Statcounter

söndag, februari 03, 2008

Om ett hjärta

I går såg jag så äntligen "Om ett hjärta" i repris. Jättebra första avsnitt. Ska absolut se de resterande. Jag blir så lycklig över Sol....g Terns....öms naturliga rynkiga skönhet. Inga plastiga kinder där, inte! Stark, duktig kvinna. Härlig förebild - fast jag är nästan lite chockad förstås, ofta spelas äldre kvinnor av yngre som sminkas lite, här är det tvärtom. Heja heja - det går åt rätt håll. Men är ännu så ovanligt att det får räknas som undantag.

Men om det verkligen är sant att det skiljer på hur man behandlar manliga och kvinnliga patienter, blir jag mörkrädd. Som väl är har jag dålig erfarenhet från sjukhus, vet bara att både mor och far fick likvärdig och fantastisk vård när de fick sina hjärtinfarkter. Mamma var dock inte nöjd - hon var 80 och tyckte att de lika gärna kunde låtit henne dö, för "nu måste jag ju dö en gång till...." Men någon fel på vården var det inte.

Nu ska jag inte tjata om jämlikhet på teve. Fast lite teve ändå... Jag tittar rätt mycket på teve därför att det är bra att sticka till. Jag har jättesvårt att bara sitta och sticka, lyssna på cd-bok som en del gör, kan jag inte, för jag tänker bara på annat då. Men med ett teveprogram i bakgrunden kopplar jag av. Inte så populärt när vi ser nån deckare och jag måste fråga vad som händer för att jag har tappat en maska i ett kritiskt skede... Det är snart - sista helgen i mars - dags för mitt livs andra (och sista om det inte går bra) marknad. En vårmarknad i den Större Staden. På den lilla julmarknaden i skogen med 80 besökare gick det inte bra alls, men det sägs komma mycket mer folk till den här. Jag har dock sålt av en del muddar ändå, så jag måste få till några nya. Sjalen i gotlandsull + lite pudelgarn är inte till salu.
Det är inte tandpetare jag stickar med, men näst intill...

29 kommentarer:

Lena sa...

Vad du är flitig. De lila muddarna är jättefina. Håller tummarna för nästa marknad ger bättre avkastning.

Anonym sa...

Jag har alltid tyckt väldigt mycket om Solveig Ternström. Finns hon med i någon serie måste jag se den bara därför. Så är det...

Klimakteriehäxan sa...

Håller med dig om "Om ett hjärta". Ska absolut ses.

Bloggblad sa...

Panter: Hm... är nog inte så mycket flitighet egentligen, mer som att jag godkänner att jag tittar på teve om jag gör nåt nyttigt... plus lite rastlöshet.

Nina: Jag älskade henne i filmen "Luftburen" för många år sen. Hon är bra, fast jag tycker att hon pratar lite larvigt, som när man pratar med riktigt gamla eller hundvalpar... Men hon är bra ändå.

K-häxan: Det är tur att jag hittat kanaler på tv som kör repriser lite nu och då, för jag har svårt att komma ihåg alla tider... gläpper mellan kanaler och fastnar i nåt kul - och missar nåt jag hade tänkt se.

Lilla B sa...

Vilka snyggingar till muddar!
Om jag vore vän med stickorna ( eller de med mig) skulle jag nog sticka mig ett par som vore lite längre och som man kunde stoppa in tummen i ett hål. Finns det såna, tro?
Jag är nämligen en fryslort av värsta sorten.

Bloggblad sa...

Lilla B: tack. Visst finns det såna, jag använder dem själv när jag skriver eller läser - men så fort jag ska göra nåt mer, krånglar jag ur tummen. (Får ur tummen, m.a.o.)

Just nu har jag inga såna, men har tänkt göra.

Anonym sa...

Lycka till på stormarknaden! Det kommer att gå bra, det känner jag på mig.

MEN - med alla dina aktiviteter undrar jag om du verkligen är ärlig när du skriver om hur ofta du ligger på sofflocket och kollar molnen dra förbi :)

Kulsprutan

Bloggblad sa...

K-sprutan: Tack. Men jag är latare än du tror. Jag märker att det verkar mycket, men det är väldigt mycket jag inte gör. Går upp tidigt t.ex.... och jag sover middag i stort sett varje dag. Och går ut och går utan att tänka ens...

desiree sa...

Skam den som ger sig! Jag kanske ska testa att torga jag med, hm, eller också testar jag det där med pärlor...

Bloggblad sa...

kd: Ja, ett försök till åtminstone. Att sticka med pärlor är jätterolig och enkelt. Fast det funkar bara med st nr 2, och det blir rätt smått. Skaffa dig en riktig pärlnål i så fall, då går det fortare att trä på.

Musikanta sa...

Vilka vackra muddar. Du borde skola om dig till textilfröken eller ha någon studiecirkel i stället. Jag ska köpa ett par av dig om du gör som Lilla B föreslog, lite längre och med tumhål.

Bloggblad sa...

Musikanta: HAHA - textilfröken... det vore värre än att bli gympalärare. Jag har nogsamt hållit tyst med under de perioder jag vikarierat, att jag kan sy och sticka.

Du får återkomma om vilken färg du vill ha.

Anonym sa...

