Statcounter

lördag, september 29, 2007

En lyckad dag!

Dagbok på nätet:

I dag har jag lyckats med att inte göra nånting mer än att lösa korsordet i lokaltidningen. (Det är ganska svårt på lördagar, så jag kände mig verkligen lyckad när jag fick ihop det.)
I övrigt har jag ägnat mig åt "hasandets sköna konst" - en konstart som är framtagen och utvecklad av vår förre biskop, Martin Lönnebo.

Och så har jag fått mina 2 sekunder i teve! För det var väl ingen som missade att jag passerade bakom Eva Beckman bland 2 tusen andra bokmässebesökare? Hade jag inte vetat om att jag gick förbi, hade jag inte sett det själv. Men vadå? Med i teve är med i teve.

Jag lärde mig av Magnus Uggla att man bör skriva 6 inlägg om dagen för att ligga på topp i bloggarvärlden - men det struntar jag faktiskt i.

Näe, nu ska jag hasa vidare mot sängen.

32 kommentarer:

Evas blogg sa...

Skönt med hasardagar. Har magnus Uggla en blogg?

Ingela sa...

Lönnebo, närapå en idol...

Hans böcker är så flödande lätt skrivna fast de har inte alls har ett "lättuggat" språk och innehåll. Brevväxlingen med Tomas Sjödin är en själavärmare.

Anonym sa...

Oj, oj, vad säger du? Har du varit i tv? Måste lägga till dig i min kändislista. ;-) Känns liksom som att jag har träffat dig fast att vi aldrig har gjort det. Maken sa att du var väldigt trevlig.
Och vet du vad jag märkte när jag skulle titta in hos dig i dag? Att jag inte har dig i min bloggroll! Ve och fasa. Har jag ofrivilligt deleatat dig eller har jag inte lagt in dig? Antagligen har jag kikat in på din blogg via länken i kommentaren från dig. Nu skäms jag och ska genast rätta till fadäsen.

Cornelia sa...

Då har vi sett på samma program ikväll.... men jag missade dej på Bokmässan.

Elisabet. sa...

Bara ynka sex inlägg .., det är väl ingenting ..-)

Härligt med Bloggblad i tv.
Nu kan man ägna sig åt nejmdråpping.

Christina sa...

Hasardagar skulle vi ta lite oftare, skönt.
Önskar dig en skön söndag
Kram

Strumpstickan sa...

6 inlägg om dagen, ojojojoj... näeee, sånt tänker inte jag på men visst kan det bli mycket ibland *skrattar*

Men jag missade tv:n tyvärr.. vi såg ett inspelat avsnitt av morden i midsumer...

Hoppas mässan har varit kul och bra!

Bloggblad sa...

Eva: Det var så skönt att jag tar en till... Och jo, MU har blogg, namnet.nu - han gav länken i teve.

Ingela: Den boken läser jag just nu. Helt underbar, jag stannar upp ibland och bara njuter av deras tankar och ordval. Lönnebo har jag träffat i ett mindre sammanhang - vi var några AF-stipendiater som satt runt honom i trädgården hos nunnorna en vårdag med fågelsång och sol.... och han berättade. Det var en timme att minnas!

IT-mamman: Vojne, vojne! Jag hade en sån länklista från början, men sen märkte jag att den blev oerhört lång och att jag slutade läsa hos några - men om jag tog bort deras länk fick jag mail direkt... så jag har inte nån lista längre.
Klart jag var trevlig! Det var ju bara en kort stund och inte släpper jag fram Griniga Kärringen då!

Cornelia: Aha! Du såg alltså inte Babel? Det går i repris i em. Du kan se mig där till höger... där jag gick förbi bakom Eva B:s axel...? Jag visste att maken inte skulle tro mig när jag skrek DÄR ÄR JAG, så jag hade redan tryckt på inspelningsknappen och han har, under slow motion, erkänt att det är jag.
Resten av kvällen satt jag kvar - skrattade åt både SS och BL.

