Statcounter

onsdag, augusti 29, 2007

Bokmässan!!!

YES! Jag kan åka med i en buss från en av skolorna här i staden - härligt! Så om någon bloggare är där på torsdagen mellan ca 11 och 16, så är det bara att maila så kan vi utbyta mobilnummer och kanske ses en stund.

Kanske någon minns att jag bloggat om att rektorn på min ena skola inte känner igen mig? Jag har handhälsat och presenterat mig vid två tillfällen, förra och förrförraläsåret, och han har sett mig bli presenterad och tackad vid två andra tillfällen när mina musikaler blivit framförda i skolan. Men vet han vem jag är? Nix. Jag såg det när jag var med på en konferens nu vid skolstarten - att han inte hade en aning om vem jag var, men han frågade inte heller eftersom han förmodligen tog för givet att han borde vetat... eller också var han totalt ointresserad... NEJ - nu vet jag! Jag flöt förmodligen ihop med inredningen. (Vem vet? Jag kanske inte ens finns??? Jo, förresten, jag bloggar ju - alltså finns jag!)

I alla fall... Jag skrev ett mail och frågade om jag och två till från sv2-gruppen kunde hänga med i bussen ner till Gtbg. Med namnet utskrivet... och det är så pass ovanligt att man inte blandar ihop det med nån.

Och så idag när jag satt i personalrummet på den skolan, hörde jag honom prata med någon annan att några från sv2-gruppen ville följa med. Jag såg ju att inte hade en aning om att det mig han menade. Men kollade ändå.

-Fick du mitt mail? frågade jag.
-Det vet jag inte, sa han. Jag får över 20 mail om dagen.
-Men om jag säger vad jag heter kanske du vet?

Och då visste han.... Men inte bad han om ursäkt för att han inte kände igen mig... det är så dåligt i min värld. En F-6 skola med 2 paralleller... hur svårt är det att ha koll på vilka som jobbar i huset???? Men - positivt på ett sätt - då hörs jag och syns inte så mycket som jag befarar ibland...

28 kommentarer:

Anonym sa...

Nej vet du vad, positivt tycker jag verkligen inte att det är om du inte syns och hörs! Usch vilken nonchalant karl, jag saknar ord. Bryr han sig inte det minsta om vilka anställda som finns på skolan att han inte ens bemödar sig om att memorera lärarnas namn?! Urdåligt!

Bloggblad sa...

Marskatten: Nej - hans sätt är verkligen inte positivt - men att jag plötsligt framstår som tyst och försynt känns rätt bra.

Anonym sa...

Efter vad jag förstår är inte er skola så jättestor. Ynkligt av en rektor att inte veta vilka som ingår i hans personalstyrka.
Kul att åka på bokmässa =))

Annika sa...

Fy sjutton var trist det låter det där med din rektor. När sådant händer känner man sig verkligen osynlig. Obehaglig känsla, jag vet. Tycker också att det är underligt att rektorn på en skola inte känner igen sina anställda...

MEN, vad roligt, roligt för dig att få åka på bokmässan!! Avis!!!

Bloggblad sa...

majsan: Just det - liten skola. Inte stor omsättning - men jag tillhör de där "lösaktiga" som dyker upp 2 ggr per vecka. Säkert därför - och vi "lösa" som inte hör till, har ett platslöst rektorsområde med egen chef.

Annika: Det är verkligen skitdåligt av honom! Och att inte erkänna att han inte vet, eller be om ursäkt. Men jag blir inte knäckt, för det är ju hans problem. Jag har tillräckligt med självkänsla för att inte bli bli nedtryckt av det.

Ja, jag ser fram emot bokmässan. Det är en speciell stämning där.

Evas blogg sa...

Vilken nonschalant och disträ rektor! Det är verkligen ingen förebild!
Men du, vad avis jag blir på dig. Tänkte på bokmässan idag och att jag gärna hade velat vara där. Ekonomi och studier gör det inte möjligt, inte detta år! Kanhända det kan bli nästa år. Hade varit roligt att träffas där, men vem vet, du kanske åker dit nästa år också?!

Bloggblad sa...

Eva: Två år i rad förut har jag tänk att "nästa år"... och jag har bara varit där 2 ggr tidigare. -01 och -03. Så nu är det på tiden. Blev inte bjuden av förlaget förra året när min bok kom ut dagen före mässöppning.

Amber sa...

Vad kul att få åka till bokmässan!Hoppas det inte är Men den där rektorn verkar det vara något fel på! Jag skulle absolut bli arg och säga till. Är det han som lönesätter dig också?

bollebygdsbo sa...

Jag ska ju dit, men jobbar torsdagen, ska dit på fredagen direkt när de öppnar.

