Statcounter

söndag, mars 04, 2007

Bloggande

Det var väldigt vilket bloggande det blev hos Bloggblad den här helgen - men nu kommer jag att ligga lågt ett tag. Detta måste jag nämligen öva rätt mycket för att få till. Det är Öppen Skola på lördag med stor show och en elev ska sjunga solo. Men - hon kommer förmodligen (?) inte att se ut som tjejen i videon. Rösten har dock vissa likheter... och då gäller det att jag inte sabbar den med några felsteg på tangenterna...

Som vanligt inser jag först för sent att jag nog borde sagt ifrån... men jag vet ju att övandet kommer mig till godo även när jag spelar andra låtar, så det är inte bortkastad tid.

Vad jag tycker om den texten ihop med en 11-åring? Hm... Jag gissar att ytterst få kommer att snappa upp innehållet... Jag har f.ö. bara vägrat spela en sång en gång, och det var när en fjärdeklass ville sjunga "Ta mig till havet" på skolavslutningen i kyrkan.... Sanden är fuktig och kvinnan är ung... eller om det var tvärtom... nej - där går min gräns för vad jag tycker passar 10-åringars sång i kyrkan. Men de ordnade en annan pianist... :)

9 kommentarer:

Cecilia N sa...

Texten berättar ju iaf att hon inte är nöjd med vad hon gör. I en frågespalt hade hon nog rekommenderats att börja i terapi.

Och i ett vidare perspektiv kan det ju även passa en elvaåring: "Jag vill inte vara taskig mot min kompis - och likväl är jag det om och om igen."

Redan Paulus ...

Men ta mig till havet har en annan inställning till det som sker i texten.

Annika sa...

Usch, Bloggblad, här har du en till som inte gillar "Ta mig till havet"---GUBBSJUK låt!!! Trist också fö! Bort med den!

Rihannas text är väl egentligen inget för en 11 åring, men, men. Ingen kommer väl iallafall att snappa upp texten såvida dom inte "know it by heart"...

Bloggblad sa...

Cecilia N: Du har rätt - visst går det att tänka i vidare banor, jag lyssnade nog mer bokstavligt på det där med mördare och att det är lika bra att jag skjuter honom...

Annika: Jag har inget emot när den sjungs som allsång, den har en sugande melodi, men som sagt... inget för små barn som inte fattar vad de sjunger.

Och jag tror inte ens de som kan engelska sitter och analyserar texten - de ser nog mest den duktiga tjejen som sjunger.
Jag hoppas att ingen hinner höra hur hennes fröken spelar... :)

Tankevågor sa...

Det kommer säkert gå bra. Men visst är det typiskt det där att man säger ja och SEN inser att jaha då kanske jag ska börja förbereda mig också....

Jag är också ganska petig med vad jag låter min klass sjunga. Tycker sånt är viktigt i alla fall när de ska sjunga och uppträda för någon publik.

Lycka till!

Evas blogg sa...

Tack!!! Fler än jag som inte gillar "Ta mig till havet". Jag var på en julkonsert med A-L Larsson och Göran Fristorp i december. OBS julkonsert, men nog lyckades han peta in den låten där också!! Lycka till med spelandet!!

Bloggblad sa...

londongirl: Det är en åkomma jag har... att jag tycker allt låter så lätt och kul. Ändå säger jag nej till väldigt mycket.
Förra året sjöng femmorna en Peps P-låt på skånska (!) på avslutningen. Det var bara såååå malplacerat... (men jag var inte inblandad)

Eva: Som sagt, jag har inget emot den som allsång på en fest, men på julkonsert... njäe.
Tack ska du ha. Har övat flera gånger i dag också, det börjar ta sig.

mossfolk sa...

Jag skiljer mig från mängden här och tycker att ta mig till havet är en bra låt... Fast förstås i rätt sammanhang. Det gäller ju många låtar :)

Thomas O. sa...

"Ta mig till havet" är ett hatobjekt. Låten är tradig och texten är töntig. Tillsammans blir det kalkon.

Bloggblad sa...

mossfolk & Thomas o: De gustibus non est disputandum...
Men jag lägger mig nånstans mitt emellan eftersom jag gärna sjunger den som allsång. Har även sjungit den i körsättning.