Statcounter

fredag, november 02, 2007

I helgen

Detta ska jag syssla med i helgen.
I papperstidningen är bilden mycket större och skarpare, men min färgglada poncho syns i alla fall till vänster. Käckt att man får lägga ut bilder och namn på folk via tidningen på nätet...
Ni som finns i trakten: det är kl 18 i S:t L i Söderköping i morgon och 17 på söndag i S:t O i Norrköping. (Mycket märkligt att körledarna inte märker att kvinnorna i första ledet är bra mycket längre än de som står bakom - syns mer när altarna reser sig - nu sitter de bara medan de väntar på en stämövning.)

Nu till något helt annat än kyrkosång:

Att jag har ledigt märker jag bl.a. på att jag hinner reta mig på löpsedlarna. (Jag märker det också på att klockan går fort). Häromdagen stod det om nån av de ensamma mammorn på en kvällstidningslöpsedel: HON TAR FÖR SIG I SÄNGEN. Och då blir jag arg. Stora rubriker antyder att något avviker från normen. Den underförstådda normen måste då vara att kvinnor ska vara passiva mottagare. Är det så långt vi har kommit i jämställdhet? Eller?

Kanske skönt att skolan börjar på måndag så jag inte hinner reta upp mig...

11 kommentarer:

PGW sa...

Joman har du inte förstått det än att vi alla har rosa puffärmsklänning, är oskulder och aldrig bajsar?

;-)

mossfolk sa...

Jag tycker att i vissa fall (många) har vi knappt kommit någonstans när det gäller jämnställdhet och i vissa fall går det nästan till överdrift i stället...
Men vad kul att sjunga två körer tillsammans! Synd att det inte är närmare, jag hade gärna kommit och lyssnat.

Bloggblad sa...

PGW: Ja, när jag växte ur min prinsessklänning måste jag ha växt ur en del andra tankar också...

mossfolk: När jag ser sånt här som känns som smygpropaganda om hur kvinnor ska vara, då blir jag upprörd. Silikontuttar och botoxpannor gör mig också upprörd, fast mer åt att kvinnor går på det...

Ska bli jättekul med sången - jag har legat på soffan och sjungit till en cd nu en lång stund.

Strumpstickan sa...

Men om man inte tar för sig snabbt av tårtan så kan grädden härskna? *skrattar*

Anonym sa...

Haha...vad jag letade efter dig. Du har skrivit färgglad poncho och inte såg jag någon bloggblad inte. Varför det då...jo jag letade efter en poncho som var lila....riktigt lila ...men sen såg jag ju den färgglada. Kan du förstå varför jag letade lila :O)

Bloggblad sa...

Monica: Hehe... tänkte inte på det...

Gunnel: Näe - kan jag inte alls förstå :) En körgranne kommenterade min Rubriks-poncho att: Den är du! Så himla mycket du!
Jag undrar vad hon kan ha menat... hm...?

Mette sa...

Ja, det har du helt rätt i. Det underförstådda meddelandet. Fy 17.

Anonym sa...

TACK för din kloka kommentar om ensamma mamman. Jag sitter hela dagarna och försöker "peppa" kvinnor att våga vara "sexuella". Alltså på "rätt" sätt. Våga känna sina känslor, utan att fundera på om det stämmer medias bild av kvinnlig sexualitet. För medias framställning av kvinnlig sexualitet är ofta helt åt skogen."Morskan"

Bloggblad sa...

Mette: jag förvånas över att jag inte hört en enda reaktion över det.

Morskan: Bra att det finns såna som du som tar tag i det och jobbar med det. Jag förfasar mig bara över löpsedlar... är allergisk mot nedvärderande såna.

Anonym sa...

Bloggblad: Tack för att du tycker det! Det är dock ett drygt jobb eftersom kvinnors sexualitet har både Freud, Luther och nu media emot sig!"Morskan"

Bloggblad sa...

Morskan: Vi har ju inte kommit så långt - och att kvinnorna blir som män vill vi ju inte heller. Just nu förfasar jag mig över porrtillslaget som det pratas om i tv. Vad ska det bli av alla förstörda barn... ? I mina ögon har män som utnyttjar barn förverkat sina sexuella "mänskliga rättigheter". Två tegelstenar och SPLASH. Jag har inget förbarmande med dom.