Statcounter

torsdag, oktober 11, 2007

Visby nr 4

Deckarförfattare lär aldrig få något Nobelpris - men den här damen har kommit långt i sin genre ändå. Anna Jansson berättade om sina senaste böcker på kongresshallen Strand i Visby (stället med rosa ljus på dass). Jätteroligt att höra henne - jag tycker alltid att det är lika spännande att höra författare berätta om hur deras böcker växer fram, hur de tänker och hur de skriver. Författarna alltså, inte böckerna. Och jag gillar hennes böcker. I våras föreläste Leif GW P-son för samma sällskap, och då fick vi en hel del fakta omkring mordspaning, att det är ytterst sällsynt med kvinnor på sådana poster, att det i böcker mördas åtskilligt många fler människor än IRL - vilket ju är glädjande... alltså såna här spaningsmord som finns i deckare. Att anhöriga slår ihjäl varandra är vanligare. Hemskt egentligen att det är så trevligt med bokmord, när jag knappt vill tänka på andra...
Nu har jag beställt Annas senaste, "Pojke försvunnen", på bibblan - och så vet jag var handlingen i nästa bok delvis kommer att utspelas ...

Som avslutning på helgen föreläste och showade Görhan Hellström om "tid". (Nej, det är inte felstavat, jag har kollat!) Helt otroligt roligt, klokt och på pricken, om tid och stress. Scennärvaro, publikkontakt med rapp humor -gillar! Och jag har förstås talat om för båda de här personerna att de hamnar här med bild, vilket de inte hade något emot. Nästan så att det kändes lite Medelhavskänsla när vi kom ut från Strand... åt ena hållet. Och medeltidskänsla åt andra. Nu är det färdigbloggat om Visby. Nu ska jag gå ner och packa allt som måste till för morgondagen. Jag har fredagskaka och har bakat äppelpajer med rivna äpplen och gallermönster - ser faktiskt mer ut som köttfärspaj...
Nu gör det inte nåt i sig att jag ser suddig ut, det är fördelaktigt för rynkorna - men det är synd att bilderna överlag blir lite disiga i blogger trots att de är urskarpa i bildprogrammet. Jag körde via flickr tidigare, men de bilderna försvann bara ut i tomma intet.

6 kommentarer:

Elisabeth sa...

Min pappa sa senast igår att han tyckte det var lite underligt, att han och mamma som alltid fördömt allt vad våld heter sitter och tittar på många av de här kriminalserierna som går på TV nu..!
Vad är det som kittlar oss? Är det just för att vi själva sitter så säkert och tryggt när vi läser, eller ser film med olika våldsinslag?

Ha en trevlig kväll..

Varma kramar..

Ps. Jag är tacksam för allt som blir suddigt av mig nuförtiden! Ja.. rynkorna här också!!

Bloggblad sa...

Elisabeth: Visst är det knäppt! Morden i Midsomer, där det är så mysigt med minst tre mord per tisdag...

Linda sa...

Nu har jag läst ikapp en massa inlägg, som du skriver människa :)
Och så härliga dagar du verkar ha haft.
På Yllet kan man sukta så efter alla vackra kläder, men inte heller min man hade svarat på rätt sätt :)
Visst är det den lila ullsjalen du har på bilden?
Det är helt klart mer din färg än mig.

Ha nu en skön helg och du vet ju vad jag ska hitta på idag :)

Lyckliga Grodan sa...

jag har också varit på kongresshallen med det rosa ljuset på toaletterna..
igår och i förrgår..
underbar kongresshall..
men lite spooky med ljussättningen..

Bloggblad sa...

Linda: Javisst är det "vår" ullsjal! Jag älskar den - helt rätt fäger för mig, och matchar den lila sidentunikan perfekt. Blir vinterns favoriter, helt klart.
Och tack ska du ha... och ha så kul! Jag ska bara slappa och slöa och promenera lite i solen.

Lyckliga Grodan: Du var inte inne och kollade om herrarna hade blått ljus?
Vi var bara i en liten sal för 100 pers, men det måtte vara många och stora konferenser i lilla Visby - med en sån jätteanläggning!

Elisabet. sa...

Kul att få vara med .. nu har man varit på Gotland också en sväng ..-)

Tack och bock, snygging!