Statcounter

tisdag, maj 22, 2007

Inte alltid "nej tack"

Nu har jag studsat runt i glädjedans en lång stund och tjoat för mig själv, lite hest men ändå, i min ensamhet...

Jag är väldigt van vid "Vi tackar för att vi fått läsa..... men nej tack!" Förra veckan deppade jag i 2 dagar för att jag inte vann med manuset jag slet som ett djur med före jul.

Men.... jag får inte alltid nej. För ett par månader sedan kom en inbjudan (jag trodde först att det gällde en riktig inbjudan och fick hög puls ända tills jag såg att det var till) att söka till en psalmskola som stiftelsen (där jag tidigare fått stipendium) anordnar med 3 helger per år under 3 år. Alla som fått stipendier de senaste 10 åren har fått samma inbjudan, men endast 13 skulle bli utvalda. Alltså skickade jag in på vinst och förlust med ett frejdigare följebrev än jag annars skulle våga, chansen såg jag som minimal....

Och idag kom det! Jag är utvald! YEEESSSS!!!! "Vi stannade för dig med utgångspunkt både från dina texter och dina beskrivningar av din målsättning...."

Jag hör förstås att några av er suckar och undrar hur kul en psalmskola är på skalan, då... men jag har varit med på ett seminarium i ämnet för 8 år sedan. Tre dagar hos nunnorna i Vadstena med inbjudna Stora Namn i ämnet och det var bland det mest givande och fantastiska jag varit på. Resulterade bl a i den här kontakten och texten: Jag får vara en stund...

Att några namn på listan redan är etablerade artister och författare gör inte det hela tråkigare precis... :)

De kommande träffarna sker också i klostermiljö, den första i Djursholm i oktober. Flera namnkunniga proffs kommer att hjälpa till och inspirera och "dissekera" texter. Så för det jag sysslar med är det här i klass med... ja? Guldbagge?

Gissningsvis kommer jag att vara fullständigt odrägligt glad i flera dagar.... YIPPPPPEEEEEE!!!!

Uppdatering: Tack snälla rara för alla glada tillrop! Jätteroligt att få dela den här hispiga glädjen som bara bubblar över.

Ännu gladare är jag nu efter vårkonsertsavslutning med flickkören och barnkören = absolut sista gången med tack och adjö till barn och föräldrar - där flickkören och deras ledare i smyg hade förberett ett potpurri med låtar jag skrivit texten till... Vilken överraskning! Flera av de tjejerna har sjungit hos mig som små, och en del låtar hade jag sånär glömt - näsduken var framme flera gånger... Nu är jag välkramad!!! Vilken dag... den ska jag spara!

Kristin har hittat (tack ska du ha!) den här länken där samme Peter som sjunger "Himlen kommer så nära" sjunger i "Så ska det låta". (Men där har jag inte varit med och textat!)

42 kommentarer:

Lyckliga Grodan sa...

hääärligt..
grattis..
väl förtjänt..

rolfner sa...

STORT GRATTIS - jag vet precis hur glad du är!

Strumpstickan sa...

Grattis!

Vadstena verkar vara helt fantastiskt.

Jag såg ett program om nunnorna och deras verksamhet på tv att man kunde ta in på retreat och koppla av... det ligger på en av mina önskelistor en vacker dag:)

Elisabet. sa...

Men åååå, så roligt för dig!!
GRATTIS OCH hahaha .. "kramizzzzar"! det tycker du ju så mycket om ..,-)

Anonym sa...

Grattis, grattis, GRATTIS!! Så otroligt kul!

Bloggblad sa...

Tack tack! Jag visste väl att ni skulle fatta hur glad jag är!

Jag bara flummar runt nu med ett fånigt flin över hela ansiktet... får inget gjort alls.

qi sa...

Grattiis, grattis, grattis, grattis!!! Har lyssnat på länken, har du skrivit texten och/eller musiken? Jättefin är den i vilket fall som helst!

Kram från qi

Bloggblad sa...

Qi: det är texten till den första som jag gjort, Mattias på bilden har tonsatt. I min högerspalt finns ytterligare en text som är tonsatt, under "en av mina låtar".

Ingela sa...

Stort grattis till dej! Det låter hur kul som helst. Hoppas att du lär dej mycket, får vara i god gemenskap och "känna ande". (Har inget bra uttryck för det, men du vet nog vad jag menar.)