Elisabet: Jag tänkte förstås på dig! Han vet inte vad han talar om.
(Du kan få min autograf om du vill:)

Christina: Detsamma önskar jag dig. Och en lugn dag! Jag har bestämt mig för att hasa idag också.

Hedgren sa...

Låter sååå skönt! Har kommit fram till att det är ett problem för mig. Att jag inte varvar ner ordentligt på helgen! Idag ska jag "bara" diska, dammsuga och promenera! Jo och så ska jag laga lilltjejens jenas... ("Bowlingmamma" som maken kallar det...)

Bloggblad sa...

Monica H: Du ligger nog rätt bra till, sett med MU:s ögon...
Jag är så nöjd med mina 5 timmars mässgående - skulle inte orkat mer.

Hedgren: Jag ska lägga i en tvätt med underkläder. Det räknar jag inte, för den behöver inte åtgärdas efteråt. Men jag behöver röra mig lite, för soffliggandet ger ont i ryggen. Speciellt när det kombineras med hosta.

Anonym sa...

sex inlägg om dagen? knäppskalle, jag har annat att göra också!!

och jag är Sååå glad med de läsare jag har (till låns?) och de som kommenterar, det blir faktiskt inte så himla fler som kommenterar om nu antalet skulle öka med en eller två nollor!

ah, lyckost - Bokmässan :-) Jag borde ta reda på när de har ngt liknande här - de har ju massor med mässor så en bokmässa borde de ju ha...?? Den absolut största(?) är i Hannover, men min tyska är inget vidare...

Anonym sa...

Hasa på bara! Det är samma här, ingen aktivitet alls på gång.
6 inlägg om dagen...jaja, det kostar att ligga på topp för den som orkar. Precis som om bloggande vore det enda man ägnar sig åt?

Bloggblad sa...

Josephine: Min förra kommentar här försvann. Den var lång. Handlade också om att jag är glad över att så pass många läser hos mig.

marskatten: Jag har spanat in hans blogg - och visst skriver han rätt kul. Jag tycker han är kul hela han f.ö. Men jag får ut mer av att läsa "okända" bloggare som bryr sig tillbaka...

Anonym sa...

Jag missade dig tyvärr i TV. Har Magnus en blogg?

Bloggblad sa...

Londongirl: Det var liksom inte svårt att missa mig... 2 sekunder går fort när nån annan är i fokus...
Jodå, jag har spanat in: helanamnet.nu

Klimakteriehäxan sa...

Aj då, inte har jag sett dig i tv. Men det kommer väl fler gånger! F ö kan bara den som inte har ett vanligt lig att ta hand om publicera sex poster om dagen, dag ut och dag in.
Men det är klart: om man håller bloggen uppdaterad om tandborstning, matvanor och läggtider kan det ju bli några inlägg!

Klimakteriehäxan sa...

ett vanligt LIV skulle det förstås stå

Bloggblad sa...

K-häxan: du har inte missat så mycket - filmen hos kulturbloggen (den har säkert försvunnit neråt nu) var mer informativ... hela 5 sekunder Bloggblad.. eller nåt sånt.

Fast jag har förstått att vissa tänker genom sina bloggar. Och om det är intressanta tankar stör det mig inte, men jag är måttligt intresserad av de som bara rabblar vad de gör och äter och skiter.

Cecilia N sa...

Hasa för mig också. Jag tjänstgör den här helgen, hela tre evenemang. Dessutom är det min matvecka här hemma. Så jag får vänta med att hasa tills imorgon.

Annika sa...

Okay, jag ligger lååångt efter...6 inlägg om dagen!!! Men hallå!? Jahaja...Måste nog kolla in hansd blogg. Blir nyfiken som 17...
KUL att du var med på TV :-)

Humlan sa...

Jag spanade och spanade, men jag missade dig.. Kanske sprang du förbi när jag var i köket.
Annars hasar jag i dag.. det är skönt att stryka alla måsten och borden från vissa dagar.

