Statcounter

söndag, juni 01, 2008

Soluppgång

Det är väl inte så farligt tjatigt om jag en gång om året lägger in samma dikt? Inte värre än Nu tändas tusen till jul... att jag ungefär en gång varje maj råkar vakna och gå på toa samtidigt som solen går upp genom toafönstret.. eller, nej, det blev fel. Den går inte upp på toan. Men jag ser den därifrån. Förresten - det har tillkommit flera nya och försvunnit många gamla läsare, så det gör nog inget. Gissar att ingen memorerat gamla inlägg...
Den här gången blir det med bild från toan, det är nytt... för min gamla kamera klarade inte sånt här. Lite vingligt att ursömning balansera på toaringen, men jag halkade inte ner...


Jag har sett solen gå upp över grannens tak
bakom skorsten och tv-antenn
Sen var det alls ingen självklar sak
att somna om igen
Fast jag somnade om... och vaknade trött i benen (se nedan). Nu är jag trött i benen av att ha sjungit på sommarkvällskonsert. Oj, vad mycket stående det blir. Hur det lät? Hm... det har låtit bättre... första sången fick vi bryta och börja om på... men det var i stort sett en familjeföreställning och medföljande släktingar är en rätt snäll publiktyp.

15 kommentarer:

Musikanta sa...

Vilken tur du har som fick se soluppgången på toan! Det är inte alltid det går att samordna evanemangen. Och tur att du satt kvar och inte halkade av toaringen och bröt något ben igen!

Jättefin bild du fick i alla fall! Vad är det för hus som sticker upp i bakgrunden?

Bloggblad sa...

Musikanta: Det är grannens hus - precis som det står i dikten... mannen där var din kollega också för en del år sen... S.Å.

Satt och satt... jag stod och balanserade - allt för att få en bra bild. Bara titta ut kan jag göra när jag står på golvet, men jag var tvungen att öppna det skitiga fönstret för att få en klar och fin bild.

mossfolk sa...

Det var ingen dåligt utsikt från toan på morgonkvisten!
Och jag måste säga att det är bra jobbat att drömma så att man vaknar med trötta ben :)

Eleonora sa...

En underbar bild - vilka färger! Naturen den kan den!

Så duktig du är med stegen, men passa dig för att rumla runt om nätterna - i det här fallet fick du ju inga steg heller!!

Din promenad på kyrkogården - fylld med fina iakttagelser - är så medryckande. Du är en mycket observant person och dessutom kan du konsten att uttrycka dig på ett fängslande sätt som dessutom är humoristiskt - mycket trevligt att läsa.

Förstår att du justerar och justerar och finner småfel här och där när du korrekturläser - men så blir det väl perfekt också. Var/eller i vilken tidskrift kan jag läsa dina alster?

Ha nu en go och fin vecka - och snart är det ledig torsdag igen!
KramKram

Bloggblad sa...

Mossfolk: Det är enda gången i stort sett som jag försöker se nåt genom takfönstret på toan... och enda gången utsikten är vacker därifrån.

Eleonora: Tack för värmande komplimanger, det gläder mig att du gillar hur jag skriver.
Jag kommer att lägga ut en länk på min hemsida, och den hittar du i länklistan här bredvid. Där ligger de tidigare församlingsbladen jag varit ansvarig för. (Alltså inte ansvarig utgivare, utan ansvarig redaktör.)

Anonym sa...

Tjusigt!

Elisabet. sa...

Ja, akta dig bara så du inte ramlar och bryter armar eller ben .., säger hon som vet.

Och det här med körsång, börjar jag få en v i s s insikt i numera ..-)

Men bara lite-lite pickela.

Annika sa...

Vilket otroligt vackert ord "sommarkvällskonsert"...ÅH, bara det ordet får det att ticka till av längtan inom mig...Sommarkvällskonsert...

Vilken tid tog du bilden???

Fortsätt vara duktig med stegen, du har ju en jättebra början!

Bloggblad sa...

ab: T.o.m. skorsten och antenn gör sig i rätt belysning...

elisabet: Snart är du säkert med i en kör också... det är ROLIGT!

annika: Har inte ens tänkt på det - men det är ett fint ord.
Jag ser klockslagen lite illa utan glasögon, men jag tror hon stod ganska exakt på 04. Längre fram på sommaren går solen upp mer till vänster. Alltså mer åt norr.

Anonym sa...

Vad gör man inte för att få till en bra bild att presentera på bloggen :O) Resultatet är ju inte helt fel och du ... den stämmer bra till dikten

Bloggblad sa...

Gunnel: I det här fallet var det mest för att testa om jag kunde få med det snygga på bild - och för att det stämde. Annars kan jag nog tänka "blogg" ibland...
Men den här kanske får vara med i nåt annat sammanhang, vem vet?

Vonkis sa...

Magnifikt!

Anonym sa...

Jag är imponerad över att du kommer éns kommer på tanken att ta en bild stående på toan fyra på morgonen! :) Fin blev den i alla fall!

Elisabeth sa...

Jag trodde först att det var en bild från prärien i Texas... med palmer och ett litet skjul där långt borta. Jag måste se väldigt dåligt.... men vackert var det iallafall!

Demensboendet där SE bor nu har figurerat en hel del i både tv och radio, då man har hundar anställda på alla avdelningar. (Tyvärr dog hunden på SE:s avdelning för något tag sen... och man har inte hunnit skaffa någon ny där!) Kan det vara det du har sett någe om? Men någon ljus innergård har de inte... däremot en alldeles fantastisk utsikt mot Nydalasjön och hela Tomtebo.

Varm kram..

Monica Hansen sa...

Hejsvejs från Göteborg:) (Igen!)