Statcounter

fredag, januari 18, 2008

Tittips

Det där var ett ord som inte gjorde sig så bra: tittips. Titt-tips ser snyggare ut. För skriva isär det tänker jag inte göra.

Tyvärr - nej, förresten, det är inte tyvärr, det ska bli jättekul - är jag bortrest över helgen och kommer inte att kunna se på tv2 klockan 10 på söndag... Då är det gudstjänst från Farsta kyrka och de kommer att sjunga en av mina sånger... alltså jag har bara gjort texten, och jag vet inte om den kommer tidigt eller sent. Vet bara vilken det är: Jag får vara en stund mitt i livet.

Han som tonsatt kommer att kompa på piano. Jag är så nyfiken på hur det kommer att låta, känner inte till den som ska sjunga. Om maken skulle glömma att spela in åt mig, är det repris på måndag kl 15.50. (Fast jag kommer naturligtvis att ringa och påminna :)

Programmet är redan inspelat av teve, därför vet jag att det kommer med, men jag är ändå ängslig för att det ska bli ett avbrott just där... ett viktigt meddelande om att Zlatan stukat stortån eller att Kajsa B kommer att hoppa lite till i alla fall... När min kompis sjöng en av våra låtar i värmlandsradion hade det hänt en bilolycka, så halva låten försvann i en trafikvarning...

Att tipsa om det här känns enklare än att göra reklam för mina böcker, jag märker ju inte om ingen bryr sig att sätta på teven. Det är premiär för min del, och jag är så himla glad. Att mina låtar sjungs och blir lyssnade till är ju själva kvintessensen i ordknåpanden.

Nu tänker jag vila upp mig så att jag är riktigt alert hela helgen... om jag inte blåser bort på vägen till Vadstena. Och nej, jag ska inte till nunnorna den här gången.

31 kommentarer:

Vonkis sa...

O, ska naturligtvis titta!

Annika sa...

Vad roligt, Bloggblad! Stort är det ju!
Jag kan förstå att du oroar dig för att sporten ska ta över, för den får ju ALLTID (fnys) förtur i allt.
KUL för dig!!

Lilla B sa...

Så roligt! Hoppas verkligen inte att det blir något slags avbrott utan att programmet får rulla på.

Musikanta sa...

Kan du skriva ett vanligt e-mail och tala om precis vad du ska göra i helgen, så kan jag vidarebefordra det med litet ändringar kanske. Litet CV också samtidigt.

Bloggblad sa...

Musikanta: Hm... det där spännande är inte förrän om två veckor. Då ska du få veta allt! Det här är bara ett riksmöte för förtroendevalda höjdare i kyrkan. Fast jag är ingen riktig höjdare - bara 1:a ersättare... :)

Anonym sa...

Hejsan Marianne!
Roligt att det går att hitta "kändisar" såhär i bloggvärlden! Spännande att få läsa din blogg. Titta gärna in på min om du har tid någon gång!!!
Roligt med Vadstena, fast det kanske inte är den roligaste platsen att vara på en helg som denna, när det tänker blåsa storm. Själv sitter jag vid ett vardagsrumsfönster som låter som att det snart ger vika.
Hälsa Vadstena, det är nästan så jag längtar hem till Östergötland lite när jag tänker på det!
Kram från Emelie

Anonym sa...

Jag råkade skriva fel adress till min blogg förut, men nu kommer en kommentar med den rätta :)

Cecilia N sa...

Men visst ligger det ute på internet i 30 dagar också?

Jag ska ju sjunga själv så jag måste se det senare.

Bloggblad sa...

emelie: Välkommen hit! Kul att du hittade mig.
Jag gick i skolan i Vadstena, och blåsten från Vättern glömmer jag aldrig...
Vi ska vara i Folkhögskolan som ligger bara några meter från vattnet - sist jag var där hade det stormat också så det gick knappt att gå på strandpromenaden.

Nu lär vi nog inte få så mycket promenadtid...

Bloggblad sa...

Cecilia N: Ja, när jag tittade i tablån såg jag att man kan kolla där. Sen går det i repris på månd. eftermiddag också.

aurorabuddha sa...

Namen sa spannande att din sang ska vara pa TV! Kan man se det online, tro?

Min son bor i Almhult, han skrev att dom vantar storm dar ocksa. Var forsiktig darborta!

Bloggblad sa...

aurorabuddha: Jag tycker också att det ska bli spännande - värsta julaftonen! Det går i alla fall att se efteråt på www.svt.se Och annars kan du lyssna på Myspace - länk finns till höger i min blogg.

Anonym sa...

