Statcounter

söndag, februari 18, 2007

En ny spamvärld

Jag har undrat lite då och då när kineser, japaner, ryssar, tyskar, araber och spanjorer hittar min mailadress... Nu får jag ca 150 spam per dygn, de flesta engelskspråkiga. Spamskyddet tar bort en del direkt, men några kryper igenom.

Men - nu har de börjat droppa in... jag kan inte avgöra om det är kinesiska eller japanska tecken *djup suck* men nu är vi alltså där. Det tar TIIIIID att rensa bort. De som inte ens skriver något utan skickar tomma spam utan avsändare... lägger de verkligen ner energi bara på att retas, eller säljer de luft?

Jag har förvånat mig över att spammarna inte kommit på att de ska använda avsändarnamn som finns i landet de skickar till - för så skulle jag gjort. Då måste jag ju ändå kolla om det är den Kalle Svensson som jag känner... och mailet är öppnat.

Nej, nu åker broddarna på och så blir det en käck promenad över fälten. Det lär ska finnas en galen vildsvinsgalt bara 2 mil bort som ger sig på folk... Hur långt orkar den ta sig??? Räcker det att jag hotar med en stav om den springer ifatt mig...? Liiiiiite skraj är jag...

20 kommentarer:

Översättarhelena sa...

Det finns ett jättebra spamskydd som heter K9.
Det kan hämtas här och lite installationsanvisningar finns här. Jag fick också massvis med spam förut, men K9 rensar bort nästan allt.
Hoppas vildsvinsgalten håller sig undan!

Lena sa...

Vildsvin! Jag har större respekt för dem än älg eller tom varg. Sannolikheten att jag ska möta ett vildsvin är större än varg.
Människa med stavar - det ser nog skräckinjagande ut.

PGW sa...

Vildsvin?! Stanna inne människa! De är ju ilskna som sjutton!! Eller ta med dig nåt brutalt älggevär minst!

Bloggblad sa...

Ö-helena: Tack! Jag ska informera min dataman så fort han kommer. Eftersom han håller undan sin adress och sällan får något, är han minimalt intresserad av att ha koll på alla spamskydd.

Panter: Jag har inte stött på något svin (inget ute idag!) men däremot både älgar och rådjur och de sticker iväg fortare än kvickt. Men vildsvinen verkar aggressiva - eller också har det här exemplaret läst hemska deckare...

PGW: Om jag skulle stanna inne för allt jag är rädd för, då skulle jag inte ha nån koll på gumfläsket. Lite farligt måste jag ju våga leva. Tänkte att jag kanske kunde praktisera nån sån kickboxning som de gör i deckarna... Kan ju stödja mig på stavarna...:)

Anonym sa...

I min hotmail får jag inga spam alls, även vänner som skriver VERSALER, hamnar i papperskorgen :)

Bloggblad sa...

Min mejladress fanns tidigare som klickbar på min hemsida, och det var säkert då några spamrobotar hittade den. Sprayadressen och hotmailen får jag betydligt färre på.

Men jag måste kolla igenom spamlistan varje dag, för vid ett par tillfällen har jag fått viktiga mail som lagt sig direkt där.

Linda sa...

Tänk, jag får adrig några spam här hemma, inte ett endaste ett!
Men på jobb, ojojoj...
Men så här ska man egentligen inte skriva, det är väl då de kommer...

Tnkte skriva något om att det ena ...... inte skrämmer det andra :)
Kram på dig Marianne!!

Bloggblad sa...

Linda: Hehehe... nej, jag ser nog ganska hotfull ut även om jag tror att honorna är lite mildare.

Anonym sa...

Peppar peppar här är det också lungt än så länge.

Vildsvin vill inte jag heller möta. Jag har inte hört att det ska finnas några ute och lufsa heller...men som sagt...bäst att låta det vara osagt

Anonym sa...

Är det skillnad på japanska och kienska frågar den oinvigde.

Fria Foten sa...

Tänk om man fick se den lille galten komma spatserande över slussen fram till dansbanan osv. Det skulle vara rätt festligt, men otäckt!

Monica sa...

En jägare här i trakten berättade just idag att de skjutit fyra vildsvin. De tog de minsta i 35-40 kilosklassen, de stora finns tydligen kvar.

Vill du att jag ska skicka ner honom till dig? Jägaren, alltså.

Bloggblad sa...

Gunnel: Du har väl äventyr med dina hundar ändå, utan vildsvin?

Anne-Maj: Jag kan inget av språken, men att de är olika vet jag. Jag kan inte heller skilja deras tecken från varandra.

Flaxa: Jag kan visa vägen ner till dig om jag får syn på honom... :) så kan ni ta en svängom...

Monica: JA! Är han snygg? Då kan han få gå med mig på promenad.

JULIEK sa...

Er det spam du får på kommentarene eller på mail ?Jag får nesten ingen spam på kommentarene på bloggen, fikk endel av det i børjan men inte nu, vet inte varfør, men glad er jag ju for det : )

Linda sa...

*andas ut*

Blev lite orolig för hur du skulle ta min smått giftiga kommentar :)

Bloggblad sa...

Julie K: Det är i min vanliga mail. Jag har två adresser som går till samma, en telia och en med mitt efternamn som domännamn, det är nog därför jag får extra många.

I kommenterarerna kom det många i en period, nu kommer det enstaka, men det är på gamla inlägg så jag bryr mig inte.

Bloggblad sa...

Linda: Jag är hårdhudad som den värsta galt - om det bara finns en glimt bakom elakheterna! ;)

Anonym sa...

Jag har också börjat få spam från alla möjliga konstiga ställen, mycket med sexanspelningar!! Tröttsamt är det. Vildsvin kan vara ena riktiga svin!! I dubbel bemärkelse.

Shadow sa...

De kommer med största säkerhet från Kina. Jag är också drabbad.

Bloggblad sa...

eva: Ja du, skulle vi ta till oss alla tips om sex dygnet runt hela veckan... då skulle vi nog inte få så mycket annat gjort.

Shadow: Jag ska testa tipset från Ö-helena om spamskydd. Det jag hade gratis har gått ut - men idag är det inga problem för Telia släpper inte in något enda mail... förrän kl 12.
De som programmerar sina spamdatorer i Kina måste ha en övertro på övriga världens kunskaper i detta teckenspråk!