Statcounter

söndag, juli 22, 2007

Stickblogg

Nu när jag inte har ont i högerarmen längre (tack vare stavgång+stretchning+liniment) kan jag sticka på för fullt igen. Fast, jag höll allt på lite grand med värk också... Här kommer en uppdatering av det senaste - har lovat bloggstickarkompisarna det ett bra tag, nu kommer det.
Mina pianomuddar - har använt dom mycket och älskar dom! Det finns ytterligare en liten åttondelsnot åt andra hållet på andra sidan. Svårighetsgrad: STOR. Jag körde på fri hand... tänker inte göra fler såna. Åh, vad jag fick pröva mycket innan jag lyckades få mellanrum mellan tangenterna!
Nej - detta är ingen blå havsörn från Blå kusten. Bara för att jag stickade en överkörd katt förra sommaren (eller skatbo eller bikini...eller vad det var...) har jag inte fastnat i djurgenren. Detta är en rak sjal med fransar och bakstycke för att värma ryggen. Muddar finns i samma garn - fast var??? ligger nog i nån påse. Syns det att garnet skiftar i jeansblått och havsgrönt?
För länge sen startade jag ett färgglatt ponchoprojekt med rutor - la ut ett foto och ingen förstod vad jag höll på med. Knappt jag heller... Nu är det nästan klart, ska bara sy ihop. Kommer jag att våga gå omkring i detta? Ser det ut som om jag snott en massa grytlappar på kyrkans syförening och sytt ihop? Nåja, hemma i soffan behöver jag också nåt som värmer axlarna om modemodet tryter...
Jag köpte ett garnnystan på rea härförleden. Någon bloggare ville se mig iklädd detta nystan i brist på baddräktsbild. Varsågod! (Se hur maken vänder sig bort... han är rätt less på garn och stickor som förökar sig fritt i huset) Den mönstrade tröjan, som syns lite av, är min midsommartröja - den är kvar från förra stickboomen, mitt mest använda plagg någonsin, alla kategorier. Ser lika fräsch ut som -89 när jag stickade den. En varm midsommarkväll... skulle jag inte klara. Måste ha den då.
Vad det är? Rånarhuva, så klart! Fast jag kommer nog att dra ner den och värma halsen med den framåt vintern...

Eftersom rean fortsatte och garnet var mysigt, köpte jag två nystan i min älsklingsfärg och gjorde en lång tunnel på rundstickor. Här är den. Används helt enkelt som... YES! Rätt gissat! Sjal!
Och så har jag prövat att skicka efter garn. Sjalmodellen heter "Lättja", jag kan nästan gissa varför... Garnet älskar jag redan - kommer att passa till allt jag har i garderoben. Är snart framme vid mitten - en enkel trekant som börjar i ena framsnibben och växer åt ena sidan - snart blir det intagning och det går fortare igen. Matchar visst den gamla soffan också. (Åh, vad jag väntar på att få hem den nya!!!!)
I morgon blir det nog sångblogg. Får en bloggardam på besök som vill sjunga! Ska bli kul!

30 kommentarer:

Hedgren sa...

Trevliga stickprojekt! Mina "värsta" stickår var på 80-talet när barnen var små. Det gick ju så fort att sticka barntröjor! Idag har jag börjat på en liten "frihandströja" till ena svärsonens nyfödda systerdotter... Rosa o vitt... mmmmm, ljuvligt! Kolla gärna in flickebarnet på svärsonens blogg - bloggadressen finns på min sida!

Anonym sa...

Roligt att titta på.

En gång i tiden stickade jag alltid. Sedan tog det totalt stopp mitt i en fin tröja av oblekt entrådigt ullgarn. Den ligger fortfarande oavslutad sedan minst tio år tillbaka.

Min yngre dotter frihandsvirkar. Ingen lärde henne ens luftmaskor. Jag var så bunden av mönster, men tror nog att de saker jag så att säga gjorde själv var de vackraste. Ska se om jag kan ta fram min gamla kjol och ta ett foto av den för att bevisa...

Gissar att det inte går att länka direkt till min blogg härifrån så jag får bli "anonym".

Annaa M

annaamattsson.blogg.se

mossfolk sa...

