Statcounter

måndag, december 17, 2007

Insjungen och utsjungen...

Jodå, nog är julen insjungen - men min röst är utsjungen... Kände redan under första konserten i går att det började killa i halsen, och när den andra gick mot slutet fanns inte många toner kvar av min röst. I dag kraxar jag och det gör ont neråt luftrören till.

Länk till bild i dagens tidning för körintresserade (jag står till vänster - utanför bilden). Synd att inte solisten kom med i bild - 17 år och proffsröst, och jodå, jag fick tårar i ögonen flera gånger...

I dag släpade jag mig till skolan (hade inte pratat med nån än så jag visste inte att jag inte kunde prata) och så fort jag kom fick jag höra att klassen skulle iväg till kyrkan och öva, snabbt påkommet beslut... Att de glömmer informera oss som kommer in lite vid sidan om i klassen är mer regel än undantag, men extra fånigt en måndagmorgon kl 8 med förkylning på gång. Hem igen - och sov en stund innan jag stack till nästa skola. Men i morgon och på onsdag blir det vila och tystnad för min del. Hoppas jag fixar torsdagen med julbord och julklapp från chefen... Vill inte bli sjuk till jul...

24 kommentarer:

Strumpstickan sa...

Ett varmt gott bad? tack!!!

http://intestickbloggen.blogspot.com/2007/12/jag-har-redan-ppnat-julklappen.html

Annika sa...

Verkar vara massor av oss som är förkylda nu. Trist, trist...men jag tror säkert vi är OK till jul.
Krya på dig!!!

Bloggblad sa...

Monica: Kan jag krypa ner i samma bad? Näe, det lät ju nästan som ett skamligt förslag.. hm...

Annika: När jag ringde och sjukanmälde mig förstod jag att jag inte är så ensam hemma... fast tur att var och en håller sig i sitt hem...
Och i lärarrummet hade de diverse plågor också... Undrar om det finns några lärare på benen till julavslutningen på torsdag.

Lilla B sa...

Vila för sjutton! Är hemma idag eftersom rösten är bedrövlig, nästan obefintlig. Till skillnad från hostan.
Visst kommer vissa sjukor opassligt?

Anonym sa...

Nej! Inte sjuk till jul, så kan du inte ha det. Vila och ta igen dig.

Bloggblad sa...

Lilla B: Jo, men det gör jag. Inte tänker jag slita ut mig jobb... och jag känner mig inte så sjuk, det är mest bara rösten som är borta.

Nina: Just det - men man får inte välja... jag är glad ändå att jag gjort de där "måstena" som jag verkligen ville. Nu är det inget som hänger över mig. Jul blir det ändå...

Anonym sa...

Du får kurera dig med mycket varm glögg...lite whisky emellanåt...och en och annan snaps så ska du se att du fixar det här.

Jag håller tummarna för att du får hålla dig frisk nu när ledigheten nalkar sig med stormsteg.

Bloggblad sa...

Gunnel: Jag tror nog det ordnar sig - fast jag är alltid så optimistisk just när det satt igång... dricker både glögg och honungsvatten, citronvatten, tranbärsjuice, echianeadrink... och timjante...men whisky gillar jag inte.

Det brukar gå över fortare när jag inte har "skynda dig att bli bra"-stressen hängande över mig inför nåt evenemang.

Evas blogg sa...

Kurera dig vidare du, i lugn och ro. Låter klokt tycker jag, som också har en begynnande förkylning i kroppen.

Klimakteriehäxan sa...

Stå på dej, stå på benen! Det verkar vara gott om baciller i farten just nu. Men inte ska du fira julen mellan lakan! Varma fötter, te med halstablett (Dr Dryels eller FÜnf Kräuter) i och en lång natt, så är du nog i form igen!

Anonym sa...

Sluta genast vara förkyld!

Strumpstickan sa...

Finns det hjärterum så finns det sjärterum sägs det ju så visst kan du hoppa ner i andra ändan! *skrattar*

Hoppas din röst kommer tillbaka snart, det är så jobbigt att vara förkyld och ha ont i halsen:/

Apoteket har bra grejer... Strepsils, Bafucin, Mucoangin?

Anonym sa...

Man riktigt känner julstämningen i bilden...

