Statcounter

torsdag, maj 29, 2008

Lediga dagen

Så går min favoritveckodag mot sitt slut... jag älskar mina lediga torsdagar, men det är ju förstås bara för att jag har ett bra jobb att gå till de andra dagarna.

Men helt ledig har jag inte varit. Har pillrat med korrektur och värmt örat med telefonluren i en och en halv timme... väntar spänt på resultatet från tryckeriet i morgon... fick jag fram alla instruktioner om flyttade bilder och nya rubriker och hundra andra detaljer? Jag skickar ofta in lite för många bilder... och han petar snällt in dem, en del blir bara som frimärken, så det är en del pyssel för att få fram rätt bilder lite större.
Sen har jag hela helgen på mig att leta småfel IGEN... för det blir alltid såna...

Sen tog jag en sväng förbi en klädaffär också... och si! En hel dräkt i rätt storlek i lagom sommarhalvfint stuk hittade jag. Nu slipper jag åka in till Större Staden och stressa. Men det blir bara en närbild på topen. Eller toppen... vet inte hur man böjer utländska ord... och ids inte ta reda på det just nu. Båda varianterna låter helt knäppa. Jösses anåda när jag har knôrvlat in melonerna i den här!

Det är betydligt enklare och roligare att köpa barnkläder... Och vi kommer att matcha! Även moderns stass har turkosa inslag...

Vad herrarna ska ha? Det är väl ingen som tror att de planerat det REDAN??? Det är ju en hel vecka kvar!

22 kommentarer:

Morgondimma sa...

För mej är turkos sommarfärgen nr 1, jag fick ett armband och ett halsband med turkoser när jag fyllde år nu, och jag kommer att bära båda samtidigt, så det så. Vaddå "Less is more"?

Lena sa...

Visst är det skönt när man hittar kläder, utan att behöva springa runt. Turkos är en jättefin färg.

Bloggblad sa...

M-dimma: Jag är periodare när det gäller färg. Hade en svart/turkos jumper på 60-talet - älskade den. Sen ogillade jag färgen länge. Har svängt... likaså hade jag bruna och mörgröna kläder på 70-talet... nu har jag efter många års ogillande börjat om med brunt...

Eftersom dräkten är ljusblå blev det lite fräckt med turkos till tyckte expediten... och jag höll med.

Klart du ska ha alla juveler på en gång. Grattis förresten! jag hinner inte hänga med i bloggvärlden.

Bloggblad sa...

Panter: OJ, du hann smyga in medan jag skrev.
Kanske hade jag hittat kläder nåååågot lite billigare i stora staden, men det är värt jättemycket att slippa leta... och först leta parkering...

Musikanta sa...

Tur att man inte har de problemen längre - mycket jobb som man slipper. Fast jag har ju min avslutning i det ärevördiga damsällskapet med damkörskonserten att klä upp mig till förstås.

Denna gång inköptes en svartvit tunika i något slinkigt materiel för 199 kr. på Kapp-A. och svarta tights till. Det var fyndpris den dagen - ta tre plagg, betala för två så jag köpte en tunika till också med paljetter. När ska jag ha den?

Jag var den enda av de ca 60 damerna som hade tights i alla fall!

Anonym sa...

Hoppas det kommer bildbevis när ni klär er i de här glada plaggen. Topen/toppen ser läcker ut

Bloggblad sa...

Musikanta: Å, jag tycker det ska bli jättekul att bara vara gäst! Njuta... mmm....

Gunnel: Självklart ska vi se till att få några familjebilder! Jag föll för glittret direkt - blev fin kontrast till den lite tuffare jeansdräkten. Dräkt.. oj, så tantigt det låter... jacka och kjol låter bättre...

mossfolk sa...

Vilken massa pyssel med text och bilder. Nyttigt att läsa om för arbetet bakom tänker man (hm jag) sällan på när det färdiga resultatet dimper ner i brevlådan...

Bloggblad sa...

