Statcounter

torsdag, juni 12, 2008

Efteråt...

Tack för alla glada tillrop! Det blev en mycket lyckad tillställning - och jag var som sagt inte nervös, lite anspänning måste till för att jag inte ska sitta och somna... är inte så pigg så dags... Gympafröken hjälpte till med flöjt i både melodi och överstämma - de låtar hon inte hade hört förr hann vi dra igenom, resten klippte hon direkt. Kul!

Bara en sak inträffade... en äldre man i publiken svimmade mitt i en sång, och då drog någon ur kontakten så det blev tyst utan att jag fattade vad som hände. Men han kunde knappt svimmat på ett bättre ställe.... två läkare, en ambulanssjukvårdare och en skolsköterska fanns på plats inom ett par sekunder. Gammal sångare som han är - bad han, när han kvicknade till, att allt skulle fortsätta... så vi tog bara om sången och det var tydligen ingen större fara med honom.

Nu svarar jag direkt här på kommentarerna till förra inlägget... händer för ofta att allt försvinner i den lilla rutan.

Eva: Tack tack!

Kd: Men blir du för sugen kan du ju alltid smita in på en avslutning och se "släktig" ut...

Ingela: Den här skolan firar alltid på skolgården, med trappan som scen. Jag har lätt för att bli tårögd, men skolavslutningar gråter jag inte på. Det är lovet för kort för... :)

Cecilia N: Det stod i lokalpressen att studenterna numera bara klarar "fy faan vad vi är bra..." Ganska trist som studentsång, tycker jag som fortfarande kan prinsens...

Mossfolk: Visst är det en festlig dag - men egentligen skulle vi väl fira ännu mer när terminen börjar.... och inte fira att skolan är slut... med tanke på att själva skoljobbet är vår huvudverksamhet...

Linda: Jag har flera ex hemma - jag har svarat i din blogg hur du får tag i den!

Mia: Nej, när jag sitter lite ifrån och kompar sjunger jag aldrig med. Sitter jag framför brukar jag mima.

Elisabeth: I år kom en av lärarna och tackade för att jag spelade... det var fler än vanligt. Och så en till som tyckte att det kändes tryggt att jag spelade till... eftersom jag inte blir nervös...

Ginger: Ser du, du trodde nog att jag var nervös - men jag blir nästan orolig över att jag inte blir det, det är farligt att vara för o-nervös också. Men som du förstod av mina hemska minnen, så vet jag allt om att vara nervös före ett framträdande!

Elisabet: Under mina första 10-15 avslutningar hade jag varenda åkomma som finns i flera dagar före... Värst var det galopperande magsåret och den dubbelsidiga hjärtinfarkten som låg på lur...

Eleonora: Tack snälla, jag bara älskar beröm... :) Och att det gick utan klavertramp har du ju förstått redan...

16 kommentarer:

Linda sa...

Åh vad härligt att det var flera stycken som tackade!
Svimningarna brukar dugga tätt när det är Lucia, inte sommar :)
Skönt att det inte var någon större fara med honom.

Men du, jag vill betala för mig.
Jag slänger iväg ett mail när jag kommer hem.
Är det sommarlov nu?

Bloggblad sa...

Jag tar inte så illa upp - det är ett enormt fjäskande och gullande och kramande i övningsskedet... sen har de väl annat att tänka på.

Vi har utvärdering i morgon - och jag jobbar bara halva dagen. Sen blir det lunch på restaurang (repris på dagens ljuvliga buffé) och sen... är det fest i morgon kväll. Men sen är jag ledig i måååånga veckor.

Klimakteriehäxan sa...

Men alldeles strax har du väl ändå sommarlov??? hoppas jag! så att du inte bokat fullt de där måååånga veckorna med en massa plikter!

Bloggblad sa...

K-häxan: Jag tänker verkligen ha ledigt! Har bara två 60-årskalas inbokade. Visst kommer jag snart att ha nästa nummer av f-bladet i bakhuvudet, men det skriver jag på när jag vill.
Plikter har jag inga i övrigt... att jag brukar röja bakom kulisserna på somrarna räknar jag inte, det gör jag för att jag vill.