Bloggblad sa...

Ingela: Visst vet jag vad du menar. Det var just det jag kände under 3 dygn i Vadstena.

Strumpstickan: Jodå, man kan boka rum och åka dit när som helst. Enkelt boende, enkel mat men ljuuuuuvligt för själen. Inte så dyrt - det beror på vilken inkomst man har. Den fattige får det billigare....

Humlan sa...

Men så underbart roligt! Grattis! Fortsätt du att le och ta små glädjeskutt, det måste väl vara det nyttigaste som finns att vara sådär riktigt glad. Och detta är ju både ett erkännande för det du har gjort OCH något underbart roligt att se fram emot.
(...kan man vara odrägligt glad? är inte äkta glädje bara smittsamt och trevligt?)

Anonym sa...

Kära du, så vansinnigt roligt! Stort grattis!! Jag gläder mej verkligen med dej, Bloggblad.

Anonym sa...

Jag gläds med dej och säger Yeeees! mer såna bra låtar tack! Jag tycker så jättemycket om den där... jag får vara en stund - så jag beställer gärna några till ;)
Skriv på bara!
Också den som Peter Johansson sjunger...

Vet inte om jag gav dej länken men jag lyssnade på honom här:
http://www.youtube.com/watch?v=QULi23k3ROw

Helt fantastiskt är han!
Och du!!

Lena sa...

Ååå, vad roligt! Nu har du verkligen något att se fram emot.

Bloggblad sa...

Tack tack alla! Jag svävar ännu ett tag... och disken står kvar... tvätten är ofixad... medan jag sitter/står/går och bara leeeer...

Evas blogg sa...

GRATTIS - MASSOR AV GRATTIS!!!! Så otroligt roligt det låter, en dröm. Så kul för dig, som redan nu är en sån duktig psalmförfattare. Vad månne komma sen!!!

Vonkis sa...

ja det var verkligen välförtjänt och nunnorna i Vadstena är ju rätt härliga typer må jag säga. Nu sk ajag spana in den där länken på Peter.

Vonkis sa...

Nej men stackars krake, han var tvungen att sjunga med Anna Book!

Bloggblad sa...

Eva: Tack! Ja, du är som har en fot i branschen förstår nog vad det kan innebära. Jag litar på att inspirationen kommer... sen har jag en del i lådorna som kan fräschas upp...

Vonkis: Hos nunnorna är det betydligt roligare än man skulle kunna tro. Fast första träffen blir hos samma orden i Djursholm.

Det var nog ingen tvekan om vem som lyste under det programmet...

Anonym sa...

JÄTTESTORT GRATTIS !

Ingela sa...

Bra att jag fick veta vem som sjöng. Rösten var så bekant, jag kunde "se" ansiktsuttrycken hos sångaren men jag kunde inte placera honom. Nu kan jag!

Bloggblad sa...

Kulsprutan: Ja, du, nu får du konkurrens i kulsprutandet!

ingela: Rykten har hörts att han är på väg att flytta hem till gamla svedala igen, då lär vi snart få se och höra mer av honom.

Cecilia N sa...

Jättejätteskoj! Stort Grattis!

Månne en organist nära mig är inblandad? Han har varit på andra psalmskrivar"tjosan" på kloster.

Bloggblad sa...

Cecilia: NU blir jag nyfiken! Kan du inte maila namnet?

Klimakteriehäxan sa...

Man kan aldrig gå en kurs utan att lära sig något! Psalmskola låter som en häftig utmaning! Njut! Och grattis, förstås!

Anonym sa...

Ett stort grattis ifrån mig också. Jag har inte varit inne här på bloggen på några dagar och här har det då händ massor.

Trevilig körresa verkar det ha varit. Men finns det sång då kommer också glädjen...så är det ju!

Där nere vid Grenen har jag också varit på besök för några år sedan. Det är lite speciellt. Jag blev så betuttad i den lilla goa staden och fint väder hade vi...men det blåste. Det var nog förresten den här årstiden det också.

Cecilia N sa...

Mejl skickat.

Lilla B sa...

Stort GRATTIS!!

Bloggblad sa...

HÄxan, Gunnel & lilla b: Tackar tackar!

