Statcounter

tisdag, mars 25, 2008

Nytt försök

Några av er kanske minns julmarknaden där jag inte alls gjorde succé med mina muddar... Jag försöker inte förtränga den upplevelsen, tänker på den med ett flin ibland. Men jag ger mig inte... Hoppas i stället på "bättre lycka nästa gång"... och "skam den som ger sig"... med flera gamla floskler. Kommande lördag och söndag är det vårmarknad i Himmelstalundssalongen i Nrkg.

Om ingen köper muddar den här gången, tänker jag använda dem själv eller ge bort i present. För det blir inga fler försök. Jag har ändå haft roligt medan jag stickar, och jämfört med en del andra hobbies är det inte så dyrt med garn. Jag tar inte heller ut några överpriser, ligger på ungefär hälften av vad jag sett att andra tar...

Det här är de senaste veckornas muddskörd, jag har inte kvar alla från i vintras, för jag har sålt några i kören sedan dess, men nu har jag nog drygt 20 par:

De vita i spets är min favorit... supermjukt ullgarn som blev över när jag gjorde en sjal förut. Muddar passar utmärkt sommartid - funkar som en kofta på sommarkvällar...

Naturligtvis har jag med mig en trave av mina böcker till försäljning också...

Uppdatering: Jättekul att flera av er vill köpa - men jag kan ju inte sälja av lagret några dagar innan marknaden är.... håll ut! Det finns säkert många kvar nästa vecka! Annars får jag väl sticka fler... :)

29 kommentarer:

Lilla B sa...

Norrköping till helgen. Nä - det passar dessvärre inte. Men om muddlagret efter vårmarknaden finns kvar köper jag gärna några par. Säg vad du vill ha i betalning så skickar jag ett kuvert med stålar.

PGW sa...

Något grönt till salu ..?

Humlan sa...

Dom vita är verkligen fina!
Jag gillar verkligen muddar, använder dom gärna och tänker hela tiden att jag ska göra fler (och i bättre modeller, man lär sig...). Hoppas att försäljningen går bra!

Anonym sa...

Jag paxar de rosa - men jag tål inte ull. Finns det nå´t som inte kliar? De som är i gröna nyanser med lite rosa i är också paxade för, om det finns leverans till utlandet! Och info om priser.

Lycka till både med muddarna och böckerna!

RSVP

Kulsprutan

Bloggblad sa...

Lilla b: Å, så skönt...då blir jag av med några sen då - för jag har inte så jättestora förhoppningar...

PGW: Ja, ett par fina gröna finns det, jag återkommer med vad som finns kvar efter helgen! (Har mer grönt skönt garn, så jag ska göra ett par till!)

Humlan: Jag får hela tiden nya idéer - lagom mycket energi går det åt till ett par också....

Anonym: De som du paxat är i silke... jättesköna, men de är ganska stora, passar till lite kraftigare händer... det bara blev så... klart att jag har utlandsförsäljning - jag återkommer efter helgen!

Men vad betyder RSVP? Jag kan bara R.I.P...

Annika sa...

Jag tycker dom rosa är superfina! Dom paxar jag också för :-)
Hoppas det går bättre denna gång.
RSVP används hela tiden här in the US...det står för O.S.A, men det är tydligen en fransk förkortning:
"répondez, s'il vous plaît,".
RSVP:a får man göra hela tiden :-)

Lilla B sa...

Lite drygt 16 cm är handleden - mätte för säkerhets skull.

Bloggblad sa...

Annika: Tack för att du upplyser mig... hade inte alls tänkt åt franska hållet... (som om det hade hjälpt!) Jag kommer nog att hinna ett par rosa till... har ett halvt nystan kvar.

Lilla b: Bra, något lite smalare än min, men de flesta är töjbara och "one size".

Anonym sa...

Jag säger LYCKA TILL!!!

Jag var nästan i Norrköping igår. Var på ett ställe som ligger mellan Katrineholm och Nrk. Det var mera snö där än här hemma. Fasiken vad trött jag var när jag kom hem...gick upp klockan 4.45 sen åkte jag hemifrån strax före 6 och hämtade dotra med hundar. Sen satt vi och frös i ett KALLT ridhus hela dagen...bara för att springa några rundor med hundarna. Är jag klok ... eller?? När klockan var runt 18 var vi hemma igen och strax efter 21 låg jag i sängen....lovar att det kändes skönt.

Anonym sa...

Lycka till! Jag tycker nog de mörkblå är finast.

Muddar som sommarkofta? Ja, det kan jag ju säga med en gång, att jag skulle inte få plats i dem! ;)

Anonym sa...

hej

Jag skulle gärna köpa ett par muddar av dig, har en handled som behöver värme o stadga ibland.

Du kan skriva privat i min gästbok om du vill.

De blårandiga var fina!

/Caroline

Bloggblad sa...

