Statcounter

torsdag, november 13, 2008

Redan julafton?

Bara det att vakna i långsam takt och sen göra vad jag vill resten av dagen ger rena julaftonsglädjen, så nästan varje torsdag firar jag jul...

Men i dag kom visst tomten också... Jag är så barnslig när posten kommer, tänker varje gång: Nu har jag nog fått något roligt... och när det bara ligger ett trist fönsterkuvert, tänker jag: I morgon kommer nog något roligt... (För några år sen läste jag (var?) en dikt som illustrerade min postförväntan på pricken, så jag är inte ensam!)

Till saken! I dag kom det alltså något roligt. Och inte bara ett roligt brev, utan två!!!

(Här hade det passat med en bild som illustration - men min dator har fått ett nytt fnatt, allt rullar hela tiden vad jag än gör, så jag hoppas att maken till slut tröttnar på att laga och renovera och kommer hem med nåt nytt... Förra lagningen höll en vecka. Nu sitter jag vid hans dator och där kan jag inte fixa in bilder.)

Först öppnade jag det tunna kuvertet, förstod av namnet bakpå att det var noter till den sång jag så överraskande fick höra när jag var hos nunnorna. Att få texter tonsatta är otroligt roligt och spännande, så jag kastade mig över pianot och spelade och sjöng, trots att jag redan var klädd för promenad... för inte kom jag ihåg melodin alls...

Nästa brev var rätt tjockt... jag förstod av poststämpeln vem det kom ifrån och skar upp paketet försiiiiiiktigt. Fyra nya fräscha böcker, översatta av en av mina bloggarvänner.... en rakbladsvass skribent... SÅÅÅÅÅ glad jag blev! Kommer att sluka allihop - säkerligen kommer jag här och där att "översätta tillbaka" och fundera över vilka uttryck det kan ha stått i grundtexten. Kan inte låta bli att göra så ibland när jag läser översättningar. Och extra nu förstås när jag träffat översättaren...

Som pricken över i:et ringde en annan bloggsyster från södra Sverige idag - och jag kan återigen konstatera att bloggandet gett mig så många nya vänner. Tänk om alla som fnyser och gnäller över hur töntigt det är att blogga, hade en aning om vad det ger med alla härliga kontakter!

26 kommentarer:

Evas blogg sa...

Åh vad härligt att få brev! Så sällan det händer nu för tiden. Och jag håller med dig om att bloggandet öppnar upp för nya bekantskaper. Jättekul är det.

em sa...

De som förfasar sig över datorer i allmänhet och bloggar och e-post i synnerhet har inte fattat vilket utmärkt komplement datorn är till snigelpost. Och visst kan man skriva riktiga och roliga e-brev - fast alla inte gör det. Länge leve all kommunikation människor emellan!
Margaretha

Anonym sa...

Lycko dig som får så härlig post. Fast jag fick en massa papper med erbjudanden och sånt som de nyinflyttade får... kanske det också räknas som bra post.

Helst skulle jag vilja få kärleksbrev, pengautbetalningar och andra små härliga presentbrev... man jag drömmer väl vidare :)

Bloggblad sa...

Eva & em: Det är bara dom som inte prövat som vet hur trist det är...

Fast - hur kul det än är, tar det massor av tid!

nina: När sonen var liten, klagade han ibland över att han inte fick några brev, kort eller julkort. Hur många skriver du själv då? frågade jag. Och då förstod han...

Jag skriver inte heller snigelpost så värst ofta längre, trots att jag har ärvt såna mängder med frimärken och köper massvis med fina kort...

Elisabet. sa...

Tittar in lite och hälsar på och nu mot kaffepannan och duschen och kanske en kebat i rulle .. jag är utsvulten och har inte ens kollat min egen post som ligger nedaför brevinkastet. Det är nog bara ..., räkningar ..-)

Ha det gott!

Linda sa...

Rolig post är man inte bortskämd med. Långt ifrån. Och så fick du två soliga saker idag! Grattis!
Sämsta postdagen är fredagar, då kommer bara en tråkig reklamtidning, aldrig något annat.

De som gnäller över bloggare är nog ensamma och avundsjuka egentligen. Tror jag!

Miss Gillette sa...

bloggblad: Om du känner översättaren är det ju bara att fråga vederbörande ifall det är nåt särskilt ställe du undrar över -- så praktiskt! ;-)

Anonym sa...

Det var mycket att läsa ikapp här... Jag börjar lite nu och tar det då och då.

Här kommer det ofta rolig post i färgglada kuvert men aldrig till mig. Däremot till tjejerna, från deras familjer och släkt, men trots det gör den posten mig alltid glad.

Blir förstås nyfiken på vem översättaren är. :)

Bloggblad sa...

Miss G: Klart att jag kommer att göra det!

Monica: Lite hemlisar måste man väl få ha...

mossfolk sa...

Jag är precis likadan! Spännande varje dag att kika vad som ligger på mattan och finns där ett kuvert med handskriven adress, då är lyckan stor :)

Eleonora sa...

Nuförtiden är det då sällsynt att man får ett handskrivet kuvert. Men NÄR det händer, så blir jag såå lycklig, att någon vänlig själ vill handskriva bre vtill mig. Det brukar då vara personer som inte har en data! Häpp! Men gulligt är det i alla fall att få.

