Statcounter

torsdag, september 06, 2007

Klart

Å, så kul att det blev klart. Det händer nämligen att projekt av det här slaget avslutas abrupt och begravs i glömskans soptunna. "Flaggkudden" är fritt skapad utan måttband eller nålar, jag har klippt och sytt med tungan halvt avbiten.... De andra är lite mer måttade och nålade. Den lila har en pärlfrans som var mer än krånglig att få fast rätt... synd att den inte syns. Flaggan kommer att bli knölad med så att inga defekter syns i framtiden, det är jag övertygad om. Äpplet är knypplat av svärmor och låg i knyppelarvslådan. Bild på gardinundret kommer inte än, stadsresan blev uppskjuten. I morse vaknade jag helt igenkorkad med dunkande skalle - antingen har jag blivit smittad en liten snor(ig)unge i skolan, eller också är det för dammigt här hemma. Förmodligen det senare...

...för när det kom lite royalty med posten, kändes det genast bättre, fast eftersom det var ganska lite, blev det bara lite bättre. Den här kom också i brevlådan (strunta i att klicka om du inte är intresserad av kyrkliga frågor och församlingsblad) . Jag är nöjd med resultatet, och det igenkorkade blev ytterligare lite bättre. Pdf-filen är det näst sista korrekturet, så några detaljer är förbättrade. Bilderna i den färdiga är också betydligt skarpare och finare än nätversionen.

Och nu när kuddarna är klara, känns det riktigt skapligt....

33 kommentarer:

Evas blogg sa...

Grattis: till royaltypengar, jättesnygga kuddar och ett mkt gediget arbete med församlingbladet! Du kan känna dig nöjd med dig själv!

Knit-Marie sa...

Å så vackra kuddar! Duktiga du!

Anonym sa...

Fina kuddar du gjort. Proffsigt! Och grattis till royaltypengar.

Bloggblad sa...

Eva: Tack ska du ha. Ja, med vissa saker är jag nöjd idag.

knit-marie: Tack ska du ha - det var inte så svårt, bara pilligt.

Nina: Tack tack tack!

Anonym sa...

Och kuddkrig kan börja!

Bloggblad sa...

anne-maj: ÅNÄTACK! Det blir inget kuddkrig!
Det räcker med den gång maken duttade iväg en badboll - välte en liten vas på teven - så det kostade en helt ny teve.

Anonym sa...

Vad läckert det blev med alla färgerna. Där ser jag, i alla fall, att man ska inte vara rädd för att bryta av med helt andra färger än vad tex. soffan bjuder.

Bloggblad sa...

Gunnel: Kul att du tycker det. Och faktiskt är soffan mer grå i verkligheten än det ser ut på bilden, så den är mycket neutral.

Jag är inte rädd för starka färger, men jag mår illa om de skär sig - och jag skulle inte våga ha så starka "fasta" färger. kuddar och dukar är lätt att byta. Min mamma vågade blanda precis allt... och det blev lite mycket ibland. Fast ändå blev det hemtrevligt.

Amber sa...

OOO, vilka stylish kuddar! Flaggkudden är min favorit! Härligt färgsprakande och uppkäftig.

Hoppas korken i huvudet släpper, så du blir ditt vanliga jag igen.

Ingela sa...

Snyggt!

Här är det också snor och tung andning som gäller.

Vi som har körupptakt på söndag...Jaja, jag kan ju alltid vara med över maten. Tänker på den härliga buffén mina kamrater hade fixat när vi slutade i våras.

Bloggblad sa...

AMber: Ja, uppkäftig är nog rätta ordet! Tack ska du ha. Pärlfransen i regnbågsfärger var männen här väldigt skeptiska till, de kan ju inte se nåt framför sig innan det är klart - och nu har den fått godkänt.

Har just plockat undan alla små klippbitar och trådändar.... det tog sin tid...

Jag har sprayat och intagit diverse kurer - och lite bättre är det.

Bloggblad sa...

Ingela: Tack. Jag undrar om mitt hostharkel kommer av att jag prövat de tuffa andningsövningarna vi fick i söndags - utrensning... lungorna är inte vana att bli tömda ända ner...

Men du - buffén från i våras är väl inte med nu??? :)

Humlan sa...

Jättefina kuddar! Och jag är precis som du, starka färger och blandningar kan man leka med och testa på kuddar och dukar, billigt att byta när man tröttnar eller om det inte blev bra... Men detta blev verkligen bra!

Hoppas tillfrisknandet fortsätter!

Ingela sa...

Nja, så menade jag inte, dessutom tog den slut då - jätteslut.

Men det blir säkert något lika trevligt och närande.

Bloggblad sa...

Humlan: Det känns bättre - kanske var det dammallergi? Hoppas det, men ibland går det lite fram och tillbaka med förkylning också.

ingela: Hehe, jag förstod nog det, men min första tanke var att det var vårbuffén... Hoppas du kan vara med! Vi hade bara medhavt kaffebröd i söndags... och de två sista rasterna fick vi aldrig... :(

Elisabeth sa...

Åh, vad det är roligt när det är roligt för någon!! Trots att det fördunklas av förkylningseländen..!

Men faktiskt så tycker jag det.. att läsa om, och glädjas med de som upplever roliga saker.. små eller stora... det är ju vad livet egentligen handlar om.. se det positiva... som snygga kuddar, redaktörskommentarer eller royaltykronor...!!

Kram min vän.. o krya på dig!!

Bloggblad sa...

elisabeth: Ja, visst är det så. Man får glädjas åt varje liten småsak som inte trilskas. Hämta kraft ur de små glädjeämnena.

Och faktiskt - jag känner mig riktigt pigg idag. Är på jobbet och väntar på att det ska ringa in.

mossfolk sa...

