Statcounter

torsdag, oktober 16, 2008

På trappan

Jag ville knappt gå in i dag när jag kom från promenaden... men det skulle nog se knäppt ut om jag stått kvar på trappan och glott neråt hela dagen... så jag tog en bild i stället.
I dag varvar jag ner och laddar upp. Allt i ett. Ledig men fullt upp. Tvättar, packar, ansar... I morgon ska jag iväg till nunnorna i Stockholm och dels få mina nyaste alster genomgångna av kunniga och skarpa men vänligt inställda ögon, dels ska jag få lyssna till en författare vars senaste (?) bok vi läst och kommer att diskutera. *
Mest spännande är att få höra kommentarer om det jag och de andra skrivit, men att träffa de andra i gruppen igen är himla roligt också. Samtalen vid maten och på promenader i parken med likasinnade ger lika mycket som samtalen med proffsledning. För att inte tala om kvällarna när vi sjunger och lyssnar på varandras sånger etc. (Själv blir jag mindre seriös så dags och brukar dra nån av mina spexdikter.)
Träffarna är som att få en överdos av kreativitet... För att uppnå jämvikt innan jag ger mig tillbaka till den rätt krassa verkligheten har jag petat in ett par komplediga dagar efter helgen.
Ingen uppkoppling till internet... mobilen kommer jag att ha påslagen som väckarklocka på natten, men kommer inte att skicka sms eller ta emot samtal...
Vi ses i nästa vecka!
*För att ev nytillkomna läsare inte ska tro att jag tänker bli nunna: Psalmskolan ska ha sin fjärde träff hos nunnorna i Djursholm - eller säger man "på"?...

20 kommentarer:

Evas blogg sa...

Jag satt precis och tänkte på dig när jag såg att du lagt in ett nytt inlägg. Låter fint att få åka till nunnorna. Och ännu bättre att få jobba med det ni ska jobba med. Blir nyfiken på vad det är för bok ni har läst. Hoppas du nu får givande och inspirerande dagar!

Annela sa...

"på" nunnorna? :)
Ha det mtsigt!

Annela sa...

"mysigt", skulle det vara

Bloggblad sa...

Eva: Tack. Jag har svarat i din blogg. Och jag är övertygad om att du skulle passa in i sällskapet!

Annela: Hehe... nu menade jag "på" eller "i" Djursholm.... I grannstaden finns området "Lindö" och där bor man "i" och inte "på" trots att det slutar på -ö.
Men mysigt kommer det säkert att bli, tack tack.

Tankevågor sa...

Man säger i Djursholm och på Lidingö.
har aldrig hört det på nåt annat sätt.
Hoppas du får det trevligt hos nunnorna. Det ska bli kul att höra om det.

Lilla B sa...

Ha det riktigt bra!

Anonym sa...

Hoppas det blir lika bra som förra gången, jag tror mig minnas att de var ett trevlig och givande besök!
Ha de så gott!

Miss Gillette sa...

Prepositioner är svårt. Är man osäker kan man alltid dra till med "mellan", det är nästan aldrig rätt. Om nån tycker detta låter som en typisk tonårstramsighet så är det helt rätt -- så tramsiga var vi i mitt gäng för en tjugo--tjufem år sen.

Betagande löv på trappan, verkligen fin bild. Ha så kul mellan Djursholm i helgen!

Bloggblad sa...

HEJ ALLA: Och tack och gonatt... Jag återkommer med rapport förstås!

Miss G: Bra tips! Ska lägga det på minnet - med risk för att jag blir ordinerad ett par lektioner hos mig själv om jag klämmer i med mellan vid prepositionsosäkerhet.

Cicki sa...

Så vackert löven arragerat sig på trappan. Ha det så trevligt hos nunnorna i Djursholm.

Anonym sa...

Vackra, vackra höst! :-) Önskar dig givande och inspirerande dagar!

cruella sa...

Hej, länge sedan jag läste hos dig, men nu är jag åter, och tänk: Även jag ska psalmsånga i helgen. Workshop i Uppenbarelsekyrkan i helgen, Hans Kennemar och Ylva Eggehorn bland annat - TROR de ska vara med. Men nyskrivet ska vi i alla fall sjunga, och sedan blir det fritt blås med publik klockan sex!

Ha en skön helg hos nunnorna:-)

Anonym sa...

Men vilket konstverk! Jag förstår att du ville titta dig mätt på det och inte gå in.

Trevlig helg!

Vonkis sa...

Ha det så gott, både hos nunnorna och under ledigheten efteråt. Och tack för den härliga höstbilden, förstår att du ville stå kvar.

Anonym sa...

Man bor i Lidingö och på Djursholm, åtminstone om man frågar de av innevånarna som vill markera att de är lite speciella.

Om Djursholm finns det följande uttryck, som ska läsas riktigt spetsigt, "Man bor på Djursholm, inte i, man är väl ingen dj***a mullvad" :-)

Jag måste ju veta eftersom jag är uppvuxen i Lidingö och Danderyd. (Fast inte bland de där fiiiina typerna, så jag säger på Lidingö och i Djursholm :-P)

Linda sa...

Och här kommer jag insläntrande och hoppas att du har det bra just nu, men det tvivlar jag egentligen inte på :)
Vad skönt med lite kompdagar efteråt. Det kvittar hur bra, sköna, lugna dagar man har när man är iväg, man behöver några dagar hemma också!

mossfolk sa...

Men så fint med löven där på trappen!
Hoppas att den här träffen blir minst lika bra som föregående!

Anonym sa...

Londongirl sitter ju utomlands och är ursäktad om hon sprider irrläror. Faktum är att det heter PÅ Djursholm (holme) och I Lidingö som är en egen kommun; man bor inte på en kommun, eller hur. Sorry, Londongirl.

Cecilia N sa...

Bor man inte PÅ Gotland?
Ens som gotlänning?

Måste undersökas ...

Bloggblad sa...

ALLIHOP:
Hemma! Och har flinat mig igenom diskussionen om i eller på Djursholm...

ÅÅÅååååå vad jag var lycklig när jag åkte hem (på eller i tåget, vilket som helst) Underbara dagar, massor av härligt tankearbete och input och många skratt med goda vänner.
Och sen liten minibloggträff på Centralen ... jättehärligt med bloggarvänner!

Återkommer med bild och kort rapport - måste landa lite först.