Statcounter

fredag, juli 11, 2008

Makalöst...

Medan jag väntar på att det ska sluta regna så att jag kan ta min stavrunda, har jag kommit till botten på stryktvättskorgen - men hur kommer man till botten på problemet med makalösa sockor? Nån som vet?
Jag skulle ledigt kunna halvera all världens kärnavfall genom att stoppa dem i familjens sockor. Hälften försvinner garanterat spårlöst.
Flera fruktlösa parningsförsök har vidtagits, men det känns helknäppt med olika kvalitet och olika spänt i resåren och nyansskillnader i det svarta, så jag exponerar dem nu och lyssnar ivrigt på parningsläten. Eller är säsongen redan över?

30 kommentarer:

Lena sa...

Ett välkänt fenomen. Här hittar sällan strumpa 1 strumpa 2.
När jag tänker efter så är bara strumpor som försvinner i tvätten, inget annat.Märkligt. Just nu har jag ju inte det problemet.

Anonym sa...

Lyd ett gott råd.
Släng dom.
Det kommer nya udda sockor.
Filla

Annela sa...

Vi sparar alla uddastrumpor i en låda och ibland händer det att det blir ett par.
Jag brukar köpa 2 par av sockar som jag gillar. Då har jag ändå 3 att bolla med om en försvinner.
Jag har sett att det finns små klämmor att fästa ihop dem med innan man slänger in dem i tvättmaskinen, men man kan väl ha vad som helst. fast det är ju extra jobb...

Översättarhelena sa...

Jaså, ni har också fått påhälsning av den där strumpätaren. Han har härjat här hemma hos oss i åratal.

Saga sa...

Älskar rubriken till det här inlägget :)

Jag brukar fästa ihop strumporna i toppen, liksom vika över resårkanten precis överst så att de håller ihop i tvättmaskinen. Funkar kalasbra!

Hedgren sa...

Så här är det nog överallt! Själv har jag blivit av med två HELA par på kort tid... HAr spänt ögonen i dottern som bor hemma men hon tittade så troskyldigt tillbaka. Och det är "tjejstrumpor" så ingen idé at skylla på maken. Jaja, de kommer väl i dagen.

Hedgren sa...

Släng inte bort dem! Lyssna på Piet Hein:

"Losing one glove is certainly painful
but nothing compared to the pain of losing one, throwing away the other
and finding the first one again"

En klok man.

Hedgren sa...

Ovanståemde är direkt överförbart på strumpor! =0)

Anonym sa...

Jag har aldrig råkat ut för att strumpor försvinner i tvätten... men de kan ligga i påslakan om man tvättar påslakan och strumpor tillsammans. Det vet jag.

Påslakanen låtsas som att det regnar och behåller sitt strumptjuvgods.

Vet också att om man viker in den ena strumpans skaft i den andras så sitter de ihop i tvätten och kommer ut ihop. Det har jag gjort... utan att jag märkte det. Alla strumpor ska nämligen ligga hopparade i min smutstvättkorg. Då tvättas båda samtidigt och jag vet det då jag får dra isär dem innan de ska in i maskinens gap.

Lycka till med att matcha strumpor!

Anonym sa...

Bloggblad, vet du vad jag tyckte bilden föreställde vid första snabba ögonkastet? En väldigt snygg vit keramikskål med intressant bård!

Det var de svarta strumporna över blå tvärstreck i övre vänstra hörnet som missledde mig. Så nu vet jag i vilken ände av en bild mina ögon först försöker orientera sig!

Susanne sa...

Mina egna strumpor lyckas jag oftast hålla ordning på, men sonens är det lite värre med. De försvinner oftast inte i tvättmaskinen utan någon annanstans som under sängen eller badkaret, i gympapåsen eller långt in i garderoben. Och så slits de ojämnt, dvs. en får alltid stora hål medan den andra förblir hel. Numera parar han ihop de udda strumporna till alldeles egna par. Bara de har samma färg, tycker han det är ok att ha dem tillsammans. Och det tycker jag också - slipper ju köpa nya.

Anonym sa...

Det var inte få det där inte. Jag har slutat att para ihop dom. Det får var och en göra. Jag bara lägger dom i olika högar. Då slipper jag sånt här huvudbry :O)

Vet du...du kan göra hundleksaker av dom (kamptrasor) och tjäna en liten hacka..hehe

Humlan sa...

