Statcounter

måndag, juni 18, 2007

Perfekt väder....

... i alla fall för shopping. Jag gillar att åka in själv en ledig dag och gå på stan, men jag är inte särskilt köptokig, och kommer aldrig (eller yyyyyyterst sällan) hem med saker jag ångrar. Men jag gillar att strosa runt utan tidspress och hitta en och annan grej, helt på rea. Dagens skörd är 1 blus - eftersom jag är stamkund i unika butiken fick jag 40% rabatt - 1 baddräkt och 1 garnnystan.

Nänänänä! Försök inte! Jag visar inte upp mig i baddräkt på bloggen. Glöm det!

Jag insåg att jag inte kör shoppingracet så ofta ändå - de hinner nämligen bygga om centrum för varje gång jag är där. Vid ett tillfälle idag kom jag ut i stora köpcentrat från en ny dörr i en ny butik - och blev helt vilsen. Kände inte igen mig alls, hade inga hållpunkter på de gamla vanliga affärerna eftersom de var borta... kändes läskigt för en kort stund. Som om jag hade tappat minnet. Inte förrän jag såg till vilken gata de stora utgångarna låg, kunde jag orientera mig.

Vilka summor det måste kosta att bygga om och flytta affärer flera gånger om året. Kan det vara vi konsumenter som betalar? (Obs! Retorisk fråga.) Vi kanske skulle börja med omvänd trohetsrabatt? Vi lovar att handla om ni inte flyttar inom kort - och sluta handla hos dem som ideligen byter lokal och bygger om.

9 kommentarer:

Evas blogg sa...

Klokt förslag!

Strumpstickan sa...

Ja, jag gillar också att gå runt själv och ta det i min egen takt:)

Anonym sa...

Sån här är jag när jag kommer till stan: Tar fram listan och betar av den uppifrån och ner. Det är sällan jag tar mig tid till att gå och strosa. Visst är det jobbigt med ombyggnationer. Vi har 5 gallerior i city och tror att den 6.e är på gång. Mmm...det kostar

Humlan sa...

Visst är det skönt att gå och strosa, titta och se om man hittar något, men inte vara tvungen att hitta något..

Linda sa...

Okej, om vi inte får se dig i baddräkt,
kan man få se dig i ditt nya garnnystan då?

*ler*

Jag är inte speciellt förtjust i shopping, jag hittar aldrig något när jag väl måste/behöver, annat är det när jag är med som smakråd eller går förbi en affär, då hoppar kläderna på mig :)

Klimakteriehäxan sa...

Helt överens med dej. Kanske såg du min post "Men vart har mjölken tagit vägen?" - den affärn är fortfarande omöjlig att hitta i...
http://klimakteriehaxan.blogspot.com/2007/02/men-vart-har-mjlken-tagit-vgen.html

Ingela sa...

Eftersom jag bor 12 mil från närmaste stad (OK, Lycksele är närmare men räknas inte när det gäller shopping av mer seriöst slag) så hinner mina listor alltid bli ungefär lika långa som fjolvintern.

Jag brukar ge upp efter ca en tredjedel. Eller så stryker jag raskt allt som kan gå att skicka efter på postorder eller internet och avverkar resten så effektivt som möjligt.

Det är bara kul att gå på stan utan listor och måsten.

I dag har jag trots allt shoppat i Lycksele: En säck KRAV-märkt gödsel, tre påsar sättlök (slut hemmavid) och en vilstol i lättmetall att ha med på husvagnstripp.

Alla som känner mej skulle skratta om de läste det där sista...Jag tänker nöta ut den inom tre år!

Hannele på Hisingen sa...

Jag ångrar bara saker jag INTE köpt :)

Bloggblad sa...

Alla: Oj, vad många som varit här utan att jag har svarat. Intressant att få veta lite om era shoppingvanor! Jag hörde på radio idag att shoppingturism är stort - men ni verkar inte precis hänga på den trenden...

Linda: Ja, möjligen iklädd garnnystanet! Men jag väntar tills det är uppstickat.

Ingela: Ack, så långt bort från Mammons paradis... då skulle jag nog få abstinens.
Jag tycker dock inte om när jag MÅSTE ha tag på nåt, och måste skynda mig - eller före-jul-stress i affärer. Sommartid och ledig ska det vara.

Hannele: Du har en poäng där - jag har nog vid närmare eftertanke också mest ångrat sånt jag missat.