Statcounter

torsdag, november 06, 2008

Nöjd och glad - och knäckt...

Faktiskt, jag är alltihop på en gång. Nöjd med att jag nästan är färdig med slutkorrekturet av nästa församlingsblad... det går en vända till nu efter att jag haft ett antal önskemål, och jag får ett nytt korr i morgon (hoppas jag...). Han som fixar sidorna på tryckeriet, skickar mig ett enklare utkast, sen efter ett redaktionsmöte ringer jag in allt som ska flyttas om, tas bort eller korrigeras på annat sätt. Mycket jobb - och rätt stressigt - men jättekul! Och den flitige läsaren har sett liknande sidor ca 4 ggr per år hos mig... Glad är jag över det vackra vädret som jag hann gå en långpromenad i - och jag är även glad över att jag är knäckt. Jag brukar inte blogga om mina krämpor, men jag har haft ganska ont i ett ben, så där diffust: sockerdricka ibland, ilande tandvärksvärk ibland, molande huvudvärksvärk ibland... så att jag har haft svårt att somna om nätterna av den irriterande värken från höften ner till foten.

Kiropraktorn här i stan är urskicklig och har snabb omsättning på patienter, så jag får alltid tid fort när jag äntligen kommer mig för att ringa (vilket jag borde gjort för länge sen förstås...). Han hittade orsaken direkt, några kotor som tryckt på ischiasnerven och jag fick alltihop förklarat och blev vriden och stretchad. Tack vare att jag går så mycket, har jag hållit nere värken, sa han. Om jag inte motionerat hade jag haft ryggskott för länge sen...

Naturligtvis värmde han upp ryggmusklerna med massage först - och knäckte till min stela nacke som bonus. Så nu är jag som ny. Vilket nog är till fördel när jag strax ska iväg och kompa den lilla 8-åringen jag berättade om, som jag trodde ville ha komp till Blinka-lilla-stjärna-aktig låt, och som kom med Paganininoter. Gissa om jag har övat! Himla nyttigt med såna utmaningar.

Jag är himla impad av att jag fått så många kommentarer på det blogginlägg som jag inte lyckades radera helt... Kanske ett nytt sätt att blogga: inte skriva nåt, bara vänta på kommentarer :)

14 kommentarer:

Evas blogg sa...

Jag skulle nog också behöva en sådan behandling. Har svårt att gå p g a ett stelt knä.

Evas blogg sa...

Och nu har jag pingat :-)

mossfolk sa...

Jag får rysningar av kiropraktorer, och då har jag ändå aldigt besökt någon. Har hört att det knakar och det räcker fint för att avskräcka mig :)

Är det träning med åttaåringen ikväll eller är det uppvisning?

Tankevågor sa...

Håller med Mossfolk...tycker det verkar läskigt att bli dragen i så det knakar.
Men man kanske borde försöka....har ju ett knä som krånglar och gör ont.

Bloggblad sa...

Eva + Mossfolk + londongirl: Det enda som gör ont hos kiropraktorn är när han masserar ganska rejält före "knäckningen". Själva knycket gör inte ett dugg ont, det bara låter som om nåt går sönder, men har man en gång upplevt känslan av att bli som ny efteråt, är knakljudet en baggis.

Men jag skulle inte gå till nån som jag inte är säker på... för visst, jag kan för ett ögonblick tro att skallen går av... :) Den här har vridit rätt både nacke och knän och höfter på mig många gånger - jag var ju en flitig asfaltslöpare en gång i tiden... för ca 15 kg sen...

Bloggblad sa...

Mossfolk: Det var uppvisning! Tjejen var jättenervös och spelade väldigt svagt, då fick jag spela jättesvagt jag med, och det är svårt. Men vi lyckades komma till slutet... :)
Tjejen före - den lilla kraken - hade nyss börjat spela, och spelade skalor upp och ner, jättegulligt. Och jättemånga... och sen kom klasskompisen med Paganini.... och jag fick en ros av hennes mamma. Sånt är jag inte bortskämd med när jag kompar.

stella sweden sa...

Hahaa...väldigt roligt ditt förra inlägg...ska testa det nån gång...men att gnälla är heeelt ok för det måste vi när kroppen värrker som fan o min gör det...

;)

Anonym sa...

Det där med att göra inlägg utan inlägg var ju flott! Och sedan få så mycket kommentarer. Det blir ju en utmaning för läsaren att vara kreativ själv och hitta på något eget!

Bloggblad sa...

Stella sweden: Ja, visst blev det kul - men jag tror inte det håller i längden.
Klart man får gnälla, men jag förnekar helst (officiellt) att jag har ont - MEN hemma gnäller jag som bara den.
Just nu känns benet så pass bra att jag inte märker att det finns. Så ska det vara. Måste vara vråljobbigt att ha ont jämt.

Inga M: Blir ju lite som att hitta på egna blogginlägg apropå ingenting... men jag avslöjde ju lite vad jag hade tänkt skriva.

M. sa...

hej!
jag har ett recept på amarnatsallad också om du skulle vilja testa det :)

har du köpt amarnatflingor eller helt? jag har testat båda sorterna och jag tycker att det är lättast att tillaga gröt med flingorna. dem hela riskerar att bli en kladdig massa, men du kanske lyckas bättre än mig :)

ha en fortsatt bra kväll :)

Elisabet. sa...

På 80-talet gick hos sjukgymnast för min nacke och det hände ibland att hon vred till och det liksom knäckte och det var HEMSKT .., jag trodde att huvudet skulle ramla i golvet!

Huruvida det blev bra?
Det kommer jag inte ihåg ..-)

Bloggblad sa...

Molly: Flingor såg jag inte till i affären, bara hela små frön. Jag testade att poppa, två gånger. Första gången blev det bränt, andra gången hade jag lite svagare värme, då hände ingeting.

Jag ska kolla din sida för fler recept.

Elisabet: Men blev du inte bättre efteråt? Jag har lärt mig att när det knäcker - vare sig det är av expert eller av sig självt - då återgår lederna till rätt läge.

M. sa...

här finns receptet på amaranthsalladen :) jag hoppas att du lyckas bättre med den än vad jag gjorde :) du får referera sedan om det gick bra:)

http://mollyshalsoblogg.blogspot.com/2008/10/dagens-middag-amaranthklister-bild.html

ha en fortsatt bra helg!:)

Eleonora sa...

Trots allt det onda märker jag ju att du inte har förlorat din humor och ditt vida seende! Underbart att du kunde bli som ny!

Jag har ju följt dina berättelser om hur Församlingsbladet kommer till och att det är ett jättejobb har jag också förstått. Då får man inte vara "slarvig" utan tvärtom och det lyckas du ju med.

Ta nu och "lufta" dig en kopp kaffe och må riktigt gott! Lördagskram