Statcounter

onsdag, februari 21, 2007

Bevis


Nu får jag sätta mig här igen; Luther, mitt bättre jag och hädangångna moder äro nöjda! För nu är jag klar. Inte riktigt så pedantiskt noga som förra året/förra bilden, men man ska inte gå till överdrift för ofta...det är av ondo. Att bilden på skärmen är färsk bevisar den röda sjalen som skymtar, det vet den trogne läsaren...
Trogen läsare, ja - det var inte så länge sen som jag fattade att jag fanns med på nyligens top 50-lista, nånstans mellan 18 och 22 pendlade det fram och tillbaka. Och nyss när jag tittade, låg jag på 13:e plats. Kors! Jag blir väldans glad och sträcker på min trötta städ- och röjrygg! Jätteroligt. Men det blir det allt svårare att låta bli att blogga, jag som tänkt ligga lite lågt och få en massa tid över till annat nyttigt... som att sjungfeja... :) Det kliar för mycket i fåfängan, klart att jag måste låta mig klias ett tag till...
Men jag undrar varför vi är flera som åker berg- och dalbana på den listan. Sitter folk och klickar av och på i ett kör?

Tillbaka till städningen: Det finns en hel massa minus med att vara så slarvig som jag (Någon kanske minns "Gräv där du står"-rörelsen? Jag har en egen rörelse som är mycket enklare: "Släng där du står!" Armen rakt ut och släpp...) - men det finns också plus med att det ligger grejer överallt. Som i morse när jag vaknade igenkorkad och med klåda överallt (fast inte på något bloggställe!) och slut på antipiller - alltid hittar jag nåt kvarglömt någonstans i nån gammal handväska... tack vare sånt "slarv" har attacken lagt sig. Och i morrn finns det nya piller att hämta ut... Halleluja! Då törs jag ta tag i tvättstuge- och garderobskaoset...
Och faktiskt, jag har sovit middag en stund också och under tiden försvann solen bakom snöfyllda moln som släpper loss innehållet just nu. Skönt att jag gett mig ledigt från stavgången idag! Har tänt en brasa i stället... Är ju LEEEEDIG!!!

18 kommentarer:

Strumpstickan sa...

Så ni har brasa hemma, vad mysigt! krya på dig med allergin och mys ordentligt vid brasan nu när du städat så fint!

Humlan sa...

Det är bra att sprida ut de där antipillren lite här och var, jag brukar också ha några extra i väskan.

Anonym sa...

Jag kollade skrivbordet i datorn, ja det är godkänt bevismaterial på att du städat din skrivbord.

Bloggblad sa...

Strumpstickan: Brasan är det bästa vi har vintertid. Jag måste sticka för att hålla mig vaken...

Humlan: Jag har bara ett kvar, hoppas jag får ut nya i morgon. Receptfria finns, men är dyra.

Anne-Maj: Tack! Bra. Jag tror det knappt själv när jag kommer in i rummet.

Annika sa...

Ja, det var fint där på ditt skrivbord. BRA jobbat!!! Känns skönt nu va?
Ser ut som om du har ett trevligt hörn att jobba/blogga i...

Anonym sa...

Nu har du varit riktigt duktig och kan i fortsättning njuta av lovet. Inget dåligt samvete som tynger dina axlar.

Den öppna spisen (som inte var så öppen då vi hade glasade gjutjärnsluckor) från villan saknar jag. Det blir en sådan skön värme och så luktar det så gott

Anonym sa...

Vilken bedrift!
Som mångårig medlem i Släng-där-du-står-rörelsen är jag djupt tagen av detta stordåd!

Njut nu av lovet!

Anonym sa...

Jag känner igen gardintyget! Jag har haft likadana, undrar vart de tog vägen? Jag äskade den gardinen, den var så fin och skiftade allt eftersom ljuset föll in.

Anonym sa...

Grattis, Bloggblad, till fin placering på topplistan! Det är du värd!! Så sluta inte blogga. Blogga och släng i lagoma proportioner så hinner du med båda.

Får jag slå an ett litet mollackord här, beträffande slängandet, efter att nyligen ha tagit hand om ett dödsbo. Det var ett litet hem efter en ung människa, men ändå så MYCKET grejer och ett förtvivlat tungt arbete. Vi kan ju alla dö, när som helst faktiskt, fast vi inte tror det. Nu tänker jag så här: Vill jag tynga mina efterlevande med att vada igenom alla mina samlade papper och pinaler? Nej! Släng och feng, det är numera mitt stridsrop.

Mette sa...

Hm ... undrar var jag ligger på listorna? på 500:e plats?

Jaja, jag har kommit igång nu igen i alla fall. Har kommit på knepet. Jag måste in på mitt gamla konto trots att jag skapat nytt Googlekonto. Knepigt men det går.

Bloggblad sa...

Annika: Det bästa är faktiskt utsikten, jag behöver bara titta lite snett åt sidan för att se nästan hela Ramunderberget.

Gunnel: Vi har också sån med glasluckor, inget härligt knastrande och mycket att putsa på, men det är säkrare.

En liten tant: Att impa är mitt mål! YES, jag har lyckats! Tack!

Rutan: Här vet jag numera var alla gardiner finns: på plats. Det var före datorns intrång i mitt liv som jag bytte gardiner ofta...

Ö-råttan: Tack.
Jag förstår det tunga, mer än väl, har tänkt på dig flera gånger. Det är nog så jobbigt att ta hand om dödsbon efter gamla föräldrar! Och jag har också tänkt tanken att mina ungar ska slippa gammalt skräp, synd bara att det finns så mycket som kan vara bra att ha... tänk om jag får för mig att sy i fårskinn igen? Tänk om jag får för mig att måla akvareller igen? Sy kläder? Spela kornett? Knyta ryamattor (Fast Gud bevare mig för såna idéer som de sista två....)

Mette - min lillasyster i cybervärlden - jag har saknat dig!
Och nu har jag bestämt mig för att inte kolla på listan - jag skriver inte för att tävla. Inte här i alla fall...:)

mossfolk sa...

Åh, en brasa!
Men vad är du allergisk mot den här tiden på året?

Anonym sa...

Ha en härlig ledig dag!

Vilken fin datahörna,ordning och reda..Så vill jag också ha det!

Hannele på Hisingen sa...

Jag ska städa... nästa vecka,

Bloggblad sa...

Karin: Jag är allergisk mot stress! Så fort jag skyndar mig och jagar på, får jag allehanda allergiska reaktioner. Och är jag stressad tål jag t.ex. inte apelsiner... konstigt.

mammamia: Tack - jag har haft jätteskönt! Tyvärr lär inte den fina ordningen hålla sig så länge.

Hannele: hehehe, det där uttrycket känner jag igen!

Tankevågor sa...

Jisses vad du är duktig! Borde nog följa ditt exempel....Suck! Nä det får bli nästa vecka. Mer tid då.

Bloggblad sa...

Londongirl: det blev inte riktigt lika mycket gjort på de andra ställena som jag också utnämnt till katastrofområden... Måste ju ha lite ledigt också...

Anonym sa...

Men GRATTIS, till ditt "nya" skrivbord. En härlig känsla när man har ett nystädat bord, där man kan hitta igen saker.