Gunnel: uppe i Kolmården är det alltid mer snö... Klok som sitter och fryser för hundsport... njae... Du hade väl muddar? :)

ab: De är varma och goa och mjuka!
Alltså - nu menade jag inte att man ska krypa in i dem, men är man varm om handleden klarar man sig bättre mot sommarkvällskyla... :)

Caroline: Roligt! Men jag kan inte med att sälja innan jag varit på marknaden - på måndag lägger jag ut alla som blev över, så får ni ha huggsexa...

Anonym sa...

Snälla, om de vita spetsmönstrade inte går åt på marknaden, kan du inte hålla dem åt mig?

Tack tack tack tack

Miss Gillette sa...

Nej, jag vill beställa! Vita sommarmuddar fast längre än dem på bilden, kanske samma längd som aftonhandskar? Får man önska sig det? Roar det dig att sticka såna så betalar jag vad det kostar.

Jag KAN ju sticka rätt bra själv men jag HINNER inte för mitt liv, herregud jag har tio meter trasmattevarp kvar som jag MÅSTE väva klart så att vi kan återerövra ett helt rum i huset...

Nåväl. Lycka till på marknan i alla fall. Tyvärr är det inte läge för en helgutflykt till dina trakter -- kördag på lördag -- men annars hade jag kunnat tänka mig att ta en tur med övernattning för att kunna handla av dig live. Det ska bli vårväder säger dom...

Bloggblad sa...

Marskatten: Jag kan ju alltid tillfälligt höja priset i helgen - och om nån köper ändå, kan jag köpa mer sånt ljuvligt garn! Men går de inte åt sparar jag dem till dig!

Miss G: Jag kan nog tänka mig att göra såna, ja.

Kördag... har vi lördagen därpå - och uppsjungning av Vivaldis Gloria dagen efter, med ca 200 sångare... Och egentligen ska jag sjunga redan på söndag kväll (om jag orkar... men ett litet soloparti lockar...:)

Ni får väl stanna till här om ni åker till Kolmården eller nåt sånt barnlockande ställe... På sommaren brukar jag alltid ha lite fikabröd i reserv.

Anonym sa...

Lycka till i helgen! Jag hoppas att snön har hunnit smälta bort till dess (om ni nu har någon snö hemma) och att isvindarna bytts ut mot vårvindar och solsken, OCH inte minst att du får sälja massa fina muddar

Anonym sa...

Dom vita blev nog min favorit oxå.... hoppas det går bättre denna gång. Vet inte vad det är för marknadstyp du säljer dom på, men jag har själv några liggande kvar, tyvärr så är det väl så att man inte kan räkna med att då sålt allt. Sen är jag lite nyfiken på vad du tar för dom...

Cecilia N sa...

Inte för att jag vill ge dig komplex, bloggblad, men har du kollat in http://jdw.blog-city.com/ ? ("För ytterligare inspiration!" heter det.)

Just nu syns inte väldans många muddar, men ibland sprakar det till.

Har jag förstått saken rätt bor hon i Nkpg.

Anita sa...

Ursakta mej for att jag ar sa oinformerad... men vad ar en mudd??? Ar det mojligen vantar du stickar eller?

Bloggblad sa...

Emelie: Vi har mängder! Plogbilen kom nyss... har inte haft tid med smågator förut.

Marlene: Jag har svarat hos dig.

Cecilia N: Hon är ju proffs!!! Jag är bara en glad amatör... :) Men jag har sparat sidan bland favoriterna.

Anita: Det är nåt som man inte kan vara utan om man börjat och är en frusen sort som sitter och skriver mycket - en handledsvärmare, mycket poppis i stickbloggarna! Finns böcker om dem också - men i det klimat där du bor kan jag tänka mig att det inte är så aktuellt som här i kalla Svedala...:)

Anonym sa...

Tack snälla! (hoppas du inte får sålt dom....)

Bloggblad sa...

Marskatten: Eftersom Miss G beställt lite längre av samma typ, ska jag köpa en härva till. Är det bara nåt bra på tv så går det rätt fort. För jag stickar enbart vid teven - och så ute i sommar, men så länge ska du inte få vänta.

Anonym sa...

Vad glad jag skulle bli! Får jag i så fall också be om ett par lite längre, så som Miss G önskar?

Bloggblad sa...

Marskatten: Det går bra. Nu hittade jag lappen jag fick när jag köpte garnet på torget, ska ringa och beställa mer, för så mjukt garn har de inte i min affär.

Anonym sa...

Min handled är ganska bred/stor så det ska nog passa förträffligt.
Väntar på att se om de blev kvar för mig eller inte efter marknaden.

Och RSVP fick du ju förklarat från en annan kommentator - och det var info om utlandsförsäljningen jag menade med det.

Kulsprutan

Tankevågor sa...

Åh jag vill också ha såna i mjukt garn som är spetsiga....nej jag menar i spets! De är jättefina.
Om du orkar och får lust så ställer jag mig på kö till såna. :-)

Musikanta sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Elisabet. sa...

Men herreminje .., du kan ju bli muddförsäljerska på heltid .., syns det som ..-)

Lycka till, med säljandet.

Ja, av såväl böcker som muddar!

Anonym sa...

Jodå...det har jag visst det..hemma i skåpet :O)