Oj vilka tjusiga!
I helgen var vi till Linköping,skulle bla se Gamla Linköping,men herremije vilket busväder...
Är det i den staden du ska sälja?
Isåfall så kan man ju planera en resa dit,då!

Strumpstickan sa...

Jodå, tyvärr är det sant så det gäller att stå på sig så ingen annan gör det.

Glömmer aldrig 'morsarvet', den var bra!

Strumpstickan sa...

Snygggga muddar!

Bloggblad sa...

Mammamia: Nej, det är i Norrköping, sista helgen i mars.

Strumpstickan: Tack! Ditt omdöme värmer, du kan ju det där med stickning. Men du ser kanske att de inte är ihopsydda? De blir såpass trånga att de slätas ut vid användning.

Anonym sa...

Känner igen det där att ha något i händerna när TV ska ses, jag somnar annars. Förr var jag också flitig och kreativ...men nu är det lappen som värmer knät medans jag slänger ett öga på tv-skärmen emellanåt. Jag gillade också den serien och det som är bra, fler borde ta efter, det är bara tre avsnitt...och då orkar även jag följa en serie.

Evas blogg sa...

Snygga muddar! Jag beställde ett pannband som har lika utseende som muddar (svart med pärlor), jättesnyggt.

qi sa...

Du gör så fantastiskt fina muddar!! Hoppas det går bättre på nästa marknadsdag!

Bloggblad sa...

Gunnel: Lappen... jag fick tänka efter, för jag har ju ingen laptop...

Eva: Tack. Just, det. Det kan man ju, jag kanske ska göra mig ett tjusigt pannband... fast - det blir långt med så smala stickor... jag har gjort ett med blandat ylle och fluffgarn, det får nog räcka. Tjocka stickor = gick fort.

Qi: Tack, du har ju ett lager muddar också som inte är så pjåkiga. Fast jag har inte prövat skuggstickning som du har gjort. Har tänkt, men kör som vanligt....

Anonym sa...

Såna grillstickor som man blötlägger innan och trär på grytbitar eller kyckling file? Jag är lite avis på dom som har finmotorik. Jag har inte det men känsliga fingrar.. I morgon ska jag knåda lite på Mindy.

Bloggblad sa...

Anne-Maj: Du har ju känsliga fingrar på ett helt annat sätt!

Jag har också funderat på att använda mina grillpinnar, men jag tror att de flisar sig. Har sett likheten.

Anonym sa...

Jag blir våldsamt nyfiken på sjalen! Modell? Mått? Pris?

Solveig Ternström sitter numera i riksdagen för Centerpartiet. Hon pratar mycket riktigt lite larvigt. Men verkar mycket innerlig och ärligt syftande i allt hon gör.

Diskrimineringen inom vården är möjligen omedveten men icke desto mindre verklig inom vissa områden.

Susanne sa...

Jag såg "om ett hjärta" i måndags och kommer verkligen att följa den, åtminstone försöka, för jag brukar glömma serier. Det är ett aktuellt ämne eftersom man äntligen fått upp ögonen för att symtomen är olika hos kvinnor och män och man hittills dömt endast efter män. Fast ärligt talat tror jag att man överdriver en hel del i filmen. Numera känner man ju till skillnaderna. Åtminstone vill jag tro det.

Muddar, sådana har jag nog aldrig sett användas. Hoppas i alla fall att du säljer bra i Norrköping (där jag susade förbi i fredags). Vackra är de! Muddarna alltså.

Bloggblad sa...

Cruella: Välkommen hit, jag tror du är ny här?
Sjalen är av Gotlandsull, inköpt i Visby för 100:- Stor trekant med tre ränder i garnet "Poodle". Stickor nr 7, tar ett antal tv-program under en vecka... Har inte tänkt sälja den. Jag har sett att de som säljer sjalar gör det för bara nån ynka hundring mer än de kostar. Och jag har sjalnoja. Har flera stycken i olika färger.

Bloggblad sa...

Cruella igen: Var lite snabb att trycka iväg... jag har noterat att Solveig T är med i riksdagen. Hon är kraftfull! Heja heja!

Susanne: Förmodligen måste de överdriva för att få fram effekten. Hade en kompis som alltid varnade dem som lyssnade på henne. "Dra bort 80% av det jag säger - jag måste ju få fram effekten".

Muddar såg jag ffg i bloggvärlden för ett år sen. Och på den misslyckade marknaden var det flera som fnös att såna där hade de aldrig sett... (=onödigt) och en äldre dam sa: "Dom där var moderna för några år sen, ja..."

Har man vant sig vid muddar kan man inte leva utan. De värmer som en halv tröja.

Du kunde ju vinkat från Nrkpg, jag bor bara 1½ mil söderut.

PGW sa...

Instämmer med Lilla B, sådana där med tumme på är bra! Jag har ett par när jag jobbar, men det är något sunk från Lindex realåda, så jag kan bara använda dem när jag jobbar och ingen ser mig. Skulle du sticka några med tumme, gärna åt det gröna hållet ... så är jag spekulant!

Bloggblad sa...

Cruella: Alltså - garnet kostade 100:-

PGW: Du har väl ändå bara tänkt ett hål för tummen?

Anonym sa...

Hej, ja, lite ny, eller rättare sagt rätt sporadisk... och ännu mer sporadisk som kommenterare;-) Jag är hastig i allt jag gör och missade ditt INTE angående sjalens säljstatus haha. Himla fin!!