Tänk att jag har träffat en sån kändis...;)Vad pirrigt att höra sina alster i TV, va? Lite skönt att slippa sjunga själv kanske? Jag höll föredrag i storsalen på sjukhuset i helgen och DET var då pirrigt så det förslår. Tänk att behöva uppträda i TV också!!! Lycka till iaf fast du inte "gör nåt" Trevlig helg! "Morskan"

Elisabet. sa...

GRATTIS Bloggblad!
Så roligt att man börjar få kändisar bland bloggvännerna ..-)

Tankevågor sa...

Men vad roligt!!! Jag får ta och spela in det jag också. :-)

Vad händer den här gången i Vadstena?

Bloggblad sa...

Morskan: Konstigt, jag svarade här nyss. Att jag tycker att det är jätteskönt att slippa sjunga. Bara njuta och veta att jag ligger bakom... Men kändis... det blir man inte av att namnet står 2 sek i bild. Och det har jag inga behov av. Det räcker med STIM-pengarna :) Fast skulle jag få vara med i en doakör i bakgrunden skulle jag inte tacka nej.

Jag är helt säker på att du klarade ditt föredrag galant - jag såg ju din utstrålning!

Elisabet: Hehe... se ovan. Man blir inte kändis så lätt. Och jag vill inte bli det heller.

londongirl: Tack, kul att du vill höra.
Det är inget spännande i Vadstena den här gången, men jag tycker det ska bli kul. Ett kyrkligt möte för utvalda förtroendevalda i hela Sverige.

Det som blir spännande är först om två veckor.

Ingela sa...

Tittips skulle ju inte se klokt ut!
Det kunde ju exempelvis handla om klädplagg för utskjutande delar av bålen...

(Nää, jag har inte snöat in på kroppsdelar, det bara slumpar sig.)

Och jag skulle vara vansinnigt stolt om något jag skrivit tonsatts. Och dessutom framförts i större sammanhang än folkets hus eller kapellet, ja då vet jag inte hur lycklig jag skulle vara. Men du är ju bra, det har jag förstått när jag kollat runt lite efter dina alster.

Bloggblad sa...

Ingela: Det var just det jag såg...
Jag är ju hur stolt som helst, fast samtidigt har jag fått lite prestationsångest... när ena målet är nått finns det alltid nya... För 10 år sen var målet att någon öht skulle vilja tonsätta nåt. Sen var målet publicering, sen radio... och sen? För det är ju så att man inte bara kan slå sig till ro med armarna i kors över bröstet. (Brösten...:)
(Och sen ska du inte döma enbart efter min marknadsföring...)

Elisabeth sa...

Jag kommer att sitta bänkad... alldeles säkert!

Dina texter berör alltid, och de bygger broar..!

Ha det så kul, min vän...

Anonym sa...

Halleuja! Jag har någon giltig skäl att ta avbrott i städandet i morgon. jag ska kolla Bloggblad i TV! Men se till att du är med i rutan nästa gång.

Anonym sa...

Fingarna slank så fort.. Ha trevlig helg och hälsa nunnorna.

Strumpstickan sa...

Gillar du inte särskrivningar? Som mitt måste-ha-te..?

Klimakteriehäxan sa...

Kul! Grattis! Kan dock inte lova att jag kommer ihåg att titta, men ska försöka.
Trevlig helg!

Anonym sa...

Hoppas det blir jättetrevligt och att vi så småningom får rapport om "det stora" som väl förbereds den här gången och går av stapeln om två veckor.
Blås inte bort - du och din positiva energi behövs!

Kulsprutan

Mette sa...

Oh det ska jag titta på! = )

Anonym sa...

Bloggblad: Utstrålning..jo,jag tackar ja. Som en mupp ungefär. Men tack iaf! "Morskan"

Karin sa...

Den är helt underbar! Blev helt tagen!

Bloggblad sa...

Allihop: Tack för era kommentarer! Det kommer svar i ett nytt inlägg.

Karin L-V: Jobbade du inte idag? Kul att du gillade den! Jag är så glad att Mattias valde den - och att prästen använde ett par fraser ur den i predikan.

Susanne sa...

Jättemånga grattis så här i efterskott! Eftersom jag är en sådan där ateistisk typ så är jag inte mycket för gudstjänster, men bara för att det är din låt, måste jag ju bara klicka mig in på svt.se och kolla. Nu! Med en gång!

Bloggblad sa...

Susanne: Det var ju rart av dig. Tro är ju inget man kan tvinga på någon. Det bara kommer - om det kommer.

Musikanta sa...

Jag har just lyssnat på din låt på nätet. Den är underbar! Sen gillar jag ju väldigt mycket "Himlen är nära" med Peter. Förstår inte varför den inte ligger på svensktoppen? Men den kanske kommer dit rätt var det är när Peter har blivit kändis.