Statcounter

lördag, oktober 13, 2007

Jag har nog gjort nåt...

I går försökte jag - efter tips från en bloggare - att ändra layouten med en personlig bild i bloggnamnet.... och visst, jag hittade knappen och prövade.... och bilden täckte mer än hela skärmen, så jag tog bort den igen. För säkerhets skull sparade jag mina gamla inställningar, precis som det stod i anvisningarna.

Men bloggers lilla logga försvann, och tydligen även räknaren... trodde först att jag blivit utfrusen och bannlyst eftersom besökarantalet minskat till i stort sett noll sen i förrgår... ett par stycken har slunkit förbi, och idag skulle jag haft 4 besökare...

Spelar det nån roll? Skriver jag för att jag vill bli läst? Bryr jag mig om att läsarsiffran har ökat stadigt sen jag började? Självklart. Annars skulle jag hålla mig helt till min pappersdagbok som ingen får läsa. Inte ens jag läser den - eller tänker göra. Den (eller "de", har drygt 20 stycken fullskrivna) är inget kul alls. För där står det om allt det som jag inte skriver här, där vältrar jag mig i självömkan, bekymmer och elände... Blir nog en stor brasa en dag...

Inte för att jag ljuger när jag bloggar, men visst undanhåller jag stora delar av Sanningen om Livet som Bloggblad, så som det är AFK (Away From Keyboard, för den som inte är insatt i vokabulären).

Fast nu är det lördagskväll och jag ska skruva på kranen... sonen säger att medelålders tanter + lådvin = livsfarligt. Och då säger jag att han ska akta sig noga för såna tanter. Ska tända en brasa och sätta mig långt ifrån den teven som bara visar fotboll. Sticka lite...

Uppdatering: Jag kollade igen på Statcounter, börjar ju undra om jag finns... och nu stod det 3 besökare idag. Så någon måste ha ändrat sig och dragit tillbaka sitt besök... det var 4 för ett par timmar sen. Och ca 200 färre än häromdagen... Känns kallt här ute i kylan...

Uppdaterad igen: Nej, det är inte dagböckerna som blir till brasa ikväll...

16 kommentarer:

Anonym sa...

Jag har också någon sorts räknare...men jag är inte alls intresserad egentligen av statistik och så. Det jag tycker är lite kul är när jag kan se vad folk har sökt på och så hamnat hos mig. Väldigt ofta är det googlat på Meta & Gunnel, hm...undrar vem Meta är

Bloggblad sa...

Jag känner en "Meta" men det är nog inte hon.... :)

Jag brukar kolla en gång i veckan - och faktiskt - just när jag ett par gånger hade tänkt att lägga av, hade besökarna ökat rejält. Och det ger mig en kick att fortsätta...

Visst är det kul när man ser vad folk sökt på! Men jag sitter inte och kollar upp var alla besökarna bor och vilka datorer de kommer ifrån, har förstått att rätt många har koll på sånt också.

Anonym sa...

Jag är här i alla fall. :-)

Bloggblad sa...

Blyger: Det var skönt att höra. Och nu ska jag krypa i säng så att jag orkar upp och sjunga i kyrkan i morgon. Jag gillar inte att gudstjänsten börjar 10 - vi måste öva redan kvart i 9. Alldeles för tidigt en söndagsmorgon.

Anonym sa...

Va Ni är duktiga på detta med bloggande. Jag har ingen aning om hur man söker sig bakåt och kollar hur de sökt som landat på min blogg. Ser bara antalet unika läsare varje dag och kan konstatera att det minskar på helgerna och går upp mitt i veckorna. Alltid minst på fredagar och lördagar.

Anonym sa...

Kilroy was here! - som det brukade stå när det var graffiti för många år sedan.
Jag har läst din blogg idag - det gör jag förresten varje dag. Kollar den om det finns några nyheter från dig. Ha en trevlig söndag trots att du inte fick sovmorgon!

Lilla B sa...

