Statcounter

måndag, december 03, 2007

Ute på nätet

Och här är länken till församlingsbladet - jag vet att det finns en del som är intresserade. Ni som inte är det kan ju bara låta bli att klicka.

Glöm inte att komma ihåg att bilderna blir förvanskade, de är jätteskarpa och fina i pappersversionen.

Nu har jag släpat mig upp ur soffan... somnade till flera gånger... det tog på krafterna att stå och hoppa i flera timmar för att inte fötterna skulle frysa bort igår...

16 kommentarer:

Lilla B sa...

Det var ett innehållsrikt blad. Du måste ha lagt ner en hel del tid och idékraft i detta.

Apropå frusna fötter: du kanske kan skapa några ankelmuddar??

Anonym sa...

Jättetrevligt!
Mycket läsvärt, snyggt och bra presenterat.
Vilken tur de har som har dig.

Bloggblad sa...

Lilla b: Tack ska du ha! Roligt att du förstår att det inte är ihopsvept på en kafferast! Jag tycker det är himla roligt att jobba med Kanalen och går och grunnar ut idéer långt i förväg.

Förr frös jag alltid om fötterna, oavsett väder, årstid och skor - levde i raggsockar året om, men nu är fötterna också växelvarma. Att jag frös igår berodde nog på det blöta och kalla underlaget och av det myckna stillaståendet. Ändå hoppade jag på stället rätt mycket.

En liten tant: Jag bugar och tackar. Känner också att det är ett tillfredsställande jobb, även om jag förstås (som vanligt) hittar småsaker som får mig att leta efter rödpennan... lite för sent.

Anonym sa...

Den är verkligen fin med väldigt adventig förstasida, som sig bör i de här tiderna. Och mycket att läsa. Till och med en liten bit av Bloggblad kikar fram på en bild. :) /Monica m y

Tankevågor sa...

Suck! jag vill läsa men klickandet funkar inte!
Får försöka igen senare. Vad smart med sand i adventsljusstaken. :-)

Lena sa...

Oj, vilket jättejobb du lagt ner. Fint gjord och mycket innehåll.

Bloggblad sa...

MMY: Tack - mitt mål är ju att den ska spegla det som händer och ge intressant information och inte bara korta rapporter.

Londongirl: Du kan ju pröva på jobbets dator om det går att öppna pdf-fil där. (Fast förstås inte inte på betald arbetstid, vojne, vojne...)
Som jag skrev till nån annan: jag tror att jag sett det i nån blogg som förslag, även om jag använt sand som ljusstake tidigare också, som stumpastake.

Panter: Tack! Jag blir så glad så!

Vonkis sa...

Asch, datorn segar ner sig och lägger av med internätandet när jag klickar på länken.

Elisabet. sa...

TACK Bloggblad för muddarna och bladet som kom idag! Jättesnällt av dig!
Muddarna ska bli julklapp och Kanalen har jag legat på soffan och läst .., hur trevligt som helst och bäst tycker jag om boktipset., det är så mycket dig och bilden är såååå fin!

Du är jätteduktig, tycker jag.

Kram,kram!

Bloggblad sa...

Vonkis: Datorn kanske också blir trött av vintermörkret?

Elisabet: Vassego' - hoppas muddarna passar (och att mottagaren inte läser här). Kanalen var ett bra gömställe för dem... :) Blir glad att du gillar den också!

Elisabeth sa...

Ett församlingsblad som inte känns som ett församlingsblad... i positiv bemärkelse! Ofta tycker jag att församlingsbladen rent generellt brukar vara lite tråkiga och sega att läsa! Brukar ofta känna att församlingsbladen har vänt sig till... ja, lite den slutna församlingen. Men det här församlingsbladet gav mig känslan av att vända sig till ALLA... och det värmde, och gav betydelse till det man läste!

Boken du rekommenderade är nog säkert väldigt bra.. men jag tror inte det är riktigt läge för mig att läsa den just nu..! Kanske sen..

Kyrkoherden hade skrivit väldigt bra om vikten av att ha någon att tala med...och hur man värderar om sitt liv när man befinner sig i en livskris...

Bra jobbat!

Varm kram till dig..

Evas blogg sa...

Jag säger som Elisabeth, ett församlingblad som vänder sig till ALLA! Och det känns så fint att läsa. Bra jobbat Bloggblad, du är som klippt och skuren för denna uppgift. Vilken trevlig, öppen församling ni verkar ha. Inbjudan till frivilla, öppna gudstjänster...precis sånt som jag längtar efter att få vara med om här där jag bor. Tror du att jag skulle kunna få ett församlingblad? Skulle vilja visa det för "min" präst.

Bloggblad sa...

Elisabeth & Eva: TACK snälla rara ni, jag blir nästan tårögd. För det är precis det jag vill - att ALLA ska känna sig intresserade och kanske bli nyfikna. Inte bara ett blad för inbördes beundran.

"Samtal pågår" var en idé jag hade - och sen fick jag enorm hjälp av diakoniassisten som sadlade om från att vara läkare till att jobba med helhet. Hon samlade ihop rätt personer - sen var det bara att skriva ner deras samtal (fast jag hade behövt 10 sidor för att göra alla rättvisa...)

Eva: Självklart ska du få ett ex.

Anonym sa...

Mycket fint och vberkar läsvärt,har inte lusläst varje sida ;-)

Och vilken fin julkrubba!

Anonym sa...

Mammamia: Julkrubban är återkommande - och kyrkan som föreställer den som krubban finns i, har min mans farbror byggt och donerat. Det är kul. Han var modellbyggare och byggde många votivskepp till kyrkor.

Bloggblad sa...

Titta - det fungerade att skriva in som anonym - jag har fått mail om att det inte går...