Statcounter

måndag, augusti 13, 2007

Första skoldagen...

Det gick bra - jag vaknade i tid! Och tårtan var smaskig till förmiddagsfikat. För att inte tala om den goda buffén nere på Bondens...

Jobb? Javisst, ja... vi jobbade lite också. Jag hann vara med ett par timmar på båda de skolor jag ska lyckliggöra med min närvaro till hösten. Skola nr 2, det är där jag handhälsat och presenterat mig för rektorn 3 ggr. Jag såg att han tittade undrande på mig idag, men han hade nog inte mage att fråga vem jag var... kan dock sätta ett veckoschema på att han inte kände igen mig.

Nu tar jag ett par dagars bloggfasta - men under tiden går det bra att klicka och lyssna här!

Låt nr 4 är nyinlagd - den som gillar stilen kan höra mer genom att klicka på Mattias Ekström Koij på bilden i nederkant och klicka vidare på fler låtar som han gjort.

37 kommentarer:

Evas blogg sa...

Tänk att nu är det dags igen, sommarlovet är slut. Tiden går fort.

Linda sa...

Så skönt att första dagen är avklarad, men det lät inte så betungande :)
Låter mysigt med tårta och buffé.
Tror att jag ska föreslå det till nästa måndag :)
En annan har gottat sig på stranden idag...

Anonym sa...

Ja man kan ju undra var alla dagar har tagit vägen.
Jag trodde att jag skulle mötas av gråt och tandagnissel när jag kom tillbaka till jobbet. De flesta av barnen började idag efter att ha varit lediga hela sommaren. Men jag möttes istället av glada tillrop och stora kramar. Då kändes det lättare att inse att semestern faktist har gjort sitt ör den här gånge.

Bloggblad sa...

Eva: Det känns ju som om en evighet ligger framför en... då i juni...

Linda: Så mycket blöta som ni haft, unnar jag dig sol och bad. Vi firar alltid med tårta första dagen i skolan...:)

Bloggblad sa...

Gunnel: Men alla ungar brukar väl längta tillbaka??? När jag var barn längtade jag hela sommaren efter att få börja skolan... (slutade med det när jag blev lärare)
Och lillstintan våran har längtat jättemycket till dagis. Hon ska börja i STORA gruppen... "då måste man kunna jättemycket, förstår du!"

Elisabeth sa...

Börjar ni redan? Eller var det bara planering?

Den här låten - "Mitt i livet" visst har de spelat den på radion, eller? Jag kände igen den någonstans ifrån, men kunde inte placera den riktigt!!

Ha det bäst.. varje dag på bloggfastan.. Kram..

Bloggblad sa...

Elisabeth: Lärarna börjar idag, barnen nästa tisdag. Fast det är lite olika på olika orter. Vi värmer upp... liksom.

Det vore jättekul om det är så att du hört den på radio! Det är möjligt, för den finns på en "riktig" cd-skiva som finns i handeln. De andra låtarna är studioinspelade för internt demobruk. Utom New York som finns utgiven med barn som sjunger.

Ingela sa...

Det där låter ju hoppfullt mitt i min jobb-vånda. Ska maila rektorn om berätta om tårttipset. Det hinner dom ju med att fixa till förmiddagsfikat i morgon.

Anonym sa...

Bloggfasta?

Bara du inte fastar för länge så vi inte ser dig igen.

Ha det bra!

Bloggblad sa...

Ingela: Lycka till!

Nina: Nej, det är ingen fara, jag blir bara väldigt slö och trött innan jag fått upp skolfarten.

Anonym sa...

Tänk att ett långt, härligt sommarlov redan är slut! Vilka åldrar har du?
Skönt att mjukstarta med tårta =))
Mitt i livet - så fin!

Anonym sa...

Haha, ni "värmer" upp liksom, med tärta, buffé...
Lycka till med det nya skolåret!

Bloggblad sa...