Vad duktig du är! Sticka är en sådan där sak som man ska kunna, men som jag aldrig tar tag i att lära mig... Pianomuddarna var hur häftiga som helst!

Bloggblad sa...

Hedgren: Mina som var rätt små då fick också genomlida en massa tröjor - men mest sydde jag kläder åt dem... Fix fanns ju här i stan och man kunde köpa billiga stuvbitar...

Ska leta rätt på bäbisbloggen!

AnnaaM: Välkommen hit på återbesök! :)
Såna där projekt som tvärslutat har jag ett par - fast 'hade' passar bättre - jag har lärt mig att förpassa dem till soporna. Avslutat - borta - inget dåligt samvete...

Virka gör mer ont åt handlederna... låter tufft med frihandsvirkning. Vad gör hon för grejer?

Vissa bloggsystem tillåter tydligen inte att man går emellan... men bloggers brukar gå att få med sig överallt.

Mossfolk: Tack! Du har förstått rätt! Jag vill ha BERÖM. I mängd.... :) Skämt åsido - det är därför jag sällan lägger ut mina alster, känns som om jag bara tigger beröm. MEN- jag blir jätteglad när jag ser ibland att någon bloggare blivit sugen och lånat idéer!

Hedgren sa...

Jag sydde också en massa! Det fanns en liten källarbutik i Skurup som sålde Fix-tyger. Allra finast blev joggingdressarna som man sydde av alla småbitar. Jag brukade sy i passpoaler mellan bitarna. Kul! Och så var det alla klänningar och shorts också! Ja nu väntar man på barnbarn att knåpa till!

Humlan sa...

Ojoj vad du har varit flitig! Vi verkar vara lika frusna och förtjusta i sjalar, och annat varmt och lättstickat, du och jag. Jag köper ofta garn och går hem och funderar vad jag ska göra med det, jag har några nystan som ligger här hemma och väntar på idéer. Och på testning, jag ska göra några muddar, både för att testa garner och för att jag har ont i handlederna och behöver värmen.
Pianomuddarna var härliga och jag tycker verkligen att du ska vara stolt över pill-jobbet! Din rutiga, snart färdiga, poncho var också jättefin. Jag gillar det där klassiska rutmönstret med svarta kanter. Tror nog att du vågar gå ut med den när den är klar, förmodligen en vinterfavorit för att den piggar upp en med alla glada färger..
Så, tack för den fina visningen och hoppas nu att armen håller så att du kan fortsätta!

Anonym sa...

Jösses vad du är flitig. Själv har jag stoppat undan stickningen till det blir lite svalare. Det är varmt att sticka på sommaren tycker jag.

Strumpstickan sa...

Fina muddar, jag är superimponerad! Och de färgglada sjalbitarna tyckte jag var vackra, de påminner om fina inglasade kyrkfönster tycker jag, och rånarhuva som halsduk, vilken bra idé!

Så glad för din skull att armarna mår bättre:)

Bloggblad sa...

Hedgren: Jadu! Joggingdressarna var enkla! Enklast var 80-talet, när det skulle vara så fyrkantigt allting. Lätt att sy!

Humlan: Tack - kul att du gillar det! Jag har blivit så tillvand vid något varmt om axlarna att jag har det även på varma sommarkvällar... Tänkte också att lite färg kan pigga upp i vintermörkret.

nina: Jag gör det mest för att ha nåt att lägga händerna på. Har svårt att bara sitta still. I så fall lägger jag mig och glor på molnen - och somnar...

Monica: Det var ju lämplig association med kyrkfönster till en kyrktant!
Ditt liniment gjorde susen - jag har köpt fler tuber nu. Och även en sprayflaska.

Mette sa...

Herrejissess. Så invecklade grejer. Pianomuddarna var verkligen fina.

Rånarhuvan var mycket fin och kanske att Hemmets Veckotidnings läsare skulle vilja få mönstret?

Anonym sa...

Ja, vad ska jag säga?!? Hakan i golvet inför denna fantastiska flit som resulterar i så roliga och vackra saker.Det närmaste jag skulle kunna komma detta är en extremvariant av bilden av rånarluvan men då inte med någon riktig stickning som resultat - nä, jag skulle redan från start trassla in mig i stickor och garn och få allt som ett skatbo runt huvudet innan en enda maska var upplagd.

Anonym sa...

