Statcounter

måndag, april 30, 2007

Från balkongen

Kanske inte de allra bästa fyrverkeribilderna i historien, men ändå... de är tagna på min balkong, 2½ kilometer från själva brännpunkten.

Gosskörens sång i kväll var helt okej, de roliga rimmen som höll samman låtarna var uppfräschade efter många års repriser (tack för det!), vårtalet som en kompis till mig höll, var helt okej.

Brasan kunde dock ha fått ta sig i brasan... Tänk ett normalstort träd vars stam sågats av till en meterhög stock - som sedan delats på längden i fyra bitar som lutats mot varandra med lite ris och bensin mellan... mängder med folk som försöker se brasan - men bara närmaste ringen lyckas... Visst, en viss brandrisk föreligger, men tidigare år har åtminstone brasan var två meter hög.

Men - årets första och enda varmkorv smakade som varmkorvar ska, och "alla" var där att heja på, så jag är så nöjd så.


I morgon ska jag inte demonstrera.

27 kommentarer:

Anonym sa...

Men ni hade ett fint fyrverkeri i alla fall.

Vi hade en stor brasa som den lokala brandk[ren hade under bevakning.

Anonym sa...

Och det var jag, Monica, som skrev den ovre kommentaren och kan inte skriva min webadress eftersom tangentbordet fatt hicka och alla tecken plotsligt blivit hursomhelst.

Anonym sa...

Jag börjar bli så gammal :) att jag uppskattar fyrverkerier bäst på behörigt avstånd eller t.o.m på bild, så att jag slipper ljuden :)

Anonym sa...

Jag ska inte heller demonstrera (möjligen med undantag av en liten hemmademonstration mot dammråttornas invasion av hemmet).

...jag gillar normalt inte korv, men en varmkorv vid en brasa (helst grillad över elden så att den har röksmaken också) det låter faktiskt riktigt gott!

/Humlan

Vonkis sa...

Nej, vem vill demonstrera i det här vädret?

Har ni ingen riktig pyroman hos er som kan ta tag i brasandet till nästa år? Om inte kan jag ställa upp.

Anonym sa...

Fint fyrverkeri har Ni!
Här i Årjäng i västra Sverige så är det inte särskilt mycket av den varan till Valborg. Vet inte varför. Det smälls väldigt mycket däremot vid påsk. Smällarna tar nog slut då.

Strumpstickan sa...

Vi demonstrerar inte heller. jag ska åka till Willys istället och köpa mjölk, det räcker som aktivitet idag.

Lilla B sa...

Hihi! Vilken demonstration att skriva budskapet med rött!

Bloggblad sa...

Monica: Jag undrade när jag öppnade första kommentaren - det finns ju en del som håller sig anonyma, tyvärr. Konstigt att det känns sån skillnad - för om nån skriver ett namn under, även om jag inte alls vet vem det är, så känns det som om det finns en person bakom.
Brasan var så fjuttig att det var pinsamt när så mycket folk hade kommit.

Carra: Skönt att det finns fler än jag som börjar känna av ålderstecken! Fast fyrverkerier lider jag inte av - smällare däremot, dom hatar jag!

Humlan: Hjälper det att demonstrera? I så fall ska jag pröva det.

Vonkis: Njae... fast hela Ramunderberget kunde bli en rejäl brasa... Flera hundra ungdomar bussades till Liseberg i går, på antidrogparty eller nåt, så det fanns inte en tonåring inom synhåll.

Inga M: Välkommen hit, jag tror du är ny här. Här small det väldigt lite även vid påsk, jag tror de blivit lite hårdare vid försäljning, det fanns inga extra smällare till salu utanför matbutiken...

Strumpstickan: Dit ska jag också en sväng - som vanligt...

Lilla B: Ja, nåt kan jag väl göra för sossarna...
Jag kan faktiskt sjunga en hel del av deras kampsånger också - lärde mig dom när jag var ung för att ha och reta somliga blå i min närhet med.

Evas blogg sa...

Inte jag heller (demonstrera) vi ska åka till stugan och lyssna på fågelkvitter istället!

Anonym sa...

