Statcounter

söndag, juli 08, 2007

Till pappersinsamlingen...

Kändes nästan konstigt när jag inköpte denna effektiva makuleringspapperskorg - för jag har köpt många buntar papper i den affären, och flera förpackningar färg till skrivaren.... och sen måste jag ha nåt att förstöra resultaten med...
Jag röjer alltså vidare. Med avbrott för barnbarn och tårta och lite bloggläsande...
...och ingen ska få läsa mina gamla utskrifter eller sjunga till gamla noter som ska bort bort bort.

Jag måste säga att jag är impad av varningstecknen på papperskorgen. Inte stoppa ner håret.... ska försöka låta bli. Inte stoppa ner slipsen - oj, det hade jag inte kunnat räkna ut! Ska försöka låta bli det också. Och! Inte stoppa ner fingrarna... fast springan är så smal att det endast gäller så små händer att dess innehavare säkert inte alls kan förstå varningsbilden.

19 kommentarer:

Anonym sa...

Jag har en likadan apparat...himla smidig. Jag har lyckats att inte få ner fingrarna och slipsen så det ska nog gå bra....

Bloggblad sa...

Thomas: Jag skulle visa apparaten förut, och tryckte på reverse... och fick papper över hela golvet och en skarp tillrättavisning från den lilla "Så gör man inte! Jag blir rirriterad på dig!"

Anonym sa...

Jag skaffade en sån där i januari nu i år. Det var dags att kasta en massa ur pärmarna...förr när vi bodde i villa då var det inga problem med gamla kontoutdrag och sånt där...då var det bara att elda en brasa.
Dom är bra dom där.

Bloggblad sa...

Gunnel: Är det bara normal mängd, så kan jag tända brasan med det, men jag har onormala mängder med papper - får ju mängder med protokoll från de kyrkliga grejerna jag är med i... skulle bli väldigt mycket trist rök...

Linda sa...

Inte visste jag att du hade så många hemlisar :)
Vi har en enorm på jobb, där hela jag skulle få plats, flera gånger om :)
Det ser helt sjukt ut när de kommer för att tömma den.

Vonkis sa...

har så smått funderat på att skaffa en sån där men än så länge klarar jag mig med att riva mina hemlisar.

Som det ser ut nu kommer jag till Söderköping på tisdag. Vilka är det som står för underhållningen och vilken tid börjar det?

Evas blogg sa...

En sån apparat har jag aldrig sett. Skulle kanske behöva en, eller så eldar jag ute vid stugan.

Elisabet. sa...

Jaså, finns det såna för vanligt folk?
Själv bara river jag sönder papperet ..-)

Anonym sa...

Jag har också en sån och började riva gamla manus en gång... Funderade vad jag skulle göra av alla pappersremsor. Skänka till något stall så att de kan använda som strö? Så många refuserade manus finns det här. :)

Anonym sa...

Varför har jag inte tänkt på det? Att köpa en dokumentförstörare? Det är ju jobbigt att riva större mängder papper för hand.

Humlan sa...

Praktiska apparater det där. Jag har en enklare modell, men än så länge river den ordentligt bara jag rensar lite i kanterna ibland (med pincett, fingrarna aktar jag!).

Bloggblad sa...

Linda: Jodu, jag har en del...

Vonkis: Det börjar klockan 19, minns inte på rak armvilka det är... ett ögonblick."Gyllene toner" Rofylld musik för kropp och själ med Quartett K. Valthorn, trumpet, eufonium. Låter mjukt och bra. Välkommen! Om du vill, kan vi gå ner till kanalen efteråt.

Eva & Elisabet: Innan jag skrev så mycket och fick så mycket protokoll, behövde jag ingen, men jag har kilovis med papper. Blir jättejobbigt att riva.

Monica: Det vore väl en idé? Kanske kunde hästarna snappa upp en och annan bokstav... även om vi inte skriver hästböcker.

En liten tant: Den var inte så dyr, ca 250:- och det har snart mina fingrat tackat mig för.

Humlan: Jag har bara provkört några varv, och vilken kraft! Hur den ska rensas har jag inte kollat, men fingrarna är nog bäst att akta...så jag kan fortsätta skriva...

Anonym sa...

Väldigt, vilka hemliga noter... vi slänger bara till Återvinning :)

Bloggblad sa...

Hannele: Njae, nu är det ju inte bara hemliga noter...

Vonkis sa...

Bloggblad
Har spanat på hemsidan nu och det verkar julovande. Åker med en kompis men det borde inte vara något problem att ta en sväng till kanalen efteråt.

Anonym sa...

Lille Maken föreslog att vi skulle skaffa en sån där - han är väldigt förtjust i apparater och manicker - inför vårt röjande i hemmet. Jag sa nej, är du tokig; det gäller ju att reducera beståndet av prylar och då ska vi väl inte börja med att utöka det.

Nu har vi hunnit halvvägs och jag undrar om vi inte ska göra en liten investering ändå. Man får hemskt ont i handleder och händer av att riva stora mängder papper, såsom 20 år gamla lönebesked med mera dylikt. - Ibland undrar vi om vi är riktigt kloka; vi har sparat ALLT.

Bloggblad sa...

Vonkis: Det låter bra! Jag tror du känner igen mig.

Pappersråttan: Jag är redan nöjd. Jag har en nästan meterhög stapel med protokoll som jag inte vill att de ska fladdra omkring i papperscontainern. Jag kör så det dånar. Och redan nu ser jag symaskinen som var väl dold under papper av olika slag...
Men - jag har inte hittat mitt arbandsur än... jag städar vidare!

Översättarhelena sa...

I söndags låg jag och slötittade på teve (utslagen av Montezumas hämnd) och råkade då hamna i en amerikansk pratshow, Rachel Ray, tror jag den hette. Där visade en kvinna ett annat användningsområde för pappersstrimlaren: hon använde den för att strimla tortillabröd som hon sedan friterade så att de blev knapriga som chips ungefär. Jättepraktiskt. Eller kanske inte.

Bloggblad sa...

Ö-helena: Kan man inte fritera pappersremsorna? Eller förresten - kan man inte göra sånda där pastaremsor i den?

Hoppas att du mår bra nu!