Heja heja! Vilka fina saker du stickar!

Vonkis sa...

Oj vad du stickar. Blir liet avis. Stickning tillhör alla saker jag vill kunna göra. Har försökt byta bild i presentationen nu men det gick inget bra så jag photoshoppade istället...

Vonkis sa...

Nu gick det!!!

Anonym sa...

*skrattar* även jag måste ha något i händerna att pyssla med... det går ju inte bara att sitta rätt upponer och inget göra. Då somnar jag. Bums!

Anonym sa...

Jag fattar inte att du bara orkar hålla på med allt :O)
Men det är klart så länge man har kul går det av sig själv.

*L* trodde först att föremålet på andra bilden var en snygg tröja till dig. Sen tänkte jag att hur kommer den att sitta....men som tur var förklarade du ju vad det egentligen är för något. Verkar vara en väldans bra sak. Jag fryser ofta om ryggen.

Lilla B sa...

Den rutiga ponchon tycker jag var häftig: Rubiks kub i plattformat.

Bloggblad sa...

ALLIHOP: Tack snälla för alla glada tillrop, jag slickar i mig allt beröm och stickar vidare... :)

Rubiks kub... tänkte inte på det! Men nu ska jag döpa den till Rubriksponchon!

Mette: Jag säljer inte nåt så avancerat till Hemmets... rätstickning runt runt... näe...

Liten tant: Ta genast upp hakan från golvet!

Linda sa...

Så härliga saker du gör!
Jag är också inne i en stickperiod, har ju likadant garn som det sista, men började med mitt blå - och ja, samma sjal :)
har du slutat gömma dig i garderober nu?

Bloggblad sa...

Linda: Kul. Vi får nästan låta våra sjalar (och själar) träffas någon gång!

Yepp! jag är klar med garderoberna, har en del köksskåp kvar, men dom tar jag bara ett i taget.

Elisabet. sa...

Ja, jag läser Stieg Larsson, jag ..-)

Bloggblad sa...

Elisabet: Och du låter karlar gå före handarbete...? Men om du inte avslöjar det för nån, så tar jag med mig H.Nesser i sängen om kvällarna...

Cecilia N sa...

När jag kom hem nyssens efter fyra veckor i stort sett på annan ort kommenterade sonen: Nu är mamma hemma igen. Det ligger stickningar överallt ...

Bloggblad sa...

Cecilia: Visst är det konstigt - man måste ha en vid varje sittmöbel...

Susanne sa...

Jag gtänkte också på Rubiks kub när jag såg delarna på golvet, så självklart måste du döpa den efter kuben!

Tänk, jag ser aldrig någon som stickar nu för tiden. Började tro det var ett bortglömt hantverk, men det gäller tydligen inte i Söderköping. Själv har jag inte stickat på trettio år ungefär.

Anonym sa...

Wow! Gissa om jag vill ha såna gitarrmuddar?!?!

Jag får väl sätta mamsingen på det, hon brukar vara bra på klura.

Kram!

Anonym sa...

Nämen, HJÄRNSLÄPP!!! Vad tänker jag med egentligen?!?!?! Här läser jag gitarrmuddar... Vem skrev det? Jag?

Gosh, nu blir jag lite förskräckt.

Pianomuddar ska det förstås vara, och den här gången ska jag förhandsgranska mitt inlägg...

Bloggblad sa...

Miriam: Du kanske har en hemlig gitarrdröm som slet sig loss??

Det går utmärkt bra att sno idéer här - själv lånar jag överallt, även om just detta är en helt egen idé. Såg du dem jag gjorde med G-klav på högern och F-klav på vänstern? Cecilia N lånade idén och gjorde om den - mycket snyggare...

Hannele på Hisingen sa...

Stickad Rubiks kub, intressant.,

Amber sa...

Haha, det var en fantastisk kavalkad. Gillar den överkörda katten och rånarluvan. Riktigt vad du egentligen ska med överkörda katten till... javisstja, sjal var det. Rånarluva begriper manju vad du ska ha till - Konsum kanske??

Muddarna är klart läckra och Rubikskubponchon kan glädja vem som helst en grå vinterdag - bara inte på Konsum med rånarluvan. Då blir det knepigt.

Jag började med muddar i höstas - borde göra dem klara, suck.