Gunnel: och dej har jag gratulerat på din blogg!!!! men jag kan ju flagga lite för dig här också!

Cecilia: Tänk att jag inte känner till honom, så mycket som han gjort... vojne vojne... jag lyssnar för fullt nu. Härligt.
Men du vet, norr om Sthlm = långt borta....
Jag slår vad om att jag kommer att stöta på namnet nu efter att jag fått veta! Och jag förstår varför W....mans inte har tid med mig...

Anonym sa...

Ser fram emot det! I am all for a fair fight!
Grattis igen!

Fast å andra sidan: vad fajtar vi om? Jag trodde vi var på samma sida och i så fall vad fajtar vi emot?

Bloggblad sa...

K-sprutan: Jag tänkte mest på att spruta kuligheter... :) för när jag är så här glad (sitter i ännu!) så blir jag ganska sprallig och spirituell... (tycker jag alltså...)

Fast nu ska jag strama upp mig och gå på Stiftsfullmäktige... inget flams och spex där, inte...

Mette sa...

Åh grattis!!!!

Det är ju som om jag skulle få min egen dosett av ett läkemedelsbolag p g a mina texter! Hhahhahaa. Nä.

Underbart med klostermiljö. Det finns ett kloster på Österlen som jag tror heter Mariavall - min far brukade åka dit förr.

Anonym sa...

Spruta på du, Bloggblad. Jag tycker att du har varit roligare och mer intressant än vanligt de sista veckorna. Och allt verkar gå bra för dig just nu (trots att du varit litet hes). Det märks för du delar generöst med dig av det fina som händer dig och det gör många av oss läsare glada.
Så tack så mycket!

Bloggblad sa...

Mette: liknelsen är rätt bra, ja!
Det finns två kloster i Östergötland dit man kan komma och vila upp sig - jag har länge velat åka alldeles själv och bara vara en vecka eller så, men kommer aldrig dithän. När jag var på klostret i Vadstena hade vi så vansinnigt roligt och skrattade och sjöng... - visst, vila för själen, men jag var helt slut i flera dagar efteråt.

Kulsprutan: Tack, vad roligt att du säger det, för själv tycker jag att jag tacklat av lite - ju fler som jag känner som läser här, desto mer städat blir mitt språk... :)
Och sen borde jag kanske inte vara så tyst när motgångarna blåser mot mig och gör vägen tung... men jag gnäller helst inte om dom offentligt.

Linda sa...

Men var har jag varit de senate dagarna?
Grattis!!!
Kan man få en autograf?

Hannele på Hisingen sa...

Grattis :)

Bloggblad sa...

Linda: Du får en kram istället!

Hannele: Tack ska du. Grattis värmer!

Linda sa...

Åh... TACK!

Anonym sa...

Men, Bloggblad: Inte städar du väl ditt språk för MIG??!! Hoppas att du förstått att det i mitt fall som läsare är fullständigt onödigt.
Jag svär flytande, gärna och som en gatflicka på ett flertal språk:)!
Men i o f s kanske det stör andra läsare....

När det gäller att skriva om motgångar och mindre positiva grejer förstår jag dig totalt. Synd att det ska vara så svårt - det är ju egentligen då man mest behöver stöd och medhåll.

Have a nice w/e!

Bloggblad sa...

Linda: väl bekomme!

Kulsprutan: Näe, det är inte för dig... :) Vet nog egentligen inte för vem det är, jag har bara noterat att jag är lite försiktigare ju fler "kända" som läser.
Egna motgångar och tabbar kan jag väl egentligen bjuda på, men när eländena inbegriper andra som blir sjuka eller så... det är känsligare. Och här har varit mycket sånt de senaste åren.

Anonym sa...

Ja, tyvärr drabbar det eländiga oss alla i omgångar som är svåra att förutse eller förstå, men fortsätt - please snälla - att skriva om allt trevligt och positivt som händer dig. Det hjälper att läsa om det när "vardagen är grå/kolsvart", må du tro!

Bloggblad sa...

kulsprutan: Asså ba' - jag är jättesvag för såna där medhårsstrykningar... det är sånt som får mig att fortsätta blogga när jag ibland tröttna. Du vet ju min princip: jag vill även läsa andras bloggar och inte bara tro att folk kommer hit av sig själva... vilket ju du bl.a. "anonyma" bevisar motsatsen av...