Näpp...inget tåg för mig heller. Den där brasan verkar inte vara så stor.
När jag var och handlade inne i sta'n igår såg jag det som skulle bli majbrasan. Då tänkte jag för mig själv att nog är risbrasrona bra mycket mysigare än dom där uppstaplade plankorna.
Fast det är klart...en fördel har dom brasorna...inga djur hinner boa in sig i dom och få ungar. Usch...det gör det i dom här risbrasorna som ligger i veckor. Stackarna!!

Bloggblad sa...

Gunnel: Men oj! Det har jag inte ens tänkt på... hemskt!

Bloggblad sa...

eva: Jag föredrar också fågelsång framför "upp till kamp" - och jag har avnjutit den förra ute på min promenadväg. Härligt. Solen kom också.

Cornelia sa...

Inga fyrverkerier här vad jag kunde se, men en rejäl brasa i alla fall.

Anonym sa...

På min lilla ort fanns inte ens tillstymmelse till fyrverkerier!

Anonym sa...

I Silverdalen där jag var hade de en hygglit stor brasa,men hos brorsan (på Seskarö,var den STOOR..Tycker jag.. www.seskaro.nu/blog)

F.ö så var jag och demonstrerade i det vackra vårvädret,i Vetlanda..
Där behövs det!

mossfolk sa...

De verkade ha satsat på fyrverkerier i stället. Jag som tyckte att brasan du visade för ett år sedan var liten...

Tankevågor sa...

Här blev det bara lite titt på fyrverkerier från taket. Men det var vackert det med. Huvudsaken är att vi firar in våren och nu kan den få komma ordentligt med VÄRME tycker jag.

Bloggblad sa...

Tack allihop för att jag fått veta vad ni haft för er under valborgsmäss - kul!

Mammamia: jag trodde det var ett annat Silverdalen, finns flera, men nu vet jag! Kollade kartan på eniro. Nyfiken, du vet...
Brasan på Seskarö var rejäl - fast det är inte så estetiskt med en massa skräp slängt på elden.

mossfolk: För ett år sen var brasan liten - men stor för den platsen, i år var det en parodi på brasa.

londongirl: Ni är flera i bloggargänget som inte varit ute och "brasan" - jag har väldigt svårt att avstå från den!

Men visst är det praktiskt att se fyrverkerierna hemifrån!

Susanne sa...

Åh, fyrverkier har vi inga i Skåne. Däremot bevittnade jag en valborgseld som hade sina egna fyrverkerier för sig i form av gnistor som spreds så mycket att man uppmanade publiken att avlägsna sig från brasan. En liten flicka blev skrämd till tårar av en glödande gren som for på henne. Ingen rolig brasa det inte.

Anonym sa...

Till Bloggblad & Gunnel:

Vi levde en hel säsong utan att tända vår lampa utanför ingången för en fågelfamilj hade slagit sig ner. Ibland saknade vi ledljus men mest tyckte vi det var underbart att se dem där.

Anonym sa...

Nån kör fickjag inte höra, men mycket annat.

Bloggblad sa...

Susanne: fy, så otäckt! Kunde gått illa. Numera tar jag alltid nån gammal jacka på mig - det har hänt 2 gånger genom åren att jag fått pyttesmå gnistor som gjort hål i mina jackor. Nu har jag lärt mig... fast inte efter första gången.

Kulsprutan: Det var inga skator som väckte er då?

Hannele: Hoppas du hade trevligt utan kör! (går det?)

Anonym sa...

Det duger väl med blåsorketrar ;)

Fria Foten sa...

Jag var på plats. Vi delade ut lappar till Storå-festivalen. Brasan såg jag inte. Lyssnade påsolu och funk bandet istället. kanon bra. var sedan ute och rullade hatt på lite olika ställen.
Demonstranterna stod utanför vårt fönster på dansbanan. Var det någon tanke med det tror du?

Bloggblad sa...

Hannele: Ja, om det inte går att uppbringa en kör, så okej då....

Flaxa: Det låter som om du var där lite senare. Jag gick innan den musiken började... var mest intresserad av gosskören...
Hehe... kanske ett bra ställe att värva nya medlemmar...? :)

Anonym sa...

Nej, det var inte skator. Det var en gullig småfågelfamilj som gjorde oss äran att slå sig ner i vår lampa. Och som vi njöt av att betrakta - i dagsljus då.