Statcounter

tisdag, februari 27, 2007

Aldrig

Jag ska aldrig mer säga att jag aldrig mer ska nåt... för det sa jag när jag slutade sticka efter Stora Stickboomen på 80-talet. Och skänkte nästan alla restgarner till Röda Korset. För många år sen sa jag att jag aldrig mer ska sy kläder... men efter min sysaksröjardag förra vecka började det gro en liten liten lust... och jag skulle behöva en kjol i svartvitt.
Vi har (enligt ägaren) en av Sveriges största och mest välsorterade tygaffären alldeles i närheten - och i dag hade lusten växt så pass att jag föll för frestelsen att gå in där. Och nu har jag inte tid att blogga förrän den här kjolen är klar. Blir den bra så kommer förstås bildbevis. Om inte... tja - då blir det väl en bild på soptunnan... eller på väldigt eleganta dammtrasor...
Jag hoppas innerligt att jag inte glömt handgreppen... det borde väl vara som med cykling? Tänk om symaskinen korkat igen????

16 kommentarer:

Översättarhelena sa...

Jättesnyggt tyg! Ska det bli en kjol? Det blir mäkta spännande att få se resultatet!

Anonym sa...

Vilket läckert tyg! Lycka till med kjolen, jag väntar på resultatet!

Anonym sa...

Jag har inte sytt något åt mig själv, på symaskin, sen jag gick i syslöjden (folkdräkten är sydd för hand). Flickorna sydda jag lite till när dom var små.

Strumpstickan sa...

Olja upp den? Snyggt tyg!

Bloggblad sa...

Ö-helena + Eva: Ja, jag väntar själv med spänning... har t.o.m. klippt ut mönstret i lakan efter egna beräkningar...(hm...)

Gunnel: Jag levde vid symaskinen när barnen var små (före datalivet...)och det resulterade i en mkt modemedveten ung dotter.

Strumpstickan: hehe... snygga fläckar... men jag har kollat nu. Den funkar. Handgreppen var det värre med.

JULIEK sa...

Ååå jag hoppas det kommer bild på kjolen : )

Bloggblad sa...

Julie K: Jodå, om jag bara får till det...

Anonym sa...

Men du.. I går fick jag den första mejl med stick erbjudande och vidare... Svensk spam post! Sen får jag alltid besökare via sökord "stickning", "börja sticka" och vidare.. Det finns en annan Anne-Maj Ling som är känd även internationellt och jag tror jag lika gärna kan börja sticka och så.. *stönar*

En annan Anne-Maj som orkar inte logga in via Internet Explorer..(Kör med firefox annars)

Monica sa...

Jag kommer ihåg att du tipsade om den tygaffären i somras men vi hann aldrig gå dit.

Spännande att se kjolen snart för jag är övertygad om att du lyckas med den.

Anonym sa...

Jag tror det går lysande. En tjusig kjol blir det. I synnerhet som jag verkligen lovar att jag inte tänker komma och hjälpa till.
Det skulle sluta med att det "bidde en tummetott" av hela tyget.
(Du kan naturligtvis sagan om mäster skräddare?)

Mette sa...

Jeg önsker deg til lykke.

Själv är jag total katastrof vad det gäller att sy. Men i dagarna har jag kommit på hur kul det är att göra egna armband. Som en liten skoletös sitter jag och trär pärlor och tycker det är så skoj. Så lite händig är jag ju ...

Anonym sa...

Vackert tyg! ´Läser din blogg regelbundet, men kommenterar sällan (som du ju redan vet;) )

Anonym sa...

"Aldrig" slutade jag säga för några decennier sedan - satt där gift, bytt namn också, en drös ungar, vilket jag aldrig skulle ha :D

Snart ska jag börja sy också, kunde ju förr.

Anonym sa...

Visst är det så man lägger en del bakom sig och tycker inte man vill göra det där mer, men så kommer känslan igen och igen. Så är det för mej och tror många med mej.
Sytt har jag gjort i periodvis, just nu har min maskin "kaloppsat", så det blir rundan till lilla mor, då det behövs lite upplägg o annat..
Ha de tjingeling

Anonym sa...

Hej
Hittade till dig och läste lite.

Aldrig är ett lååångt ord, man ska nog använda det sparsamt har jag fått erfara ;)

Lycka till med kjolen.

Bloggblad sa...

Oj, jag upptäckte nu att jag varit oartig och inte svarat er - men en del har jag redan svarat på i nya inlägget ovanför.

Ella: välkommen hit!
Kaffebönan: Välkommen tillbaka, för jag känner igen dig sen tidigare!