Statcounter

lördag, oktober 11, 2008

Sur

Nu har jag kämpat med lördagskorsordet så länge - och jag är så sur för att jag inte klarar det. Bäst är det är så där lagom svårt att jag känner mig ursmart när jag äntligen klurat ut rätt ord.

Vilken tur att jag som plåster på mina kunskapshål får gå på konsert i kväll med två av mina favoritsångare (jag har rätt många): Gunill*a B*ackman och R*ennie M*irro som ska sjunga musikallåtar från Broadway till Abba. ÅÅåååå vad kul det ska bli. Det gör inte ett dugg att vi får sitta högst uppe under taket (jag var sent ute fast det var länge sen jag beställde...). Man hör precis lika bra där.

Bäst att jag kammar till de hårtestar jag slitit i ovannämnda korsordsförtvivlan... pudrar näsan och ser över skäggstråna på hakan... och ber kammarjungfrun stryka kulturtantsstassen...

6 kommentarer:

Anonym sa...

Också jag kämpar med korsorden främst i DN. Blir mycket nöjd när jag kan lösa lördagskorsordet där. Har nästan det klart idag. Nu får det ligga framme på köksbordet under veckan. Kanske klarnar de sista orden.
På konsert har jag också varit idag. En helt underbar konsert med lutspelaren Jakob Lindberg, arrangerad av Kyrkan och länsmusiken i Västernorrland. Gratis! Men dåligt annonserad, det borde varit mycket mer folk där.

mossfolk sa...

Jag fick ge upp korsordet i den lokala tidningen och det retar mig något alldeles förskräckligt!

Hoppas att ni får en riktigt bra kväll!

Anonym sa...

Korsorden lämnar jag till min mamma som är fena på dem. Jag har den här veckan varit på jazzkonsert för första gången i mitt liv. Det var inte helt fel, man vänjer sig vid allt. Men det var inte så mycket skränigt storband, mest trio och inte dixieland eller New Orleans.

Bloggblad sa...

Maria: Ja, det ska var alldeles lagom svårt.
Jakob Lindberg känner jag inte till... det finns så många duktiga...

Mossfolk: Vi kanske har samma? En gång hittade jag vårt i en annan landsortstidning veckan efter...
Och - som du kan se ovan är jag mest nöjd!

Inga: Jag är ingen jazzälskare, men jag har lärt mig att det bara är bebop och scatsong jag inte gillar. I min förra kör hade vi en jazzsångerska som ledare, då blev det rätt mycket jazz och jag tyckte mycket om dom låtarna.

Vonkis sa...

Backman har jag aldrig hört live så jag vet inte hur hon är. Men Mirro, såg honom i Singin in the Rain förra året och blev imponerad. De kan sjunga i den där familjen.

Bloggblad sa...

Vonkis: Jag har inte hört nån av dem live förrän igår. Men jag har gillat dem via teve.