Statcounter

lördag, november 29, 2008

Advent

Tänk, jag blev nästan glad när jag kom ihåg att det är ny gardinstång i köket, som inte funkar med mina gamla julgardiner... då slapp jag stryka och byta... och den ljusgröna spagettigardinen funkar riktigt bra med vita julstjärnor och adventssljusstake. Om andan faller på kanske jag investerar i ett par julpanelgardiner och bryter mot den 19-åriga lingonkappetraditionen... Jag har dock inte varit sysslolös idag, här finns alltid nåt att med kraft ta tag i.

För den som är intresserad av mitt skötebarn "Kanalen" finns den som länk här. Som vanligt är bilderna i mycket sämre upplösning än i pappersversionen, där blev de ovanligt lyckade den här gången. Finessen med artiklar över ett helt uppslag försvinner också... Som motvikt mot min sågning av en roman häromveckan, kan man läsa om tre böcker som jag gillat skarpt - och en av författarna känner nog de flesta av er redan genom hennes blogg.

Kanhända känner någon igen omslagsflickan... fotot är från förra året, den allra första gången hon fick tända ljus. Kolla in koncentrationen!

Nu står samma stake på bordet, men inget tänds förrän i morgon. Missen med den otändbara slingan utanför vid trappen... tar vi en annan gång.

15 kommentarer:

Vonkis sa...

Jag är djupt imponerad av allt arbete du lagt ner på församlingsbladet, både med texter och bilder.

Fotspår i sanden har länge varit en av mina favoriter, har den på ett litet kort och den plockas fram ibland.

Sedan såg jag ett bekant ansikte (och det var inte ditt som filurigt stack fram bakom boken), det var det långhåriga bakhuvudet jag kände igen. Det är ju en av mina gamla körledare! Så kan det gå :-)

Bloggblad sa...

Vonkis: Tackar, jag tycker ju att det är jättekul även om det är mycket mer arbete bakom än man kan tro.
Jaså, du har sjungit i hans kör... i förra numret var han med framifrån.

Vonkis sa...

Japp, han var ledare för studentkören sista året jag var med. En av mina kompisar håller på med grafisk formgivning och layout och jag har sett henne jobba några gånger. Det tar verkligen tid sånt där.

Lena sa...

Vilket jättejobb du lägger ner! Det är alltid lika trevligt att läsa församlingsbladet och det gör att jag har lite högre krav numera på det som återfinns i vår brevlåda då och då.
Förstår att Gud ordnade med städinspiration. Jag hoppas att jag också ska "drabbas".

Bloggblad sa...

Vonkis: Jag tänker på det varje gång jag ögnar igenom den när den är klar, att det går betydligt snabbare än att få allt skrivet och på plats...

Panter: Jag drabbades så pass att det inte blev några timmar med korsordet...
Det kanske inte är bra för dem som skriver ditt blad att du börjat få krav...

Anonym sa...

Jag kikar in och önskar dig en trevlig första advent!

Anonym sa...

Svar till Bloggblad: Ja, det är kul med bloggkompisar! Det känns skojsigt, när man upptäcker att samma besökare kommenterar ens blogg dagligen.

Tankevågor sa...

Den är fin den där bilden på henne när hon tänder ljuset.

Usch, jag fick för mig att jag skulle sy nya gardiner till vardagsrummet eftersom vi köpt ny soffa. Nu ångrar jag mig...lusten gick över. Men den kanske kommer tillbaka om jag tittar på tyget lite då och då? ;-)

Bloggblad sa...

Junitjej: Visst är det så - jag har fått så många goda vänner här - det uppväger de gånger då jag blir lite bloggtrött eller tycker att det tar för mycket tid.

Londongirl: Jag hade tänkt ut innan hur bilden skulle bli - men den blev över förväntan.

Jag ägnar mig möjligen åt nytt gardintänkande på sommarlovet... och har inte köpt nåt nytt till köket än.. de måste vara helt färdiga och klara för att jag ska ids sätta upp några.

Evas blogg sa...

Jättebra jobbat! Det är en fin tidning och läsvärd (vilket inte alla kyrkoblad är). Hoppas din helg varit fin!

Bloggblad sa...

Eva: tack ska du ha! Jag lägger ju ner en stor del av min själ i den... Men jag har läst så pass många slarvigt ihopkomna blad, att jag knappast går runt och skryter om mitt redaktörsskap... Församlingsblad har inte så hög status. Men några superbra har jag fått tag i - det är många vänner som plockar till sig på resor och ger till mig, så jag har läst rätt många.

Klimakteriehäxan sa...

Jag är jättestolt över att ha kvalat in i din bokspalt i Kanalen! Och omslagsbilden är toppfin - du gör ett jättejobb med allt detta!

Bloggblad sa...

K-häxan: Din bok passar verkligen, jag vet ju vilka damer som alltid säger att de är mest förtjusta i boktipsen...
Och jag bugar mig allra ödmjukast inför lovord från ett proffs!

Musikanta sa...

En helt underbar bild. Har allt! Du är duktig du och ambitiös. Ska läsa Kanalen i morgon när jag har haft min sista lektion i fransk konversation för denna terminen. Måste göra läxan istf. att blogga.

MM fixade kommentarerna åt mig. Var tvungen att gå ner på menyraden längst ner där det stod vilka länkar jag hade hos Internet och klicka där.

Bloggblad sa...

Tack - jag hoppas ambitionen sitter i... vi ska byta tryckeri, tyvärr, till ett billigare...
Men du kan ju få ett eget ex... finns på Stinsen och i kyrkorna och hos mig...