Statcounter

onsdag, april 18, 2007

Mina spöken går igen...

De gick inte bara igen... de gick hem! Gissa om spökena här nedan blev poppis! Jag ritade upp ett slott med 12 svarta fönster där de fick bo. Jättekul när några skulle iväg och spöka. Men - jag hade inte räknat med att det skulle vara så svårt. Allt blev nytt. Fyra som flyttar iväg - hur många är kvar? Nästan omöjligt, trots att det igår blev 8 kronor kvar när jag tog bort 4 från 12.... Det var ju kronor! Det här var nog mycket svårare.... bäst att räkna från ett vid varje spökflytt... och inte helt säkert att det var 12 fönster kvar heller...

Undrar vad de säger hemma? "Hos Carina räknar vi plus och minus - hos Marianne räknar vi spöken..." Bara de inte säger att vi räknar "böner" för då får jag väl nån ateistisk myndighet i hasorna...

8 kommentarer:

Lena sa...

:) Härligt!

(Marianne, ang. ensemblen till pulsvärmarna, så tänkte jag mest på mig själv, om jag skaffade sådana fina grejor.)

Bloggblad sa...

Panter: Aha - ja, det var ju dubbelmening i det...:) Jag har idag köpt tre nya nystan och pärlor som matchar... det mesta i min gamla vanliga färgskala, fast jag har tänkt till så det blir lite ljusare till kalla sommarkvällar.

mossfolk sa...

Det var verkligen en superbra ide. Och vad smart att använda bönor!
Fast det förstår väl vem som helst att 12-4 bönor inte är samma sak som 12-4 kronor ;)

Bloggblad sa...

Jag har tackat kollegan som jag snodde idén av! Hon var så glad att det blev bra.

Det värsta är att vad jag än byter till, så är det "nytt"... Och jag är inte van vid att ha så små elever i matte - men det är kul- en verklig utmaning.

Bloggblad sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Amber sa...

Böneeeerna var en kul idé. Jag har ju äldre elever - de säger att jag inte får ha mattelektioner innan jag hällt i mig kaffe, eftersom jag är så virrig då... Hårda bud - men sanna! :-)

Evas blogg sa...

hahaha, jag akta dig så ingen ateist får för sig att det är böner barnen räknar. Vi som lever i detta sekulariserade land!!!

Bloggblad sa...

amber: Jag törs inte ens gå hemifrån utan att dricka kaffe - innan jag fått i mig det vet jag inte ens var jag är. (Jag måste vara värst, annars spyr jag! :)

Eva: Ja, det är just det... jag kan ju bli bortplockad, som biblarna från Scandic hotel...