Statcounter

fredag, november 24, 2006

Idolsnack...

Shit, vilken dialog idol-Johan kan leverera, liksom... det är ju sjukt, liksom! Ja' ba' ... asså... shit... det är så sjukt.

Så ja' ba', liksom, ja' får sånt sjukt behov, då ba' asså, att liksom... ja, shit... leverera nåt mer då, liksom.

Shit, va många ord det finns då, ba' liksom... Åh, det känns, som... ja, shit, ja måste absolut leverera några nya sjuka förslag, då ba'

synnerligen
sällsamt
absurt
vidunderligt
horribelt
groteskt
monstruöst
oerhört
kolossalt
omåttligt
fantastiskt
enormt
fenomenalt
förbluffande

Ba' som exempel då, liksom... för det är så sjukt jobbigt då, asså, att liksom sitta och ... ja, shit... vänta på att han liksom.... ehhh... levererar ett svar på hur det känns, då ba' asså.

Uppdatering:
Ska väl erkänna att jag har ett ord som förföljt mig genom åren. Märkte det först när dottern för snart 30 år sen började prata. Hon sa ideligen "så" så fort hon var klar med nåt. Jag undrade länge varifrån det kom... men sen hörde jag mig själv säga det - och det har jag inte blivit av med på alla år. Minsta grej jag gjort... "Så" markerar jag att jag är klar.

För att inte tala om när barnbarnet är här och har lärt sig ett nytt ord... då använder vi det SJUUUUKT mycket som idolerna skulle sagt.

22 kommentarer:

PGW sa...

Jag tror inte han kan ord med så många stavelser.

Anonym sa...

Tänk att det går så bra att INTE titta på Idol... shit, folks, det känns faktiskt jätteokej att liksom inte ha sett det!
Förstår helt Bloggblads frustration utan att ha hört eller sett. "Fuck the Sopranos" heter en gammal post hos mig, samma sorts reaktion!

Vonkis sa...

Ha ha ha
Vi satt och härmade Johan tills vi kom på att om vi fortsatte fanns det en risk att det skulle fastna. Huvva.

Anonym sa...

Har själv inte sett Idol mänpraterompådäviset orkar jag förmodligen inte med det i a f . Typ.

Strumpstickan sa...

Hahahaha... jag missade idol men är också galen på folk som bara säger 'typ', 'liksom' och 'Ba'...

Humlan sa...

Haha! Är det detta alla idoltittare sitter och njuter av...

Cissi sa...

Tvingades se på eländet en gång då sonen varit där på inspelningen och vi skulle titta efter honom...Då reagerade jag främst på "programledarnas" svordomar, det var "fan" och "jävla" hela tiden använt som positivt tillmäle!!

Tankevågor sa...

Det är så störande när språket i TV blir så där. Jag har så svårt för det. Värst är nog ändå att programledare också låter så. * ryser *

Anonym sa...

Kul inlägg ha-ha-ha... tänker på mina tonåringar när jag berättade om farmors favortisång: Varför skola männskor strida.
"Jaaaa...! vafför skola, när man kan slagga runt på stan å softa?" svarade dottern.
Ja, man måste ju bara skratta asså - typ!

PGW sa...

Jag hör också till de icke-idol-tittande. Jag är lite rädd att de fångar in mig och sätter mig på Skansen som skumt föremål som inte tittar på Idol. Men nu ser jag att jag får sällskap i alla fall, det känns betryggande.

Av språket att döma har jag inte missat så mycket heller?

Bloggblad sa...

Oj - det var många som delar min åsikt om det torftiga språket. Skönt! Jag pustar ut.
Och nog borde väl de "vuxna" (fast en del verkar väldigt tonåriga trots grått hår och rynkor...) ha några fler ord - eller tror de att de blir yngre av att härma tonåringarnas språk också?

Jag skulle inte stå ut om det inte vore för att jag är så fascinerad av det här med sångrösten och dess utveckling - och hur olika de låter från gång till gång.

Anonym sa...

Jag har inte sett det, men ser det framför mig efter din levande beskrivning.

Våra lärare räknade antalet liksom, alltså som vi använde.

