Statcounter

fredag, november 09, 2007

En uppmaning

Nej, hon är inte sponsrad av miljörörelsen, men vet vad som gäller. Och mormor sitter här och längtar och tittar på små filmsnuttar från i somras. För ovanlighetens skull hittade jag en med en text som inte är framsjungen och komponerad i stunden. Synd att bilden blir grumligare när den passerar blogger, den är knivskarp i vanliga bildprogrammet.

I morgon är det sång hela dagen - jag ser verkligen fram emot att åka till Vadstena och sjunga Faurés Requiem med några andra... det är 260 anmälda till jättekören. Övning i flera omgångar under hela dagen och konsert på kvällen. Från min skolkörstid i Vadstena minns jag att efterklangen är på hela 12 sekunder i kyrkan...

Det blir dock inte allmän visning av den där bänken på kyrkogården, som jag berättade om i somras...

Bäst att jag tar mig en tidig fredagskväll.... bussen går klockan 8 i morgon...

14 kommentarer:

Anonym sa...

Skönt att ni åker buss nu när vi inte vet hur väglaget är från dag till dag.

Ha det så kul!!

Humlan sa...

Instämmer med Gunnel, skönt med buss! Vilken härlig mikrofonteknik hon har, lill-tjejen! Men ljudet är det ju inget fel på trots swing i mikrofonen..

Dom kunniga i Hoya-världen påstår att Hoyor oftast vill ha lite trångt om fötterna innan dom blommar, det är förmodligen därför mina plantor brukar växa några år innan dom blommar, men det har varit max 4 år. Men dom måste ju ha näring och annat för att orka blomma också... Hoppas nu att dina plantor gillar sitt nya hem och börjar blomma snart!

Bloggblad sa...

Gunnel: De säger att det bara ska snöa i natt, inte i morgon. Och jag bor ju granne med en av meteorologerna... gu'nåde honom om det är fel. Då kastar jag snöboll på hans fönster.

Humlan: Ja du, det är tur att inte ljudet går in i den mikrofonen, det skulle bara krasa. Hon lovar jämt att vara rädd om den... men jag brukar få laga varje gång.

Hon har lite snits på rörelserna i alla fall...

Den gamla hoyan stod nog mer än 10 år i samma jord, och blommade inte nån gång på de 25 jag ägt den. Jag får väl ha tålamod med de omplanterade då.

Cecilia N sa...

"Ingenting försvinner - allt finns kvaar!" sjöngs det på sommarmorgonprogrammet när mina barn var små. Lillebror var nog bara sisådär två tre år.

Och jag hörde bara "*mummel mummel* Fy faan!" när han sjöng.

Jag var inte förtrogen med facit, men anade att hans sång inte gick ut på en svordom så jag frågade dottern och hennes kompisar: "Vad sjunger han egentligen?"

Cecilia N sa...

Förresten: härlig grej att sjunga i så stor kör.

Jag var på Rikssångfesten i Lund 1994, det var ett antal hundra också.

Elisabet. sa...

Kanske en blivande Miljöpartist ..,spara den här snutten, den kan visas i Aktuellt om 20 år när hon tagit plats som partiledare ..-)

Vonkis sa...

Kan tyvärr inte höra filmsnutten, sitter vid en dator som inte har någon högtalare inkopplad, jämmer och elände. Verkar kul det där med kören, måste v_e_r_k_l_i_g_e_n få tummen ur nu och hitta en kör att sjunga i. Ha det bäst i Vadstena och hälsa bänken.

mossfolk sa...

Så jättekul att sjunga i en så stor kör! (Även i en liten förstås säger jag som inte hittat någon endaste att sjunga i)
Tycker allt att barnbarnet har riktigt ordning på den där mikrofonen... nästan hela tiden :)

Tankevågor sa...

Hon är för härlig! Tycker hon har sån fin knix och gung där i knäna.Bra gjort samtidigt som hon jonglerar med micken.

Den där låten har jag tänkt lära mina sexåringar. Vi jobbar ju väldigt miljömedvetet i vår skola. Men jag hittar den inte inspelad. Vet du om de gjorde det? Jag har bara en snutt från när de sjöng den på Allsången.

Elisabeth sa...

Tack snälla... nu bjöd din lilla skatt på en stund av glädje både för mig och SE. Jag visade SE den lilla batteri-visan nu... och han skrattade, och tyckte "vilken gullig liten jänta".

Många kramar...

Ps. Håller med dig fullständigt om avundsjukan... och aldrig aldrig missunnsam!

Bloggblad sa...

ALLA: Jag blir så glad när ni gillar lilla sångfågeln :) och hennes knixande och gesterna....

Anonym sa...

Nice! Och vilken fin gest hon gör med handen! Något för Idol.

Anonym sa...

Ögonen lyser extra när jag ser jäntan och kollar alltid snutten fast jag hör ingenting, men det var bra att du skrev lite vad den innehöll.

Musikanta sa...

Hon är helt obetalbar - hade jätteroligt en stund! :-D