Statcounter

måndag, juli 30, 2007

Snörpet

Sorry. Mina apparater har visst tagit sommarlov. Lilla kameran vägrar plötsligt släppa ifrån sig några kort... svarar inte på tilltal. Och batterierna till den stora ligger på laddning... Annars hade jag faktiskt tänkt lägga ut min prickiga kjol som sidosömmarna snörpt ihop sig på - tillräckligt för att jag inte kan använda den. Synd! Jag frågade damen i tygaffären om hon hade något bra råd - och det hade hon. Sy om med lösare trådspänning... Hm... jag hatar att göra om sånt som är klart... repa upp och börja om... Har redan gett mig ovett för att jag öht föll för ett tunt och sladdrigt tyg...

Jag tänker i alla fall inte börja skruva och experimentera innan sidenet är sytt. Jag har skruvat till det förr så att expertis måste tillkallas...

Uppdaterat: Konstigt det där med apparaterna... jag har använt kameran i 5 år, så jag vet ju ungefär hur man slår på och av... men det gick inte. Så tog maken hand om den - och då minsann passade det... Gick igång direkt. *fräser irriterat*

Och så bilden på snörpet: (Den långa smala sjalen av tyg som blev över, blev ovanligt lyckad. Inte ett enda snörp trots att det var pilligt.) Längst ner till höger är själv snörpet.
Närbild på det misslyckade.... riktigt plågsamt att se - för det drar hela vägen upp till höften.
F.ö. tycker jag det är onödigt att ta bort en av mina favoritdeckare bara för att IB är död och visa hans filmer i repris för x:te gången. De kunde väl i så fall ha bytt ut en gammal repris som det vimlar av i stället för att ta bort nåt nytt...

17 kommentarer:

Anonym sa...

Underbar sida och vilken musik...o vad jag njuter och lyssnar..
kram kicki

Bloggblad sa...

Kicki: Nytillkommen läsare? Välkommen hit. Vet inte om du har nån egen blogg, det gick inte att klicka på ditt namn och hitta nån.

Och - tack ska du ha!Jag blir så glad när nån gillar mina sånger (om det är myspace du lyssnar på? - det finns en till fin om du i så fall klickar vidare på Mattias bild - den översta av hans låtar har jag gjort texten till.)

Hedgren sa...

JAG VILL OCKSÅ SE FOYLE!!!!!!!!

Lena sa...

Håller med lite mkt IB överallt...
Precis det där med tekniska prylar händer mig också. De trilskas, men när maken tar över då minsann...
Väldigt irriterande!

Humlan sa...

Teknik som inte fungerar när vissa använder den... det känner man igen. Oftast är det jag som får den att fungera, men ibland blir det tvärt om...

Irriterande också med sådana snörp (kul ord!), jag har fått liknande på stickat i silke, men där kan man pilla tillbaka det till någorlunda form..

Linda sa...

Det där snörpet var inte kul... :(
Jag är inte heller mycket för att plocka upp och göra om.
Men en dag kanske du också fattas material och då kan du ju fengsjunga kjolsnörpet istället för garderober :)

Bloggblad sa...

hedgren: Mer brittiska deckare åt stickande tanter!!!

Panter: Jag är helt med på att han var stor - men hur länge kan man säga samma saker... för alla skådisarna gör ju det. "Han betydde allt för min karriär..." som om det var deras karriär som är den stora händelsen...

Humlan: Med datorn händer det ideligen. Den trilskas mot mig - men när jag ropar på hjälp... då funkar den genast.

Linda: Hur mycket garn gick det åt till din sjal? Jag tyckte min såg så stor ut efter 50 gr att jag började ta in... stickar alltså från sidan, men nu när den nästan är klar, ser den tanig ut. Får nog repa upp och sticka den bredare på djupet. Jag har 100 gr till, och det lär nog räcka till muddar också.
Hm... jag tycker så pass mycket om kjolen, och har en snygg vit ny blus som passar så bra, så jag ska nog försöka trixa till det.

Amber sa...

Jobbigt att behöva göra om snörpet. Men det blir nog fint till slut. Ser faktiskt jätteläckert ut!

Har du börjat sy i sidenet ännu? Byt till en alldeles ny nål, så slipper du slitningar i tyget, du vet när en tråd dras iväg och det blir fuuult. Det var ett tips jag fick just där du köpte ditt tyg.

Susanne sa...

Mycket handarbete här.

Jag tog itu med mitt stora intresse fotografering, nu när TV:n inte hade något annat än Bergman.

"Snörp" är inget kul. Det blir lätt så på tunna tyger, om jag minns rätt. Jag brukade sy mycket sakta och försiktigt och sträcka tyget ordentligt.

Strumpstickan sa...

Ok, tunnt och sladdrigt blir lätt snörpigt, bra att veta:)

Bloggblad sa...

Amber: Tack för tipset! Ska genast kolla om ny nål finns hemma. Tänkte inte alls på det - men sånt hade jag tänkt på för 20 år sen... och att det är en tunnare nål.

Susanne: När jag gör stickningar (som jag gärna gör för att få det att se proffsigt ut) syr jag mycket sakta med tungan rätt i mun. På det här prickiga gick det nog lite fort... :(

Monica: Man lär sig genom att blogga...

Anonym sa...

Syr jag någonsin i tunt siden så lägger jag ett papper under. Pappret stabiliserar tyget och är inte så himla svårt att pilla bort efteråt. Ett vanligt A4-ark från skrivaren går bra.

Bloggblad sa...

Matilda: Jag skulle ha kollat här först... har fått flera bra förslag.

Linda sa...

Jag använde 100 gram till min sjal, på stickor 5½. Den blev helt okej.
Den andra stickade jag nerifrån och upp på stickor 8, den blev större och lösare - de är fina båda två!

Anonym sa...

En sjuk kamera är inte bra...

Cornelia sa...

snörp, ja det är därför jag inte syr så mycket nu för tiden, det blir alltid snörp!

Bloggblad sa...

Linda: Ditt svar kom inte fram till mailen! konstigt. Men det var bra att veta.

Hannele: Som väl är, är det bara gamla kameran som trilskas, den nya är frisk.

Cornelia: Det händer lite då och då att det bara blir ett snörp som resultat. Men då gömmer man undan det... och glömmer det.