Statcounter

torsdag, november 02, 2006

Cykler

Kanske är det därför det slagit över det där med rosa i leksakskatalogerna?
Jag citerar den senaste kommentaren till förra inläggen:

Hej:) Har du tänkt på att ditt barnbarn har bara rosa och lila? Jag har tagit på henne dom färgerna jag aldrig hade. Hon kommer säkert aldrig tycka om rosa när hon blir vuxen. Jag kommer aldrig gilla rött för det hade jag mycket av när jag var liten:):):)
Ha det gott kram din dotter

Jag undrar hur nästa generation ungar kommer att vara klädda - och vilka färger katalogerna har då? Samma som terapeuternas divaner?

23 kommentarer:

Monica med yffen sa...

Det kanske ligger något i det där.

Alltså gäller det att variera färger hej vilt så att ingen färg känns "för mycket".

PGW sa...

Jajamensan, massa färger på kottarna. Så växer de väl upp och satsar på goth-stilen när de blir tonåringar - bara svart ;-))

Men det är inte så himla lätt det där, mamma försökte nog sätta på mig alla färger men i en viss ålder var det bara rosa som gjorde mig sådär infernaliskt lycklig av någon anledning.

Anonym sa...

Här är det bara rosa, lila, rött och andra 'flickfärger' som gäller.
Lillasyster gillar även blått, men annars protesteras det hej vilt, om man försöker få på dem nåt av 'pojkfärg'...
Väluppfostrad som jag är, så har slutat tjata. *s*

Anonym sa...

Så sant. Både det din dotter skriver och det du skriver om terapeutdivanen.
Har deklarerat för min äldsta dotter att hon kommer att få betala sina terapeut räkningar själv.(Hon är ju övningsbarnet!!)"Morskan"

Mette sa...

Jag har fått för mig att det är mycket brunt som gäller. De som var barn på 70-talet klär sina ungar i de färgerna som var poppis då av nå´n knepig anledning. En väninna som handlar barnkläder på Tradera sade att allt brunt skjuter i höjden och blir hur dyrt som helst i slutänden.

Bloggblad sa...

MMY: Ja - jag har funderat över vad jag hade för färger som barn, men det enda jag minns är en blå kappa och skära underbyxor. Alla andra minnen är i svartvitgrått.

PGW: Jag undrar hur länge svart ska vara mode"färg". När jag var barn var det bara när man hade sorg som man klädde sig i svart. Jag tror att det enda "skära" (för så hette rosa på 50-talet) var underbyxor, flossat vita på insidan och grisskära på utsidan.

Myra: Av alla kommentarerna här att döma, så är det ingen idé att försöka.

Morskan: Det borde ingå några friplåtar till terapeut för första barnet... :)

Mette: Det har då inte kommit hit än... men jag kanske kan göra mig en hacka på de gamla sparade babykläderna som barnbarnet ratat. "FULT" sa hon om en vinröd kofta... *snyft* Men tänk om hennes barn vill ha dom på 20-talet?

Strumpstickan sa...

Regnbågens alla färger på samma gång *ler*

Bloggblad sa...

Strumpstickan: Jo, men då knycker de ju regnbågsfärgerna från en annan symbol.... :)

Anonym sa...

Du ser...man ska nog köpa det som man tycker är fint, rakt upp och ner

Anonym sa...

Nja, hmm, jag är lite osäker på det där med arv och miljö när det gäller färger. På målarfronten har mitt vuxna liv bestått av att säga "vad som helst men inte rosa" till två fruar och en dotter. Ingen av dom är uppfostrad med någon form av "rosainlärning". Jag börjar nog luta åt att en del är ärvt, trots allt.

Bloggblad sa...

Gunnel: Jag läste för länge sen att man som vuxen tycker om den färg som ens mamma hade på sig oftast när hon ammade. Men det kan inte stämma. I så fall hade min dotter älskat orange-rött-brunt...
Och du, du såg väl att min nya fina stass är i svagt lila? "Sista chansen" har jag hört att man kallar det för när äldre damer klär sig i lila... fast jag är ju förstås inte "äldre dam" än på länge.

Ufan: Det vore intressant att veta! Det finns ju en hel mängd undersökningar om hur små pojk- resp. flickbäbisar blir bemötta på olika sätt beroende på vilken kön man TROR att barnet har (gäller alltså inte föräldrar som borde veta :) )

Men du - du hade inte fruarna samtidigt, va? För sånt är inte lagligt...

PGW sa...

Nänä, Susannah & Trinny säger att mörkt lila är en färg som ALLA passar i så det så! :-) Inget snack om nån sista chans här inte!

Bloggblad sa...

PGW: F'låt... men vilka är Susannah & Trinity? Borde jag veta?

Klimakteriehäxan sa...

Undrar vad jag åsamkat för skada? Jag stickade en svart tröja åt min 1-åring när det begav sig.

Bloggblad sa...

K-häxan: Jodu, det får du kanske svar på efter divan-besök :)
Jag såg en nyfödd baby (pojke) som hade på sig en svart t-shirt med stor vit dödskalle... det såg trist ut.

Mette sa...

Jo spara barnkläder lönar nog sig! Just barnkläder - överhuvudtaget - går väldigt bra på Tradera.

Anonym sa...

jag kommer AldriG att klä min dotter resp son i rosa eller ljusblått - AldriG! så j-a anti-spy-kräks är jag på all kommersiell rulljangs som går i de färgerna! nänä, det ska få blir gröna, bruna, oranga och alla andra möjliga färger som gör att folk kommer fråga om det är en pojke eller flicka *grin*
eh... fast först måste man ju bli befruktad förstås.... ;-)

Anonym sa...

Det där med lila är lite kul. Den färgen kunde jag inte alls med förr men nu tycker jag mer och mer om den. Men du ... inte har det med åldern att göra :O)

Bloggblad sa...

Mette: jag kanske kunde tjäna en hacka... men då finge ju inte min lilla L några kläder till dockorna...

Josephine: *fniss* Vänta bara! Jag hade en hel mängd åsikter om vad jag skulle/inte skulle när jag fick barn... jag glömde bort att barn har en egen vilja...

Gunnel: Ja - och modet. Min mamma köpte en lila kappa 1966 - jag tyckte att hon var helt galen. Men hon hade varit tvungen att klä sig i svart i så många år att hon bara frossade i färger...

Anonym sa...

jo det är ju det de har.... eg. men för min mamma fick jag inte ha min favoritrosa tröja med mina röda byxor - ca tio år senare blev den kombinationen en modetrend...

Bloggblad sa...

Josephine: Jag ska erkänna nåt som nog är svårt att tro. När jag var 14 år fick jag inte gå ihop med mamma på stan. Hon tyckte att jag såg så hemsk ut..., slarvig och ovårdad, men jag var bara modern...

Anonym sa...

och kan du tänka dig att jag lyckades inte ta mitt hår i egna händer förrän jag var sexton? (jag har alltid velat ha långt hår) - det var tjat och övertalning varenda gång tills jag gav med mig angående val av frisyr...

Batbut sa...

Innan jag fick barn var jag totalt övertygad om att jag ALDRIG skulle klä flickor i rosa och killar i blått. Nu fick jag två tjejer och redan vid 1 års åldern drogs de till allt rosa. Enbart rosa leksaker som lockade i affärerna, rosa tyger som fick det att klia i fingrarna osv. Så jag lät dem hållas. Numera är favoritfärgen blått hos den stora damen och den lilla älskar alla färger, gärna ihop! Hon ser ut som en liten regnbåge