Försökte också mig på en uppsnofsning av layouten. Lika illa gick det - bilden blev bautastor. Hade ingen ork att fortsätta tröka med layouten, det fick bli vid det gamla.
Och du Bloggblad, jag läser här oberoende av om du har en fungerande räknare eller en uppdaterd layout!

Strumpstickan sa...

Lådvin är jättegott och din blogg är alltid rolig att läsa!

Anonym sa...

"tagit tillbaka sitt besök"....

Ha ha ha

Nu fick jag dagens skratt!

Bloggblad sa...

Inga M: Om du har statcounter så finns det en lista på vänster sida där man kan kolla. Det är överloppsgärning för min del - när jag absolut inte har nåt annat att göra - och det är sällsynt. Men en gång i veckan kollar jag antalet läsare.

K-sprutan: Jo, jag vet ju att jag har några trogna, det kändes bara så snopet med 4 =>3 på en hel dag när jag är van vid ett par hundra.
Det blev mycket bra i kyrkan!

lilla b: Det känns tryggt och bra - jag ska strunta i räknaren, den stressar mig mest när det kommer många läsare.... prestationsångest...

Monica H: Tack snälla du! (Nu känns det som om jag gått med håven - det var inte meningen)

Matilda: Men vad ska jag tro - när det minskar... såg i tanken nån ångra sig och gå in med suddigummi ...

Anonym sa...

Ja, gtj kl 10 är lite tidigt... Speciellt när man har en bit till kyrkan...

Bloggblad sa...

Blyger: Ja, och när man ska sjunga och måste öva i förväg...

Argumentet för tidiga gudstjänster är att folk ska hinna göra nåt mer, åka till stugan... men det är bara en ursäkt för det egentliga skälet: Att de som tjänstgör vill få ut lite mer av dagen. De som åker till stugan eller har annat program kommer inte alls..

I dag kom det 14 till största kyrkan, vi var över 20 i kören... och i dag är det gudstjänst i alla 4 kyrkor (plus de fria), med kör i 3 och barnmedverkan i en... Det bor för få i den här stan för det. Men envisa krafter vill inte gå till någon annan kyrka än "sin". Vägrar inse att det är 1 församling i st f 3 som tidigare.
EFS står lite utanför, men har ändå samma "publik".

Anonym sa...

Det gör inte jag heller :O) Kollar var dom bor och så menar jag då

Ingela sa...

I helgen har jag varit i en kyrka som var nästan full såväl på lördag kväll som på söndagens förmiddagsgudstjänst. Dessutom fullsatt på avslutningskonserten på söndag eftermiddag. Nu vet jag förstås inte om det är så för jämnan, men jag var imponerad. Dessutom var det massor av ungdomar där, ja alla åldrar, äldre, medelålders, barnfamiljer och unga.

Om vinjettbild: De bilder jag har använt har varit på ca 750*250 bildpunkter. Hjälper det dej?

Amber sa...

Det är klart att man inte lämnar ut sig hur som helst på sin blogg. en hel del går ju att läsa mellan raderna - man ser vad som fattas eller vad bloggaren skriver väldigt mycket om. Allt detta drar man ju slutsatser av, men i detalj vet man ju inget.

Sorg, melankoli, glädje, likgiltighet, osäkerhet - allt sådant, och mer därtill,lyser igenom en text om man bara vet vad man ska titta efter och är van vid t ex argumentationsanalys. De flesta är ju inte det, så det är ingen fara för de flesta bloggare att slinta litet. För övrigt är ju människor sig ganska lika i det mesta.

Om lådvin är det enda farliga tanter ägnar sig åt, så må det väl vara hänt! ;-) Men kanske sysslar de med andra saker också, och då...

Bloggblad sa...

Ingela: Det är väl lite olika här också, men 4 gudstjänster på en dag funkar inte. Händer det nåt speciellt brukar det dock komma folk.
Jag törs nog inte pröva med fler vinjetter... länkar och annat försvann också...

AMber: Man måste nog vara van för att se rakt igenom en text, jag förstår på en del kommentarer att många tror att jag enbart är glad och pigg och gör kul saker.

Om farliga lådvintstanter: jo, de kan syssla med annat - som psalmskrivande t.ex....