Statcounter

söndag, januari 27, 2008

Blånande skuggor av fjolårsgräs...

Sol på januarisnö är bland det vackraste jag vet - så jag fick en riktig kick när jag släppte upp rullgardinen i morse och det lyste vitt utanför. Inte så mycket snö, men ett par centimeter är bättre än klafsig lera som igår. När jag kommer över E22:an och ser den här vyn, som jag förstås fotat i alla årstider och väder, då släpper jag alltid alla bekymmer och funderingar och bara andas och låter tankarna flyta. Mitt i bild syns det var det gamla järnvägsspåret gick, och på det går jag - ut till vänster i bild - tills jag blir trött, och då vänder jag och går hem. Längst bort mot höger syns Ramunderberget. 90 m.ö.h. Inte så högt, men vid foten av den, vid Göta Kanal, är det bara 5-6 m.ö.h.

15 kommentarer:

Majsan sa...

Vilken vacker vy! För mig är det oerhört värdefullt att komma ut i naturen. Då rensar jag hjärnan som bäst =)
Ha en fin söndag!
Kram

Mette sa...

Åh så vackert!

Här skiner solen över bar mark.

Linda sa...

Men så vackert...
*suck*
Snön gör ju så mycket för ljuset!
Här har stormen äntligen bedarrat och nu när solen äntligen visar sig igen så syns spåren av ovädret på fönsterrutorna...

Lena sa...

Vita vidder gör gott för slitna hjärnor och kroppar!
Nu ska jag ut, lite i senaste laget, men jag måste ta tillvara på de sista strålarna.

Anonym sa...

Häääärligt!

Anonym sa...

Åååååååååååååååååhhhhhh jag vill också ha!!!! Nu längtar jag hem riktigt. Hoppas den stannar ett par veckor till, tils jag kommer hem. (det gör den säkert inte, men ändå) Jag längtar efter snö! Men vi har ett fantastiskt väder här också, jag var ute och promenerade 1,5 timmar idag bland berg och åar.

Ingela sa...

Så trevligt för er med lite vit färg!

Anonym sa...

aha, så det ser ut

Bloggblad sa...

Alla: Tack ska ni ha. Tänk vad kul om ni hade varit med på promenaden!

Anonym sa...

Hej Bloggblad, och tack för kommentarerna!
Så roligt att det är flera stycken som minns och gillar Åke Arenhill! Ja, såvitt jag vet lever han fortfarande! Han hade iaf vernissage på Häckeberga slott 2006 (om jag minns rätt).

Jag har alltid beundrat Åke Arenhill och hans breda och mångsidiga begåvning, och genom att min syster arbetade åt honom så har jag träffat honom många ggr. En fin Människa, och en trevlig Man!
Jag har en bok som jag fick av honom i julklapp: Tideströms biografi över Edith Södergran (som jag tycker mycket om). Åke blev så glad när han såg att jag hade bl a Strindberg i min bokhylla (jag var i tidiga tonåren då) och ville uppmuntra mig, och i boken låg ett vackert brev från Åke, med påskriften "Till den lilla systern".
Åke har varit en idol för mig sedan 12-14 års ålder, och jag kan höra hans vårdade skånska, med lågmäld röst, när jag tänker på honom...
Han har väl hunnit högt upp i åren nu, men jag hoppas han har ett gott liv fortfarande, och blir över 100 år gammal!

Vilken vacker vintervy på fotot! Tycker t o m jag, som inte vill ha snö och minusgrader! :-)

Strumpstickan sa...

Visst var det härligt väder igår men har ni fått snö?

Bloggblad sa...

Ursula: Så kul att du känner honom! Om jag inte minns fel, illustrerade han en del i gamla Femina, när jag läste den varje vecka i skiftet 60-70-tal. På den tiden upplevde jag honom som väldigt gammal, men det var han nog inte. Det var nog bara jag som var ung...

Jag gillar snö, men det ska vara på riktigt och inte slask eller glashalka.

Strumpstickan: Enligt väderprognosen skulle vi inte fått snö. Men verkligheten och SMHI... ja, du vet.

Snön ligger kvar idag och det är fem minusgrader.

Anonym sa...

Vackra bilder som solklart (!) orsakar hemlängtan. Tänk att Sverige fortfarande är ´hemma´ efter 35 års utomlandsboende.

Och tack för inbjudan att ev få vara med i en låg stämma i sånger om jag kommer till dina trakter. Det vore verkligen en höjdare. Jag har lagt mig i träning med Gröna Visboken i hand :)

Underbara bilder från Den Lilla Sångfågels besök i favvoklänningen!

Kulsprutan

Bloggblad sa...

K-sprutan: Jag skulle nog inte kunna bo utomlands, trots att jag hade vissa planer i 20-årsåldern. Jag längtar hem till gransuset efter bara ett par dagars utlandssemester.

Gröna Visboken - den har jag också.

Den Lilla Sångfågeln sjöng enbart julvisor vid det här besöket. Det kändes lite fel med Tipp tapp... och Mössens julafton.

Anonym sa...

Vi var ute och gick på våran nerlagda järnväg igår...men inte hade vi någon snö. Men vi bjöds på vackert väder och marken var stelfrusen...jag får nöja mig med det :O)