Bloggblad sa...

Cecilia N: bättre hasa sent än aldrig. Jag hade tänkt gå och lyssna på min gamla barnkör, men vilar halsen hemma i stället.

Annika: Nej, för sjutton! Ta inte efter, jag hinner inte med dem som skriver massor av inlägg varje dag. Ja - kul med teven - även om de 2 sekunderna var rätt korta...

Humlan: Det räcker med att du blinkade just då... :)
Och bara för att jag struntade i att planera i dag - satte jag mig plötsligt och skrev två artiklar. Bara så där - jätteskönt att ha det gjort. Hade jag planerat det, hade jag nog också skjutit upp det.

Anonym sa...

Nu står mitt hopp till bloggarnas utryckning för en - ja, inte bloggare, men blogg-hang around's problem. Vad kan man göra med cirka 10 kilo snäckor från tropiska vatten? Har nån ett akvarium som den vill sälja? Då kanske du vill stajla det med lite exotiska snäckor? Eller vad annars kan man ha snäckorna till? Jag har för många!!! Hjälp! (Detta är en del av mitt fengshuj-projekt. Att t.ex. skicka en hattnål till Översättarhelena lösgjorde inte tillräckligt med förvaringsutrymmen i hemmet ...

Bloggblad sa...

Snäckan: Ejännkliänn (blev så inspirerad av att Salt kunde stava det rätt...) skulle du fråga Magnus Uggla - jag såg på hans blogg att halva Sverige är där och läser efter att han lämnade ut adressen i teve igår. Och han gillade visst galna upptåg. helanamnet.nu är adressen.

Men sprid ditt snäckbudskap på alla bloggar, jag slår vad om att nån vill göra en fin trädgårdsgång, för det kan man ha det till.

Elisabeth sa...

Jaaaa....hasandets sköna konst!! Framför mer sådant åt folket!

Hmm... 6 blogginlägg om dagen!! Jaha.. då hamnar jag på minuslistan direkt! Finns det en sådan icketopp-lista månntro?

Ha det gott..Kram..

Linda sa...

Jag som satt och glodde så ögonen gick i kors efter dig!
Det var nog när de var omlott som du gick förbi för jag missade dig.
:(

Hasandets konst är underbar, det var så jag tillbringade min söndag men trots det så är jag trött i ögat idag.

Bloggblad sa...

Elisabeth: Om du har en favoritlista på nyligen, då ser du vilka som ligger längst ner på den - och åker ut från listan när de inte pingat på länge. Kan väl räknas som en anti-lista?

Linda: Ja, det var strax efter (1 sek) att de växlade från Åsa L till Eva B. Och sen kanske du inte tittade efter en liten knubbig tant... kanske har jag lyckats inbilla dig att jag är i top model-form?

Anonym sa...

Tyvärr missade jag dig. Ajaj!

Jag är heller ingen toppsträvare här i bloggvärlden..men jag tyckte Magnus U var rolig. Jag har sett dom här programmen och tycker nog att det här var det bästa hitintills....det fick mig att gapskratta och det lyckas inte TV ofta med :O)

Anonym sa...

(missade de även hela C-delen på Bokmässan, där var ju Finland - och Estland som var årets tema (och vilka hade byggt alla trädgårdar, de kan allt om härdiga växter)

Bloggblad sa...

Gunnel: Och de 2 sekunderna som var Årets Tevehändelse... ojoj.
Jag tyckte också det var jättekul i lördags, MU är rolig och har självironi - sånt gillar jag. Den kvällen skrattade (=kraxade) jag även åt Svensson, Svensson, som jag bara brukar småmysa åt annars.

Hannele: Vojne, vojne... kan jag be dom bygga upp igen, så åker jag dit en sväng i helgen?

Hannele på Hisingen sa...

Du vär i Göteborg och missade även gulmedaljören i Chelsea Flower Show...

Bloggblad sa...

Hannele: *slår ner ögonen och skäms*