Statcounter

fredag, mars 23, 2007

Ego ego ego

Nu har jag suttit här i ungefär en timme och plitat ihop en presentation av mig själv... det är bland det svåraste som finns. Jag ska sälja mig själv... Nehejdå... öpöpöpp! Nu hör jag genast några snuskhumrar fnissa. Det är inte min kropp jag ska sälja, bara min... ja, vad säger man? Min yrkeskunskap? Jag filar på orden, deletar, skriver om, ändrar, deletar, räknar ord... högst 200.... deletar, börjar om...

Förresten! Det kanske vore bättre om jag la ut uppdraget här på bloggen... för det är inte alltid säkert att man gör sig själv rättvisa.

Vad jag ska med detta till? Jo, jag blev mottagen med stora famnen - snabbt som ögat gick det - när jag ansökte om medlemskap i för*fatt*ar*centr*um. Alltså de som har en databas med hugade föredragshållare. För skolor m.m. Och det är jag. Hugad alltså. Fick tips om FC förra veckan, skickade in ansökan i tisdags, blev antagen igår... Det ska få ligga till sig ett par dar innan jag blåser iväg min presentation. Hinner nog ändra fler gånger.

En god vän som smygläser här ibland, sa att det verkar som om jag 1) alltid är på språng någonstans 2) använder maken enbart som datafixare.... Eftersom jag inte skriver medan jag ligger på soffan, jobbar i skolan eller har allmänt tråkigt, verkar det nog som om punkt 1 stämmer. För nu ska jag packa inför morgondagens resa till storstan och årsmöte med andra som skriver läromedel. Åååååå vad jag ser fram emot det. Trevligt sällskap, intressanta föredrag och god mat. Och fint hotell, långt ifrån förra resans vandrarhemsstuk med toa i korridoren. Subventionerat av förbundet...

Vad gäller punkt 2 så är det fel. Maken betalar räkningar och tankar bilen också... och är den bäste make jag haft. Fast - jag har rätt dålig erfarenhet, har inte haft så många... eller? Hur fungerar det? Jag har varit gift med samma i 32 år - frågan är om jag då har bra eller dåliga erfarenheter av äktenskap jämfört med en som varit gift 4-5 gånger...

Äsch, det blev för djupt. Han lagade i alla fall min dator som fick fnatt igår, så nu ska jag laga lite mat åt honom. Här råder rättvisa!

12 kommentarer:

Lena sa...

Här råder det också rättvisa - jag lägger mig på soffan, maken lagar mat när han kommer hem.
Rättvist - jo, jag köpte maten.

Tänk att det alltid är så svårt att skriva om sig själv! Det är nästan lika svårt som att löneförhandla.

Trevlig helg i storstan!

Bloggblad sa...

Panter: Det finns många bra kriterier på rättvisa:
Du tjänar pengarna - jag gör av med dem...
Du tankar - jag använder bilen...
m.m.

Ja, det här känns ungefär som att löneförhandla... men jag ska kolla upp hur andra har skrivit så jag har ett hum om hur det "ska" vara.

Och roa mig ska jag!

Evas blogg sa...

Jämn fördelning, man gör det man är bra på. Hoppas du får givande dagar i storstan! Jag skrev en sån presentation till den norra regionen för flera år sen, inget stämmer längre men jag glömmer alltid att skicka in en ändring.

Anonym sa...

Vad kul att du blev antagen av FC!

Och ha det så trevligt i storstan igen.

Anonym sa...

Länk: http://www.fanbay.se/buy/index.asp?movie_id=1101&company_id=23

Kram/Rita

Strumpstickan sa...

Grattis! Skriv precis som du tänker och snygga till det efteråt, det funkar bra tycker jag:)

Anonym sa...

Jag är riktigt imponerad av alla aktiviteter du hinner med även om maken hjälper till ibland också!

Ha det så trevligt i Hufvudstaden!

Klimakteriehäxan sa...

Det där med presentation av sig själv... jag skrev ihop mitt CV nyligen. Det blev låååångt. Det är då man inser att man är på väg att bli gammal!

PGW sa...

Sälja sig själv är heeeeemskt!!!

I det här hushållet gör jag allt och hunden tittar på och hoppas att något av det jag gör resulterar i något som går att äta. Mycket rättvist fördelat.

Anonym sa...

Jag tycker uppriktigt att du är duktig som jobbar på med detta hemska - att marknadsföra sig själv. Håller alla tummar för framgång!

Anonym sa...

Du är nästan som en globetrott. Väldigt vad du åker och far.
Ha det nu så bra och hoppas du får mycket gott att äta

Bloggblad sa...

Allihop i klump: tack!
Rita: länken "can not be found"... tyvärr.

Globetrotter... hm... en sån gör nog inte såna resetabbar som jag gjorde idag... Men nu är jag hemma - trött och nöjd.