Majsan: Jag har svenska för invandrare, barnen är mellan 6 och 12 år. Helt underbart jobb om det inte vore för att de är så flyttbara... flera gånger har jag fått vinka av älsklingsungar som flyttar till släktingar... eller till ett annat land. Och så ta emot nya... och lära känna.

Kul att du gillar låten! Den blev som ny med den melodin.

Yvonne: Hehe... det är du! Jag undrade just vem "Yvonne" var, men jag vet ju att du heter det.
Jodå, man måste värma upp med mjukstart. Och tack - jag är bara rädd för att 3 av eleverna har flyttat utomlands, och 2 är på väg... :(

bollebygdsbo sa...

Jag har lyssnat på din text och tycker otroligt mycket om den.
Imorgon, när jag börjar jobba igen, ska jag spela upp den för de andra uppe i prästgården. Tack!

Tack också för dina rader hos mig. Du satte rätt ord på mina tankar och känslor.

Bloggblad sa...

B-b-bo: Tack, vad glad jag blir! Och så blir jag förstås nyfiken på vad du jobbar med i prästgården...
Visst är det skillnad på att veta vad saker handlar om genom att ha varit där... mot att bara läsa om det.

qi sa...

Ja, plötsligt är sommarlovet slut. Idag började även min rehab igen, vad jag har saknat den! Och vad roligt det var att träffa alla de andra igen.

Den fjärde sången är väldigt fin! Jag har lyssnat på den nu och mitt i livet det är ju där vi alla befinner oss. Alltid. Fin text!

Bloggblad sa...

Qi: Du gillar visst också struktur på dagarna och att träffa kompisarna igen. Jag har ju ett ganska lindrigt jobb med jättefina elever så jag sliter inte precis ut mig på jobbet... som jag gör när jag är slavdrivare åt mig själv här hemma i ledigheten...
Kul att du gillar sången - texten är inte bara ihopsnickrad...

Batbut sa...

Här har vi två små damer som längtar till skolan, det lovar gott inför nästa vecka

Elisabeth sa...

Nämen, nu var cykel-Elisabeth ute och gjorde en vurpa... igen! Det är "Sommardagen", jag har hört förut!! Ber himlamycket om ursäkt...! Men den HAR jag hört förut.. och den är så så vacker!! Den har väl spelats i radion då?

Ha det gott.. igen då!

Kram..

Lena sa...

Japp, så var det slut på friden och dags för strukturen... Jag har också smygstartat med en tidningskurs ( 3 dagar). Jag har pratminus, Publisher och Photoshop flimrande innanför ögonlocken. Buffé och tårta låter väldigt lagom...

Bloggblad sa...

Batbut: Det låter härligt! Jag tror nog att väldigt många längtar!

Elisabeth: Det gör inget alls. Jag har ju inte koll på alla låtar heller och var de används. Hörde häromdagen att Himlen... hade sjungits i en kyrka några mil härifrån.

Panter: Jag älskar pratminus och publisher och Photoshop...
När jag gick tidningskurs i mitten av 80-talet handlade det om "holistiskt tänkande". Inte en dator i sikte...

Anonym sa...

Härlig musik och text. Musik skulle jag inte kunna leva utan, det är en stor del av livet. Nu börjar skolan här i våra trakter och det är med lite vemod jag lämnar Honungspojken som varit här på Fädernegården hela sommaren. Själv har han planer på att förlänga sommaren och stanna kvar ett tag till.

Anonym sa...

Jag fick höra:
Himlen kommer...
Sommardagen
I skuggan av NY och
Mitt i livet

Alla var jättefina!

Och nu har Bloggblad på spanska sidan hela 4 (fyra) vänner. Sist var det noll om du minns :o)

Och när det gäller rektorn - kom du ihåg nejlikan?
Varför ger du den inte till honom med ett leende och ser om han minns dig då? I st för att ha den i ditt knapphål alltså. (Ditt eget förslag).
Disträ är han helt klart!

Bloggblad sa...

Nicoline: Vemod är nog rätta ordet... för mig är sommaren slut när skolan börjar, hur varmt det än är de första veckorna. Sommarkänslan är borta.

