Statcounter

torsdag, mars 06, 2008

Vatten på min kvarn...

Det var väl ingen som trodde att jag missade debatten i tv1 med Stina? Och jag fick en hel del vatten på min kvarn om osynliga medelålders kvinnor... Kanonbra att det tas upp på allvar! (Och jag drog ett strå (läs: en sida) till stacken häromdagen!) (Oj, vad många parenteser det blev.)

8 kommentarer:

Lena sa...

Attans också, det missade jag! Får leta efter ev. repris.

Anonym sa...

Vi får göra oss synliga!

Anonym sa...

Jag är den uppfattningen att vi behöver varandra vare sig vi är unga eller gamla. Jag som är ung och relativit oerfaren behöver människor som är äldre än jag som kan dela erfarenheter. Vem vet, jag kanske kan lära någon något jag också! Dumt att Sverige fuskar med diskrimineringslag, men positivt att programmet igår tog upp det. Det kanske sätter lite eld i baken på dem som styr!

Annika sa...

Det ska jag kolla in på svt.se...
Tack för tipset, Bloggblad!

Bloggblad sa...

Panter: Synd - försök att se det. Det var i starten + ca 10 min.

ab: Och att det blir offentliggjort är bra! Blir lättare då tror jag. Väldigt många tänker nog inte ens på det. Låter bara bli att se... eller klumpar ihop till "i er ålder"...

Emelie: Nu är ju du en sällsynt klok ung människa... :) Och i det privata har jag inte upplevt särskilt mycket åldersdiskriminering, mest genom tv och tidningar. Häromdagen hörde jag en yngre man säga om en yngre kvinna på arbetet: "... det hade varit bättre om det varit en medelålders tant med lite erfarenhet, dom brukar få saker gjorda..." Det var ett erkännande!

Att andra får jobb man har bättre kvalifikationer för, bara för att de är yngre... då måste man nog lagstifta för att förhindra. Borde dock inte behövas.

Annika: Lycka till, du hittar det säkert på nätet. De tog bl.a. upp er kvinnliga presidentkandidat... hade nog varit omöjligt i Sverige med en 60-årig kvinna...

Anonym sa...

Nu blev jag generad!! Men tack för det :)

Mm du har rätt, det är tråkigt att det ska behövas diskrimineringslagar (av alla sorter) men kanske är lagarna ett steg mot ett annat sätt att tänka och resonera?

Klimakteriehäxan sa...

Men står du ut med det där programmet???? Det gör inte jag, oavsett ämne!

Bloggblad sa...

Emelie: Vassego! jag menar det!
Jag tror också det - om det inte går med sunt förnuft kanske folk lyssnar på lagar.

K-häxan: I normala fall ser jag det aldrig - men jag hörde ju att ett av mina favvoklagomål skulle diskuteras... :)