Statcounter

fredag, februari 29, 2008

I morgon

Nu laddas det för fullt i Bloggbladska salongerna! Minst lika mycket som en hel del skidåkare gör just nu. Fast här laddar vi för besök hos dotter och dotterdotter i IKEA-staden. Jag som gärna slår flera flugor i samma smäll, tyckte att vi gott kunde gå på varuhuset när vi ändå är i närheten.

Och nu är det så här: Maken avskyr det stället av hela sitt hjärta. Han har inte gått med frivilligt någonsin, och nu är det så länge sen att ingen minns när han motvilligt var där senast. Men eftersom han behöver några kvadratmeter nytt golv till rummet han renoverar, har han låtit sig övertalas. Och Biltema ligger ju i närheten... (vi var med när nyss nämnda bilvaruhus låg i en källare och grejerna hivades ur ett källarfönster... är vi urgamla, eller? Biltema har väl alltid funnits?)

Och - dottern, som älskar IKEA blev eld och lågor. Hon vill med. Liksom barnbarnet som vet att det finns en kul rutschkana...

Sonen - som följer med till Lkpg bara för att få träffa systerdottern - kom på att han nog behöver ett och annat från IKEA han också...

Fick ett telefonsamtal från dottern nyss... bra om vi tar med en verktygslåda... har vi månne några gardinstänger... pluggar...

Blir nog en heldag i morgon.... Bäst att grunda med lite blåbärssoppa!

17 kommentarer:

Strumpstickan sa...

Ojojoj, håll i plånboken:)

Trevlig helg!

Lilla B sa...

Helgen efter löneutbetalning.
Många kunder blir det...
Trevlig helg! Vågar man skriva så utan att få en gardinstång i huvet?

Lena sa...

:) En IKEAdag kan vara som ett helt Vasalopp. Besökte ett förra helgen och den visiten borde vara likvärdig med åtminstone ett Lidingölopp. Lycka till eller vad man nu ska säga.

Evas blogg sa...

Kul med IKEA, fast kanske inte en lördag! Jo, om man är där tidigt. Undrar om det är stiftsstaden Lnkpg du menar?! Vår yngsta söker lärarhögsk. där till hösten.

Anonym sa...

Ojojoj, besök på IKEA, det är grejjer det...
Vi har inte så långt till den Stora Staden, där det finns 2 st varuhus i varsin ände av staden.
Det var länge sedan jag var där...suck
Så roligt ni skall ha, dotter, dotterdotter och du! Maken får väl genomlida besöket och trösta sig med Biltema.
Min käre make var glad om han fick ta ett varv på Claes Ohlson, medan döttrar och jag susade runt i de andra butikerna som lockar oss kvinnor mer än män.
Lycka till!

mossfolk sa...

Vad roligt, fast livsfarligt för plånboken.
Det kan nog behövas en bra uppladdning inför en lördag där.
Önskar er en trevlig helg!

Anonym sa...

Här i stan blir det flytt av IKEA från den ena sidan av stan till den andra sidan....ja tänk vad dom håller på.
Jag tillhör dom där som inte finner så stort nöje i att gå i den butiken..men ibland måste även jag...för visst har dom många bra grejer

Bloggblad sa...

S-stickan: Kanske ska jag lämna över den till maken?

Lilla B: Törs inte tänka på mängden... och jag tänker aldrig "löneutbetalning"... jag handlar när jag behöver och inte så fort lönen kommer. Men trevligt att träffa familjen blir det!

Panter: Undrar just om jag "slipper" att gå min stavpromenad.... IKEA gills kanske?

Eva: jajamänsan! Linköping är det!

Marskatten: Jag brukar också tipsa om gubbdagiset... men det är det där golvet som gör att han följer med....

Mossfolk: Vi laddar för fullt med blåbärsso... äsch, det tog slut så nu är det druvjuice...

Gunnel: jag har varit där när jag varit barnvakt ett par gånger - då det varit nästan tomt på folk... en sommarförmiddag... Kan inte påstå att jag längtar dit, men kul med en utflykt med vuxna barn! (Och barnbarnet!)

Annika sa...

LÖÖÖÖÖÖV IKEA, det gör man storligen när man bor utanför sveriges gränser!
Älskar att handla där!! Hoppas ni får det trevligt på alla sätt...
Ska nog kanske också dra ner till IKEA i helgen. Tack för tipset :-))

Bloggblad sa...

Annika: Faktiskt tycker jag att konceptet i sig: Shoppa med familjen och äta ute, är mer lockande än de fyra bokstäverna...

Anonym sa...

Det låter faktiskt helmysigt. Hela familjen på Ikea, sådär...

Förresten... till den staden ska en av kattungarna flytta om en vecka. :)

Vonkis sa...

Kan ni inte svänga förbi och hämta upp mig också? Nu var det å tok för länge sedan IKEA fick besök...

Bloggblad sa...

Monica: Jag ska ta med kameran! Fast inte in på IKEA...

Vonkis: Du kan nog sitta i knät på nån... Det lär bli fullt.

Hedgren sa...

Vad är det med karlar och IKEA egentligen? Och vad är det med karlar och Biltema (för att inte nämna Clas Ohlson!)? Känner igen mig och maken precis i ditt inlägg! =0)

Musikanta sa...

Jag funderar på vad det är som jag absolut måste införskaffa på IKEA så att jag har ett skäl att åka dit snarast. Kanske en Benny till fast jag redan har 4 st i mitt lilla arbetsrum. Men jag kan nog hitta en plats där han kan stå, Benny. En stor fördel med att åka till IKEA är ju att man slipper laga middag den dagen.

Bloggblad sa...

Hedgren: Fast det var många karlar på IKEA... förvånansvärt många. Mer folk än jag nånsin sett där. Kö in till parkeringen - och inga platser - fick stå på en annan parkering.

Musikanta: Nu åker jag inte dit frivilligt på läääänge! Men dottern har svart bälte i shopping. Hon stortrivdes...
Och mat bjöd maken på, ja. Det var gott att slippa.

Miss Gillette sa...

Ikea lämnar ingen oberörd, så mycket är säkert. Senast vi avlade besök var det på nyöppnade filialen i en halvstor stad ganska nära oss. Äldsta dottern spydde i bilen precis när vi svängde in på parkeringsplatsen, och vi hindrades från att stanna av de parkeringsvakter som skulle förhindra att kaos uppstod denna premiärhelg (bra tänkt, förresten, jag har nog aldrig sett så mycket folk på nån Ikea).

Fast hon piggade på sig och hade skoj i leklandet, medan vi andra tre rejsade runt och handlade så få saker vi bara kunde. (Maken och jag har blivit värsta radarparet och behöver exakt lika lång tid på Ikea numer -- skönt.) Nu råkade dessa få saker vara så skrymmande att vi blev tvungna att trixa ombord några av kollina samt maken på en buss som lämpade av dem på vår centralort, varifrån sista biten hem skedde under helt säkerhetsvidriga former. Hur stor en kombi än är, är den alltid för liten.