Statcounter

onsdag, november 08, 2006

Ödets ironi...

Apropå bilden här nedanför på armélokalen i Örebro - den byggdes 1910 och var i full gång i ca 80 år. Där har predikats om spritens fasor och verkningar och många försupna har traskat dit för mat och tröst och syndernas förlåtelse. (Jag träffade nog fler fyllegubbar som barn än de flesta andra i hela sitt liv...)

Sen revs den gamla slitna kåken, FA flyttade ett kvarter, det byggdes nytt - och exakt där möteslokalen låg finns nu... just det. Systembolaget...

9 kommentarer:

Anonym sa...

Outgrundliga äro Herrens vägar.

Anonym sa...

Ja men är det inte för typiskt? Den här berättelsen säger så mycket om hur vår människosyn har förändrats och tänk så många som frälsis har hjälp till värdigt liv och hur både de och många alkisarna har kämpat. Nu går allt ut på att tjäna pengar, även om folk blir förstörda... Men man blir glad över alla dessa fantastiska troende människor som brinner av medmänsklighet, dom behövs sannerligen!

Och jag hittade en rejäl gammal kaffekvarn idag, som jag sökt efter i flera år... gissa var! På Myrorna :)

Anonym sa...

inte till det bättre då....

sups det mera nu i Sverige än för fyrtio-femtio år sedan? Folkomröstningen i början på 20-talet känns så avlägset... trots att mina egna farföräldrar var inbitna nykterister och farmor varnade mig för "den första supen". Det var anti-alkoholpropaganda i samma form som anti-drogpropagandan som vi fick oss till livs i skolan på 80-talet!

Anonym sa...

Det var nog en bra b(r)ygg grund där, *skratt*

Elisabet. sa...

Jag är ju så trött numera, så jag orkar knappt skriva och än mindre kommentera, men jag vill iaf säga att jag har läst och funnit det hela ytterst intressant, detta med var du har bott och bilderna på husen/lägenheterna.
Tack.

Monica med yffen sa...

Det var ju mer än lyckat! :)

Jag säger precis som Elisabet. Mina ögon går i kors efter att ha kommit hem från jobbet för en stund sedan och orden kan nog hoppa runt hur som helst en sån här gång. Hoppas det jag skriver är någotsånär förståeligt.

Mette sa...

Hehehheeh.

Bloggblad sa...

Ufan: Eller om det är Anitra Stens...?

Kristin: Jag vet att många har FA att tacka ett bättre liv för. Mina föräldrar hade livet ut kontakt med flera f.d. missbrukare som började ett nytt liv tack vare dem.

Josephine: Jag tror det är vanorna som ändrats. På 1800-talet söps det nog ännu mer, men nu har vinboxarna gjort att det blivit enklare - och vin till maten har blivit ett måste för många. Och unga kvinnor har ökat sin konsumtion rejält, hörde jag på tv.

Atir: Jag har varit inne i den butiken - det kändes vääääldigt konstigt att handla vin där...

Elisabet: Tack. Vila dig ordentligt!

Mette: Just det, som vi brukar säga: hehe.

Vonkis sa...

Ha ha ha
Så kan det gå

Finns det någon minnesplacket eller ngt liknande efter AF på Systemet, det vore verkligen pricken över i.