Ja, vad är det för magiskt som händer under strumptvätt?

Anonym sa...

Råd till Susanne: Köp hela tiden samma sorts strumpor till sonen! Hur många han än tappar, kommer de som är kvar att vara likadana.

desiree sa...

Jag har samma knep som ab, köp många par likadana. 10-pack är jättepraktiskt, både när det gäller udda sockor, sockor med hål och hålla reda på vems sockor det är.

Eleonora sa...

Marianne - du har en Award att hämta inne hos mig. Lycka till!

Lilla B sa...

Så där eländigt hängde de ensamma strumporna hemma hos oss också fordom. Kör numera alltid med flera par av varje sort. Då finns det alltid två likadana och man behöver bara kassera EN strumpa när någon går sönder. Det tilltalar mig som är lite sparsam.

Musikanta sa...

Jag kommer aldrig någonsin till botten i tvättkorgen. Där ligger nämligen bl.a.en av MM:s skjortor som han inte gillar.

Förr i världen när jag tvättade och strök (!) den (Mirren blir vansinnig av att jag stryker skjortor) tog han på sig den, hade den en dag och slängde den i tvättkorgen sen. Så nu har den legat där i ett par tre år.

Anonym sa...

Välkänt, men likväl mystiskt fenomen som även förekommit Marskatts hushåll på den tid hushållet bestod av 5 personer.
Mycket egendomligt att strumpor bara får upp i atomer...

Nu kan jag berätta att som ensamtvättande kvinna uppstår inte detta fenomen längre...
Antagligen pga att jag inte har några sockar (strumpor)! haha
Jo, förresten, två par som bara används till gympaskor eller gummistövlar.

Anonym sa...

1 (en!) av mina 3 (tre!) döttrar lyckas för det mesta få ihop sina strumpor efter tvätt därför att hon konsekvent parar ihop dem när hon tar de av fötterna.
Alltså åker de alltid ihop i tvätten.
Strumporna alltså.

Anonym sa...

Jag har tillverkat en påse av en gammal nylongardin som jag disciplinerat familjen att lägga sina strumpor i när de är smutsiga. Sen är det bara att köra hela påsen i tvättmaskinen. Strumpor har en benägenhet att åka in mellan trumman och höljet i tvättmaskinen. Kanske ligger de där och väntar på sin partner.

Anonym sa...

Jag glömde att skriva att jag också trodde du tillverkat någon form av keramikskål med en dekorerad kant vid första anblicken av din bild.

Anonym sa...

Sockteaterdockor?

Unknown sa...

Samma problem här, jag tror det är tvättmaskinen som är hungrig och äter upp strumporna. Jag brukar ha uddastumporna när jag går i gummistövlar i skogen.

Anonym sa...

Problemet känns förstås igen även av mig. Men problemet har blivit mindre sedan jag blev ensamboende, men inte försvunnit helt. Visst är det konstigt?

PGW sa...

Jag använde mig av metoden att köpa likadana strumpor. Tyvärr funkade det inte i längden, märkligt nog blev de svarta strumporna gradvis mindre svarta och inte med samma grad! Så jag hade plötsligt en väldig massa strumpor av samma modell och ingen med samma svärta, fattar inte hur det gick till.

Cecilia N sa...

Alla strumpor av samma sort per person, så har jag också kört. Och alla får para ihop sina egna strumpor efter tvätt.

Men jag tyckte det såg ut som massa små kattungar runt ett stort fat med mjölk. (Kolla på Fem myror... så får ni ser!)

Bloggblad sa...

ALLIHOP:
Tack för era trevliga kommentarer - jag har läst och njutit av roliga förslag...

Anonym sa...

Jag trodde som ab, att det var en keramikskål eller kanske ett snyggt askfat på bilden. Men det var ju strumpor! Här försvinner och strumpor jämt. Har funderat på om de på något sätt sugs in innanför trumman i tvättmaskinen...

Bloggblad sa...

Matilda: Ja, kanske... bäst jag kollar i maskinen... Men nu har jag överlämnat de udda till maken - jag har en svag aning om att han har en låda med andra udda sen en gång när han tog sig an tvättstugan (för länge sen).