Hoppas maken tröttnar på att reparera din data och att du kanske får en ny i julklapp. Det vore väl någonting! Önska kan du mju alltid!

Ha det gott denna fredag och kram får du från mig

Annika sa...

Nej, roliga brev i brevlådan är sällsynt numera. Alla mailar istället, och det är ju kul det också.
Men att få ngt kul med posten är alltid lika kul.
Bloggvänner ja..VISST är det otroligt så många nya vänner bloggander har gett!!! jag är helt tagen av det! Tycker det är fantastiskt!!
Ha en fin helg!!!

Tankevågor sa...

GRATTIS till dina roliga brev!

Jag älskar att få rolig post och handskrivna kuvert.
Det är väldigt roligt att skicka dem också...

Det där med bloggvärlden och att den förde så mycket med sig hade jag aldrig kunnat förstå innan jag började.
Det är helt underbart så många vänner man fått genom det här... :-))

Ingela sa...

Kan man ringa en bloggvän? Det har aldrig fallit mej in.

Tänk om man inte kan kommunicera muntligen?

Men träffas IRL, det har jag börjat grunna på om det inte vore kul.

Bloggblad sa...

Mossfolk: Sonen fick ett handskrivet brev i sin brevlåda häromdagen, och blev mycket förvånad - kände inte igen handstilen "Jag har sökt dig..." och först på femte raden ungefär förstod han att det var ett Jehovas vittne som varit och ringt på... Han hoppade väl inte jämfota av lycka...

Eleonora: Jag har ett par goda vänner som inte mailar utan skriver brev. Trevligt!
Jag hoppas också att maken ska presentera mig för nåt nytt snart.

Annika: Kan tänka mig att det är ännu viktigare för dig som bor så långt bort (från händelsernas centrum, höll jag på att lägga till, men ur ditt perspektiv är det ju vi som gör det...)

Londongirl: Jag hade inte heller fattat det, den som "lärde" mig blogga skrev mest om politik - och det hade jag aldrig tänkt göra.

Ingela: Hehe... det hörs att du inte varit på bloggträff... där känner man varandra direkt och bara tar vid som om man pratat dagligen förut.

Det enda som förvånat mig när jag träffat bloggare lajv, är att alla har så många olika dialekter - de syns ju inte i bloggen... (Tack och lov märks inte min (ganska svaga) öschöttska här!) Jag har träffat bortåt 25 stycken - och bara någon enstaka var svårare att prata med än jag hade trott, alltså för att vi var för olika.

Bloggblad sa...

ingela: ska kanske tillägga att de 2-3 som jag tyckte var annorlunda på riktigt, tyckte nog samma sak om mig, för vi slutade automatiskt att läsa varandras bloggar...

Musikanta sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Musikanta sa...

Det var jag som skrev samma mening två gånger i kommentaren. Det blev lite tjatigt. I alla fall tycker jag att det är jätteroligt att blogga som du vet.

Vad beträffar korrespondens har jag en brevvän som skriver många sidor för hand och jag svarar med brev från datorn.Jag lägger ju in bilder titt som tätt, men det skulle jag ju kunna skicka med förstås ändå. Men jag skriver dubbelt så fort på datorn.

Vi (åtminstone jag) fick ju vår/min handstil förstörd på lärarhögskolan när vi tvingades att skriva den stilen som då var högsta mode. Jag skrev riktigt snyggt innan - upprätt och runt - men numera blir det någon konstig blandning som inte alls är vacker. Dessutom är det ju så skönt att kunna ändra och flytta om utan att det syns.

Fast visst är det något speciellt med handskrivna brev...

Bloggblad sa...

Aha - var det där min handstil blev förstörd? Jag har just undrat... Jag lyckades aldrig lära mig den nya på riktigt, blandade friskt, men nu är det flera klasser som skriver den gamla med öglor. Alltså - de som alls skriver skrivstil... alltför många "hinner" inte dit.

Lallis - liv och leverne sa...

Du har helt rätt i det där med vad många nya vänner man träffar. Och för att inte tala om nya spännande och goa sidor. Din har jag besökt några gånger och jag märker att jag gärna återkommer. En trend som jag gärna fortsätter med.:)
Ha en fin kväll.
Kram Lallis

Cecilia N sa...

Du är uppmanad att svara på frågor, att avhämta på min blogg.

Amber sa...

De flesta som klagar på bloggare och hur töntigt det är och att de inte alls begriper varför man ska blogga, har inte läst en endaste blogg, är min erfarenhet. Jag frågar direkt hur många bloggar de läst och är det ingen eller en, så säger jag att jag inte diskuterar litteratur med en icke-läskunnig heller.

Förstår att du blir glad över brev. Förstår också att du promenadklädd satte dig vid pianot - man måste njuta direkt! Helt rätt.

Klimakteriehäxan sa...

Vill gärna instämma i din avslutande mening!

Bloggblad sa...

Lallis: Tack - du är så välkommen hit!
Cecila N: Jag har kollat - det var mååååånga...

amber: Det är så trist med det där fnyset... av dem som hört om Blondinen och han som spyr ut galla över kändisar...

K-häxan: Om jag säger till nån icke-bloggare att jag har bloggkompisar - ser jag i deras ansikten att ni uppfattas som barnens låtsaskompisar.

Emelie sa...

Du är utmanad inne hos mig :)

Bloggblad sa...

Emelie: får väl ta tag i det där i morgon....