Krya på dig!

Anonym sa...

Krya på dig och hoppas julhelgen får ha dig och de dina friska så att du får njuta av ledigheten!

Vi har snö på allt över 400 meters höjd och många onda halsar och rinnande näsor här också. Ovanligt kallt för. Brasan går 24/7, fast DET är ju bara mysigt, förstås.

Kulsprutan

Bloggblad sa...

Eva: Tänk, mina förkylningar kommer alltid så fort att jag aldrig hinner känna av nåt - möjligen en timme innan märker jag det, sen är ovädret över mig, och jag blir däckad direkt...

K-häxan: Tack - jag kör med alla tänkbara kurer, allt på en gång. Både hälsokost och traditionellt. Blandar friskt(!) när jag är sjuk...

En liten tant: Oj, vilken sträng röst. Bäst att jag lyder! *stramar upp mig*

Monica H: Jag prövar allt. Och eftersom jag är ensam hemma är det ingen som frestar mig att anstränga stämbanden. Prövade om det kom nåt ljud. Gjorde det inte... så maken får en tyst kväll även i kväll.

ab: Ja, hur traditionellt som helst... som det ska vara.

K-sprutan: Jaså, jag trodde att förkylningar var lite mer ovanliga på dina breddgrader! Jag tänder nog en brasa här i dag, jag också. Såg att det fanns en massa ved intagen.

Nu ska jag återgå till soffläge och lösa korsord. Tur att jag inte har så stora krav på en "perfekt" gammeldags jul... :) (Jag är övertygad om att den perfekta julstämningen kommer ändå, så fort barnbarnet kommer...)

Tankevågor sa...

Förkylt här med. Konstig sådan med bara feber och något mysko på stämbanden. Har svårt att sjunga nu med barnen. Men allt är inövat till skolavslutningen då de ska sjunga för sina föräldrar.
Det låter riktigt bra om dem. Idag har jag bara startat dem så fick de öva utan hjälp av min för tillfället kraxiga sångröst.
Hoppas vi kryar på oss! :-)

Humlan sa...

Förkylning till jul, är ju inget man önskar sig!
Krya på dig så att du kan njuta av jullovet och inte bara ligga däckad och kurera dig.

Anonym sa...

Även här har det varit förkylningar runt om, men jag har sluppit hittills, kanske tack vare vitlökskapslarna jag tar varje dag, vem vet?

Krya på dig nu och ta lite huskurer, så blir du pigg igen!

/Caroline
http://ci-carolinestenborg.se/wp/

Bloggblad sa...

Londongirl: Jag känner mig inte så sjuk, men det kommer inte ett ljud när jag försöker prata, bara nåt krax som gör ONT. På torsdag tänker jag gå till skolan och spela på avslutningen (behöver inte sjunga en ton själv) och få julklapp och käka jul-tapas.

Humlan: Jag har haft det ganska skönt i dag, ensam ända till kvällen, så jag har sluppit att ens försöka prata.

Caroline: Jag brukar käka vitlökskapslar, fast mot fästingar... men kapslarna tog slut för ett tag sen. Annars brukar tranbärsjuicen vara bra i förebyggande syfte, men mot det här bet ingenting, tydligen. Jag kämpar ändå på med diverse nyttigheter.

Anonym sa...

Läste att Ewa Roos äter Excoldit, nytt hälsokost med nytt sorts ginseng, för att kunna stå på scen i förkylningstider. Rusade ut och köpte när halsen började knrra. Slog ihjäl bacillerna direkt med en kur.

Vonkis sa...

Jag håller tummarna för att du kryar på dig innan jul.

Bloggblad sa...

En liten tant: Det måste jag titta efter! Tack för tipset. Har ingen röst i dag heller, men känner mig inte särskilt sjuk.

Vonkis: Tack!

Anonym sa...

Har själv haft något liknande när jag kom hem från Egypten. Rejält ont i halsen och sedan nästan ingen röst! Tänk på att det är bättre att försöka prata än att viska när man är hes!
Krya på dig!

Bloggblad sa...

Syster Yster: Tack - och jag tänker på det, fast det är svårt för det gör mindre ont att viska. Tur att jag inte har nån att prata med på dagtid.