Kulsprutan: Så bra! Kul att du gillar dom. Du har tydligen inte kunnat komma åt dem tidigare? Men även om du får upp spanska versionen gissar jag att uppgifterna står på svenska?

Och 4 vänner... inte mycket, men jag är glad för det lilla. I början stod det: Bokblad har 0 vänner. Det kändes lite bittert...

Cornelia sa...

Ridningen började i torsdags....det kändes också höstligt

Bloggblad sa...

cornelia: Håller man inte på hela sommaren och rider??? Det trodde jag. Eller är det ridlektioner?

Anonym sa...

Jo...de större längtar tillbaka..men vi har flera barn som inte har hunnit fylla 2 år än. Jag trodde att ett låååångt sommarlov skulle göra dom blyga...men inte då. Kavata rackare vi har :O)

Anonym sa...

Sångtitlar + din beskrivning av dig själv är på svenska. Resten på spanska. I a f hos mig.

Bloggblad sa...

Gunnel: Nog är det väl lite skillnad mot förr? Jag passerade genom dagis i dag - och blev tilltalad och fick frågor av flera totalt okända ungar som pratade som om vi känt varandra länge. Det är väl på både gott och ont att ungar är modigare ...

k-sprutan: Det var väl för väl att de inte hade dataöversatt ... hade ju varit lite kul om de plötsligt sjungit på español...

Anonym sa...

Jag talade om hela introduktionssidan som kom upp på skärmen där all skriven info om dig ö h t är på spanska utom det ovan nämnda.
Musiken är självklart den DU lagt in.
Man det står en hel del andra grejer på den spanska Bloggbladsidan.

Bloggblad sa...

K-sprutan: Jag var tvungen att titta efter vad det är på den svenska sidan - men där är blandat - lite engelska och lite svenska + mitt svenska då förstås.

Jag tycker det är vrålkrångligt att hitta på myspace - jag har lagt in min sida som favorit, men på en annan dator hittar jag inte dit... och jag har haft ett elände med att alls kunna lägga in nåt och hitta rätt. Men nu blir det inte mer, man får bara ha 4 låtar.
Några av de där finns med på det du fick per post.

Henrik Forsberg sa...

jag försöler att kommentera, svara på kommentarer så gott jag kan: det värsta är att jag inte kommer ihåg vilka bloggar jag varit inne på och kommenterat, så jag är säkert inne på samma sidor och kommenterar, så jag sprids inte så bra, men jag jobbar på det
Sen fattar jag inte hur folk har fått uppfattningen att min mamma skulle ha loggat in med på min användarprofil på blogger.
Tack annars för alla råd

Henrik Forsberg sa...

jag försöler att kommentera, svara på kommentarer så gott jag kan: det värsta är att jag inte kommer ihåg vilka bloggar jag varit inne på och kommenterat, så jag är säkert inne på samma sidor och kommenterar, så jag sprids inte så bra, men jag jobbar på det
Sen fattar jag inte hur folk har fått uppfattningen att min mamma skulle ha loggat in med på min användarprofil på blogger.
Tack annars för alla råd

Bloggblad sa...

Henrik: Du får väl ha en liten lista bredvid datorn! Det hade jag i början - men nu har jag träffat närmare 30 stycken av bloggarkompisarna, så jag har ansikten till de flesta mysko namn.

Anonym sa...

Vem är Henrik F?

Bloggblad sa...

Anonym: Hans namn står här ovanför - bara att klicka på. Men då undrar jag: Vem är du som undrar, du skriver ju inte ens ditt namn som Henrik F gör?

Anonym sa...

Jag är precis som signaturen säger: anonym. Det är ju enligt alternativen härnedan tillåtet.
Jag frågade bara välment eftersom du har så många vänner som är musikaliskt orienterade att jag blev nyfiken och tänkte att det kanske kunde var någon komponent jag missat.
Nu har jag klickat och är en detalj rikare när det gäller vetskap.
Som man säjer: det är bra om man lär sig åtminstone en sak per dag.