Vilka fina kuddar! Den med äpplet fastnade jag för på en gång och än mer när du skrev om det. Fyndigt sätt att använda ett gammalt handarbete istället för att det bara blir liggandes bortglömt.

Anonym sa...

Mycket lyckat med de här läckra kuddarna! Äpplet är min favorit, förstår ni som minns min kavaj på Bokmässan i fjol.

Karlar ska man inte lyssna på för de har ingen kreativ fantasi, hehe.

När vi flyttat hem igen från Öknen möblerade jag om hela våningen med hjälp av den snälle och starke äldste sonen, som alltid låter mej få min vilja fram. (Numera. Annat var det när ha var liten ...) Hade Lille maken varit flyttkarl skulle han bara ha ifrågasatt varenda move och då hade det ju tagit hundra år att bli klar. Nu gick det fort och han tyckte att det blev jättebra - vilket det är, säjer jag blygsamt.

Anonym sa...

Snyggt kyrkoblad! och trevligt med boktips men men jag har redan läst båda två!!!

Anonym sa...

Vilket trevligt Blad ni verkar ha i er församling Och att Bokblad är med är ju kul som ordlek! Framför allt när du dessutom skriver om böcker :)

Ock kuddarna är underbara!!

Bloggblad sa...

Mossfolk: Tack! Jag har grunnat länge på vad jag ska göra med alla knypplade små grejer, funderar på en väska eller nåt...

Flyttråttan: Tack tack! Det finns en ofärdig (!) kudde, av rester från det rosa tunikasidenet, som ska få en liten knypplad plätt på tvärsen, men den är inte klar än. (och kanske aldrig.... näe, jodå den blir klar!)

Tack för att du uttalar det jag inte törs skriva... men jag har märkt åtskilliga gånger att det är Konkret - här och nu, som gäller för karlar.

Jag har märkt samma fenomen. Alla mina idéer är maken ytterst tveksam till - men han kommer inte med några egna. Det är bara när jag vill ändra som han inte tror på det. Sen upptäcker han att det faktiskt blir bra. Vilket jag ju vetat från början. Varför ska vi vara blygsamma?

Harriet: Tack" Och hej på dig! Det var ett tag sen. Det var ju otur att du inte fick nåt nytt, då. Men - håller du med, eller har du en avvikande åsikt om böckerna?

K-sprutan: Hehee... det är bra att ha ett vitsigt namn som passar det jag sysslar med. Konstigt nog har jag aldrig blivit kalla Notblad - däremot var det en unge som frågade: Var det Psalmbok du hette???
Och en gång har jag råkat ut för ett gapskratt - någon trodde att jag spexade när jag presenterade mig på en skrivarkurs.

Kan tala om att kuddarna är det absolut första man ser när man tittar in i det annars ganska färglösa vardagsrummet!

Annika sa...

Men vilka fina kuddar. Du är duktig! Med kuddar och gardiner kan verkligen ett rum förnyas! Jag har projekt för mitt eget v-rum också nu inför hösten...Ut med gammalt in med nytt, i form av textilier!!

Bloggblad sa...

Annika: Tack tack. Jag slickar i mig allt beröm med glädje.

Jag gillade våra gamla soffor, svagt pastellfärgade i olika nyanser, men kände mig rätt låst i övrigt färgval. Nu blev det färger som jag kan matcha med annat. Och det är jättekul nu när det är nytt och fint.

Strumpstickan sa...

WoW! Jättesnygga!

Klimakteriehäxan sa...

Det blev fint i din soffhörna! Jag är lite kuddfreak, så jag får faktiskt hålla emot för att inte varken sy eller köpa nya - soffhörnen räcker helt enkelt inte till! Och royalty som grädde på moset - wow! Det kan bli en bra helg det här!?!

Elisabet. sa...

Jättesnyggt ... tyvärr får jag aldrig upp pdf-filer så jag kunde inte läsa vad du har skrivit ..., du får skicka ett ex till Skåne ..-)

Bloggblad sa...

Monica H: Tack. Lite pysslig är jag nog innerst inne... :)

K-häxan: Tack - jag brukar inte fixa och ändra så ofta, det är bara nu när vi gjorde om nästan allt i vardagsrummet. Gissningsvis blir det inga nya kuddar på sisådär 10 år...
Royaltyn är välkommen - även om den inte räcker till så värst mycket.

Elisabet: Då har du ingen pdf-läsare! Men visst kan jag kosta på mig att skicka ett nummer till dig - jag har nyligen ärvt en massa postfriska frimärken - näe, inte nyligen. Men jag fick nyligen veta att det enda det är värda något till - är att användas. Ett nummer kommer!

Anonym sa...

Vilka läckra kuddar du har sytt. Soffan blir som en annan med kuddar. Här det en dominans av personer med något stickiga hakor som älskar att ligga i soffan och bulla upp kuddarna och mysa vilket gör att mina kuddar snabbt blir nötta.

Anonym sa...

Vackra kuddar!

Måste vara JÄTTESVÅRT att sy med en halvt avbiten tunga. Jag tycker det är svårt nog med fingrarna! ;)

Tankevågor sa...

Mycket snyggt! har massor av såna där handarbeten liggande i lådor efter svärmor. Broderat, knypplat och virkat. Men inte har jag tid att sy några kuddar av det tyvärr. Krya på dig!

Kunde inte klicka fram länken. :-(

Anonym sa...

Wow, vad snygga dina kuddar blev!
Det knypplade äpplet är så himla fint =)

Vonkis sa...

Hmm, kunde inte komma åt länken, får bara att den inte svarar. jag som hade tänkt säga hur bra bilderna är och inte med ett ord nämna texterna, för det är väl så man gör? ;-)