Statcounter

torsdag, januari 11, 2007

En sån där dag...

...när jag efter uppgivet letande i min väska och alla fickor, hittar plånboken inkilad mellan bilstolen och golvet... (tack och lov att den inte hamnade utanför!) och efter nästa ärende hittar mina handskar på vindrutan (tack för det! Tur att jag inte hann gå längre) ... då känns det bra att få ett paket (äntligen, efter ett halvårs väntan) där jag har sex sånger med. Jag är nöjd med sångerna och hela konceptet med abonnemang och nya sånger att fylla på med ett par gånger per år, men jag är inte helt nöjd med kontraktet... hm.... först har jag tjatat länge om att få del av det som redan är ute till försäljning, samt att alls få ett kontrakt. Ska jag börja tjafsa om ord, så lär jag väl inte få med några fler sånger... Nu ska jag lägga mig i soffan och lyssna hur det gick på dagens sånglektion. Medan jag sjunger vet jag knappt vad jag gör, är så koncentrerad, men min lilla minidisc spelar in vartenda ljud (ibland kunde den gott få hoppa över somliga) och det mesta jag lär mig, gör jag just när jag lyssnar efteråt och hör vad jag gör för fel. För det gör jag ideligen - jag håller på att lära mig att sjunga i det djupare registren, och där hittar jag inte så bra som uppe i höjderna.

Jag hann med en sväng till chiropraktorn också före sånglektionen och fick tips på hur jag ska göra för att förhindra att det onda går över i kalkaxel (frozen shoulder låter nästan trevligare...). Det finns gott hopp om att jag ska slippa det. Och - jag kunde lösa plånbokslösheten med ett nummer... Postgironummer alltså!

11 kommentarer:

Anonym sa...

En sån dan hade jag också. Det var bra att du spelade in dagens lektion. Det skulle jag behöva göra också.. Vill se hur jag rider!

Bloggblad sa...

Anne-Maj: Det är väl ganska enkelt att be någon filma? När jag gick dirigentkurs hade vi alltid en kamera igång - det är kanonbra att i lugn och ro efteråt få se vad man gjorde.

Tankevågor sa...

Jag tycker också att det är svårare att hitta i djupen. Håller hellre till på höjderna.

Anonym sa...

Här är det det djupa som gäller. Skulle nog vara en alt om jag sjöng i kör. Fast så illa vill jag inte mina medmänniskor :O)

Elisabet. sa...

Och här är det förkalkning av hälsenan som gäller.Eller nåt sånt. Hälsporre på gång.
Måste ut och få tag på nån slag inlägg .., jag kan knappt gå om morgnarna.
"Drabbar oftast kraftiga, medelålders patienter",stod det.
Jippie!

Linda sa...

Och här har du en 2:a alt som kan brumma med dig :)

ELISABET!!!! JAG HAR HÄLSPORRE OCH JAG UPPSKATTAR INTE DIN GENERALISERING!!

:)
:)
:)
:)

Anonym sa...

Märkligt detta med det svåra i att som utövande konstnär (kompositör, författare, bildkonstnär, sångare, musiker- alla) få betalt för sitt arbete. "Folk" verkar tro att själva glädjen i utövandet är belöning nog.

Det är bara när konstnären blivit riktigt stor som "alla" fattar att de ska ha betalt Och då ska de istället ha astronomiskt betalt.

Bloggblad sa...

Londongirl: Tänk så kul vi skulle ha bredvid varandra i en kör... :)

Elisabet+Linda: Hehehe...

En liten tant: Det har jag fått höra många gånger när jag velat ha betalt för att jag kompat..."Om jag bara kunde spela piano, skulle jag vara så lycklig över det att jag gärna skulle spela till allting!"
Den som säger så tror inte att det ingår några timmars övning...

Mette sa...

Iiiih, kalkaxel! Ja frozen shoulder är bättre! Kalkaxel ... hm... jag får knepiga bilder av det ....

Anonym sa...

Såna där papper med svarta prickar har jag sett här hemma... inte mina :)

Bloggblad sa...

Mette: Fast han trodde ju (halleluja!) att jag skulle slippa få det om jag tränar axeln.

Hannele: Här hemma hos mig är det nästan det enda man ser... på hyllor, golv, ja - överallt.