Åsa,zyrenna@zyrenna.com, http://zyrenna.webblogg.se/

Linda sa...

Precis det där satt vi och diskuterade igår, deras språk. Allihop använder "shit" exremt mycket. Det är precis som om det smittat av sig på dem alla, eftersom ingen där tycks reagera.
Det låter förfärligt.


Men shit Bloggblad, vilket bra inlägg asså´...

Bloggblad sa...

Åsa: Ja, "liksom" och "alltså" har ju hängt med som utfyllnad ett antal år. Jag säger nog "liksom" lite för ofta, men jag har bett familjen påtala när jag kör med nåt för mycket.

Lindalotta: Ja, det smittar. När nån börjar säga "absolut" då svarar de varandra med "absolut" hela tiden.

Kan tala om att ordet "faktiskt" också smittar - vi säger det faktiskt i varje mening, hela familjen..

Anonym sa...

Ja varför tittar vi på Idol, vi som vågar erkänna det? För min del är det dels fascinationen över att programmet ges så mycket utrymme i media och i folks medvetande. Dels är det roligt att se att några av de tävlande utvecklas under programmens gång och blir bättre. Så är det intressant att se att andra inte utvecklas, utan är kvar av någon anledning som jag ibland misstänker är arrangerad för att hålla folks intresse vid liv. Sist men inte minst är det för att än en gång förundras över beteenden; att småtjejer kan gråta och skrika och bete sig över en kille som de inte skulle ha märkt om han inte varit med i TV. Jo, en orsak till - jag hoppas varje omgång att de hittar en sån som Daniel Lindström, han med den fantastiska rösten som vann en gång.

Bloggblad sa...

Rutan: Du har en poäng där, att alla inte vågar erkänna att de tittar... Jag jobbade en gång på en skola där det INTE gick an att säga att man sett nåt på teve... Då höjdes det ögonbryn... för se, teve, det var inget man skulle ägna tid åt. Så banalt...
Som väl är jobbar jag inte där längre.

Visst är det konstigt att de tjutande tjejerna inte verkar bry sig om vad de säger eller hur de sjunger! Men - den här omgången gillar jag Markus. Han verkar så ödmjuk och mogen - annars är hårdrockstilen ingen för mig.

Anonym sa...

Så skönt att jag inte tittar på det. Bra nu när ungdomarna har blivit lite äldre för nu är dom inte ett dugg intresserade av Idol. Men medans dom var det så följde jag med vare sig jag ville eller ej. Inte för jag är någon hävert på vårat språk...men visst låter det slappt och slött när dom pratar på det där viset. Kommer hela sv. folket att låta så där om 50 år???

Anonym sa...

Jag har följt Idol och tycker nog att det är ganska spännande att följa ungdomarnas utveckling under resans gång mot målet. Denna säsong håller jag på "snygg-Erik" och Marcus. Vet inte vem jag tycker är bäst. Språkmässigt måste man ju hålla med om att Johan uttrycker sig något torftigt, milt uttryckt, men jag tror det här nya slangspråket växer bort med ålder, växande mognad och skolning. Han upptäcker säkert det svenska språkets variationsrikedom så småningom. Eller inte...

Bloggblad sa...

Gunnel: Jag har hört språkforskare som inte är det minsta oroade över ungdomars språk, men jag märker ju att böcker som vi ledigt läste när jag var barn på 60-talet - de går bara inte att läsa för de flesta idag.

Marskatten: Jag blev ledsen att Felicia som var så duktig sjöng falskt många gånger - synd på en så härlig tjej!
Jag hoppas att de hör själva hur de låter - för de tittar säkert på många repriser... synd bara att juryn kör så mycket ungdomssnack.

Elisabet. sa...

Ja, jag hinner aldrig se serier på tv, men jag känner igen mig förfärligt i detta att upprepa sig .,. hälsar Elisabet "uuuuunnderbaaart, häääärligt!" i Ystad ..-)

Kul skrivet, Bloggblad, som alltid.

Elisabet. sa...

Tack för boken också och det fina du skrev i den!

Bloggblad sa...

Elisabet: tack själv!