Statcounter

måndag, januari 07, 2008

Avkomma

Äntligen har jag fått lov att visa bild på alla mina tre - eller fyra, för dockan räknas som riktig. Mer naturlig gruppbild än så här har jag inte lyckats få till... :)
Arbetsdag... jobbig dag... Jag som trodde att jag var utvilad! Det gick bra på de första två korta föreläsningarna, men den tredje, om morfologi... då såg jag att kollegan mitt över hade precis lika svårt som jag att inte knoppa in. Tur att jag redan visste vad morfem är och hur de fungerar, för tyvärr har jag vissa minnesluckor från dagens föreläsning....

Och nu, efter en timmes djup sömn på divanen... är jag jättepigg. För visst blir saker sanna om man säger dem många gånger? Jag är pigg, jag är alert, jag har arbetslust... pigg, alert, arbets..zzzz

18 kommentarer:

Majsan sa...

Jag gillar skarpt att komma in här och läsa dina underfundiga inlägg =)
Kram

Bloggblad sa...

Majsan: Tack tack, du är så välkommen!

Anonym sa...

Ha, ha, ha...känner igen mig precis när vi har föreläsningar ibland på jobbet!! "Morskan"

Anonym sa...

Å, vilken fin bild! - önskar jag kunde ta en likadan snart, den senaste var för rätt många år sedan nu...

Bloggblad sa...

Morskan: Efter lunch brukar jag känna så, men sällan redan på förmiddagen. Fast när jag var ung och pluggade, gällde det hela dagarna...

ab: Det hoppas jag att du kan! Jag är rätt nöjd med det tillgjort äkta... åtminstone jag ser spelevinkarna...

Ingela sa...

Min eftermiddagsföreläsning hölls av en mycket pigg dam som pratade fort och skramlade med stora smycken i öronen, runt halsen och på alla fingrar. Väldigt pedagogiskt må jag säga, en sån här dag, så länge man inte undervisar elever med ADHD. Vilket by the way var föreläsningens ämne.

Anonym sa...

Morfem kanske har med Morfeus att göra?

malou sa...

Jamen morfologi låter som nåt man ska somna av? Morfin och sådant...(vad är det egentligen?) Annars har det även på min arbetsplats (och mannens) gäspats ovanligt mycket idag. Väderomslag? Sömnvirus över Skandinavien?

Bloggblad sa...

Ingela: Tack för tipset! När jag föreläser/underhåller nästa gång, ska jag ha riktigt skramliga smycken. Det hade inte dagens föreläsare...

Rutan: Hehe... det kanske var DET det handlade om... kanske hon hade stavat fel... och gav oss exempel?

malou: Välkommen hit, jag tror du är nytillkommen läsare? Morfem är de minsta betydelsebärande smådelarna i språket. Det här handlade om att om man lär ut vilka delar orden består av, kan svaga läsare lära sig lättare.

Tankevågor sa...

Fniss! Det där brukar min storasyster och jag säga till varandra ibland....pigg, pigg, pigg!
Det gäller att låta övertygande, till slut kanske man tror på det själv. ;)

Vilken fin bild! Är den nytagen?

Evas blogg sa...

Låter som mig på en föreläsning sådär efter lunch tid. Jobbigt att lyssna för länge. Fin bild. Är det sonen? Damerna känner jag ju igen!

Bloggblad sa...

londogirl: Jag bara väntar på att jag ska börja tro... men det kanske tar ett par dagar att komma igång?

Kortet togs i lördags, så nytt som det går. Endast babydockan tog det på allvar...

Bloggblad sa...

Eva: Det borde vara stå-upp-och-hoppa-avbrott var tionde minut.

Visst är det sonen, minstingen på snart 29... Han har bara varit med på enstaka bilder tidigare - men det här var ett undantag från regeln (=att han inte vill vara med i bloggen)

Anonym sa...

Ops..höll på att sätta i vrångstrupen. Tänkte att hur har hon kunnat hållit tyst så här länge....och så är det "bara" en docka :O)

Bloggblad sa...

Gunnel: Hehehe...

mossfolk sa...

Inte nog med att han fick ställa upp på bloggen, han fick dessutom den tunga uppgiften att ansvara för dockan på gruppbilden!
Kul att få ett ansikte på sonen.

Anonym sa...

Hon är en kopia av dig och han är nog mest lik sin pappa. Och lilla sångfågeln/skådespelarinnan blir nog en andra kopia av Bloggblad. :) /Monica m y

Annika sa...

Ja, det låter som något man lätt somnar av, morfologi, morfin zzz..snark...
Jättefin familjebild, tycker jag