Jag erkänner utan omsvep att jag inte alls har lust att åka iväg i morgon och ha utvärdering. Jag har ingen övertro på att man blir en bättre lärare av att man funderar i grupp över vad det blev... speciellt inte som vi har veckoutvärdering varje vecka...

Anonym sa...

Jag var inte in på "nätet" igår så jag har läst alltihop först nu ikväll. Du är ändå en lyckans ost som får vara med på skolavslutningar för det är något visst med dom. Många förväntansfulla finklädda barn, fröknar som blir rörda och för att inte tala om alla anhöriga som gläds med barnen...ja examensdagar är fina

Evas blogg sa...

Tänk, nu har du snart sommarlov! Låter underbart. Själv har jag två v. semester. Men jag är "ledig" ganska mkt under hela året så jag ska inte klaga.

mossfolk sa...

Oj, han hade då valt rätt plats att svimma på! Skönt att det gick bra, både med avslutningen och mannen.

Eleonora sa...

Det blev väl lite för mycket för den stackars mannen som svimmade. Tur att han återhämtade sig så gott. En fredagshälsning och stor kram

Annika sa...

Sommarlov, så ljuvligt. Karolinas sommarlov börjar i eftermiddag och det räcker till den 4 sept!!
Ska på sexornas avslutning klockan 14:30 och är rädd att jag kommer att fälla tårar. Känner mig SÅÅÅÅ sentimental just nu...Fattar inte att en era är över...

Anonym sa...

Härligt med sommarlov för er!

Själv var jag på yngste sonens skolavslutning i onsdags, han slutade 3:an o ska börja i mellanstadiet i ny skola till hösten.
Roligt med sångerna, lilleman sjöng solo med tre kompisar, men lite vemodigt för treorna och deras lärare.

/Caroline

Bloggblad sa...

Här har visst varit en del aktivitet på min sista jobbardag för terminen - som avslutades med festkalas... Det är inte varje dag som min ena chef och hennes assistent slutar samtidigt...

Gonatt på er kära bloggarkamrater - om jag alls kommer ur sängen i morgon hörs vi då...

Anonym sa...

Tittade i "Sörpingsdelen" i "Norpan" och tyckte jag såg min ridkompis "Ninni" (Ingrid W....)bli kramad. Hon är fröken. Nån du känner?
Fö är det ALLTID en fasa med alla som svimmar o donar vid avslutingar. Värsta nervpressen....för oss "personal".

Anonym sa...

Tittade i "Sörpingsdelen" i "Norpan" och tyckte jag såg min ridkompis "Ninni" (Ingrid W....)bli kramad. Hon är fröken. Nån du känner?
Fö är det ALLTID en fasa med alla som svimmar o donar vid avslutingar. Värsta nervpressen....för oss "personal".

Bloggblad sa...

ingela: Jodå, hon och jag sjöng i samma kör de första 15 åren när jag bodde här, så visst känner vi varandra! Jag gratulerade till utmärkelsen - såg henne på Bondens, och jag var inte den första som gratulerade...

Ja det förstås - ni som är sjukvårdskunniga måste ju ställa upp... jag är lite mesig av mig så där... och kan inte tillföra nåt, så jag håller mig undan om jag inte måste ställa upp förstås.

Anonym sa...

Bloggblad: Fick hon någon utmärkelse?? Jag trodde bara det var avslutningskramar! Vad världen är liten ändå! Hon är så himla trevlig och så rar den kvinnan. Man blir så impad av så ödmjuka människor!
Ja, vi måste faktiskt ställa upp. Straffbart (iaf förr) att inte undsätta när man är över en viss vårdkategori. Ha ett skönt sommarlov!

Bloggblad sa...

Ingela: Nej, det var mest på skämt jag sa så... de flesta ungar tycker ju att de har "världens bästa fröken". Men jag håller med - hon är väldigt trevlig.