Kanske jag kan ta en kortsväng dit även på torsdag förmiddag innan jag ska jobba. Får väl se.
Skulle vara kul.
bollebygdsbosnabelagmail.com

Bloggblad sa...

Amber: Nejdå, han är bara chef över den skolan där 4 av mina elever går. Vi som har sv2 hör till elevhälsan... så vi har en egen chef utan skola.

Bollebygdsbo: Jag hör av mig via mail!

Elisabet. sa...

Skicka honom på nån kompetenshöjande kurs!
Bums!

Hannele på Hisingen sa...

(Tyvärr vann du inte namntävlingen denna gång :)

Bloggblad sa...

Elisabet: Jag har börjat fundera på om karln har sån där sjukdom att han inte känner igen ansikten? Fast jag tror mer på nonchalans... han skiter väl i vilka kärringar som ränner på hans skola...?

Hannele: Suck. Men å andra sidan är jag en härdad förlorare!

Lena sa...

Ställ honom mot väggen, fråga! Han kanske är sjuk, men... jag tycker att det verkar vara nonchalans och då bör han bli upplyst.

Annela sa...

Men vad kul att du får åka på Bokmässan. Jag ska gå antingen torsdag eller fredag. Kanske vi kan ses??

Anonym sa...

Sicken trist rektor.

Kan ju säga att min kära mamma som är rektor på en F-6 skola med tillhörande träningsskola inte bara kan namnen på alla i personalen. Hon kan även namnen på de ca 330 eleverna och på många av deras anhöriga.

Hög standard m.a.o. och är det inte så det borde vara?

mossfolk sa...

Vad roligt med bokmässan!
Håller med Pernilla; det är självklart att en rektor i allafall ska kunna personalens namn!

Översättarhelena sa...

Det är blogglunch på torsdagen på Gothias Skybar! Se traffas.blogspot.com. Hoppas du hänger med! Om du mejlar mig på oversattarbloggen@gmail.com så kan du få mitt mobilnummer. Kan vara bara om man ska hitta varandra på denna jättetillställning ...

Strumpstickan sa...

Märkligt så klumpiga och ohövliga en del personer kan vara! Men du kom med på bussen i all fall och jag hoppas du har hur kul som helst:)

Jag är tyvärr inte i närheten men en annan gång kan vi säkert fika, det skulle vara jätteroligt att träffa dig!

Hannele på Hisingen sa...

Förra året stod jag där och delade ut trädgårdsbroschyrer..

Anonym sa...

(En enda dag vikarierade jag på en skola, rektorn satt i lunchrummet bredvid mej och frågade, om det är min dotter, som har vikarierat i köket? Snacka om koll på personalen!)

Anonym sa...

haha... det är både ock det där. Men trist tycker jag ändå att rektorn inte kan bättre.

Cecilia N sa...

Jag lutade också åt att rektor har sån där inte-känna-igen-ansikten-funktionshinder. Men då tycker man att då borde någon (t ex han själv) upplysa folk om det.

Och hur hamnar man som rektor med ett sånt hinder? Eller öht på en skola?

Är han "frisk" i det avseendet så är han inte frisk i ett annat.

På mina barns högstadieskola (6-9) finns en skolvärdinna/kurator som på sommarlovet pluggar alla blivande 6:ors namn. Så hon kan alla elevers namn när ht börjar.

Bloggblad sa...

Tack allihop för era kommentarer! Roligt att ta del av era erfarenheter av hur man blir - inte blir igenkänd.

Vi hinner höras av mer inför bokmässan.

Anonym sa...

Vad beträffar rektorn har jag föreslagit en hel del metoder och vidhåller efter denna din blogg att knäa honom där det känns är det som förmodligen skulle funka bäst. I dare you! :o)
Jag älskade inte min rektor precis men han visste vilka vi var, både lärare, övrig personal och elever. Jag undrar hur "din" rektor fick jobbet - han verkar inkompetent å det grövsta!

Vad beträffar bokmässan: Grattis!, Lycka till! och ha det jättetrevligt!

Bloggblad sa...

K-sprutan: Tack för tipset! Ska se om jag får tillfälle...

Det är några veckor kvar till B&B, jag ser verkligen fram emot den!

Anonym sa...

Sicken rektor!
Jag ska till Bokmässan på fredagen. Hela arbetslaget åker samtidigt. Synd att vi inte kan ses!
Nu har jag beställt dina böcker. Tog båda för de verkar bra båda två. Bra att du la ut en länk så att det blev av. Ser fram emot att få dem.

Bloggblad sa...

IT-mamman: Tack snälla du! Jag blir så glad - hoppas att de håller måttet! Om det är nån som läser får de gärna höra av sig, förnamn@efternamn.com

Synd att vi inte kan ses... men det blir en träff på torsdagen så jag hoppas få träffa fler bloggare.