Mossfolk: Om sanningen ska fram, visste jag inte heller hur mycket det var... Jag tycker att det är kul, men skulle hellre haft ett eget program på datorn så jag slapp sitta med allt i sista minuten. Jag älskar att greja med sånt här - både texter och layout.

Anonym sa...

vacker färg

Anonym sa...

Turkos är underbart om man klär i det, vilket jag tro du gör!
Toppen ser riktigt häftig ut, melonerna kommer nog att sitta bra därinne!
Jag log åt Musikantas kommentar,om att hon var den enda som hade tights, jättetufft tycker jag!

Anonym sa...

Turkos är underbart om man klär i det, vilket jag tro du gör!
Toppen ser riktigt häftig ut, melonerna kommer nog att sitta bra därinne!
Jag log åt Musikantas kommentar,om att hon var den enda som hade tights, jättetufft tycker jag!

Anonym sa...

Oj! det blev visst två gånger? Det var inte meningen...

Evas blogg sa...

Snyggt! Turkos är en läcker färg som man blir glad av. Men har jag missat något? Vad är det för baluns ni ska på? Lycka till med redigerandet!

Bloggblad sa...

Hannele & Marskatten: Jag föll direkt för färgen - fast om det hade funnits mörklila eller chockrosa...
Jo, jag passar i såna nyanser - en skönhet klär i allt - en ful missklär inte i nåt... :)

M-katten: Du får tjata hur många gånger du vill...

Eva: Jag kanske utgår ifrån att folk memorerar det jag skrev om för åtskilliga veckor sedan... inbjudan till bröllop i en hästhage. (Själv kommer jag inte ihåg vad andra skrev om igår.)

Apropå redigerandet... jag fegade ur med det där om kören och skrev om och tog bort rätt mycket... :)

Eleonora sa...

Det är så det ska va att handla kläder - man bara springer på en bra grej! När man leter hittar man bara allt det dyra - det som är för dyrt för plånboken. Fina färger har du hittat och såå moderna! Hoppas nu du får riktigt kul i din nya dräkt. Ha det gott och kram från mig

Anonym sa...

Jättefint - alla i turkos. Toppen var toppen :o)

Vad är det ni ska på - eller har jag snabbläst nu igen?

Kulsprutan

Bloggblad sa...

Eleonora: Att turkost är inne har jag faktiskt inte kunnat undgå att se... :)
Och inte en tanke på att gå in i den affären hade jag... gick bara förbi och tänkte att det är så dyrt där... och fick se en hängare med 50%...

K-sprutan: Vi ska på bröllop i en hästhage nästa lördag. Hoppas på sol.... lagom mycket...

Eleonora sa...

Vilket bra tips, det tar jag till mig. Tackar, tackar.

Anonym sa...

Eg. borde du be honom på tryckeriet om hans program och sitta själv vid datorn med det...

Jag använde en gång pagemaker för länge länge sedan - intressant att skapa sidorna själv, lägga dit foto'n, strukturera texterna osv.

Anonym sa...

mmm... turkos är fint! Speciellt mot sommargyllene hud. Fast jag använder turkos året runt. Är ju aldrig kritvit.

Vilhelmina var underbart vackert! Jag ångrar så att jag inte hade med min kamera. Kanske kommer jag dit fler gånger... vilket är troligt, trots att sonen nu flyttat därifrån.

Trevlig helg!

Emelie sa...

Åhhh jag ser minsan att det står small ship race. Jag har byggt många båtar genom åren. Typ minst 15 stycken, både som barn och ledare. Dessutom vann jag och mitt lag en gång. Du må tro hur stolta vi var. Minns också 10-års jubiléet. Vi fick jätte glassar i något våffelliknande som var formade som snäckskal. Det var fest för mig :) Hade velat vara på 20-års jubileet, men som bekant går det inte att dela sig mitt itu.

ps. jag har flyttat till blogger och finns numera på adressen; http://emeliecaroline.blogspot.com välkommen dit!