen.

Anonym sa...

bloggioter... eller snarare internet-beroende... fast åker jag bort fungerar det utan också... faktiskt tror jag det hänger på själva läsandet. Inte en dag utan att läsa!

Bloggblad sa...

matildas fikarum: Välkommen hit, jag har sett ditt namn ibland, men tror inte att vi "känner" varandra.
Fnissar åt brevbäraren... för finns det nån jag väntat på genom åren så är det h*n...

Josephine: Fördelen med att läsa bloggar är att man kan göra det på småstunder, t.ex. vid reklamavbrott. Det är inte många aktiviteter man hinner på ett par minuter.