Statcounter

söndag, december 28, 2008

Köravslaget...

Förra omgången av Körslaget hade jag hoppats mycket på, men de som sjöng hade inte riktigt förstått att körsång består av fler stämmor än en... första gången. Sen tog det sig och blev riktigt trevligt - och han som hade många solister vann. Alltså ska man ha solister för att vinna = alla satsar på solister i år... För säkerhets skull.

Jag är grymt besviken och tycker det känns avslaget den här omgången. För det första gillar jag inte skränig musik, och rock måste det tydligen vara om unga människor ska titta. Eller var det för att rockaren vann förra gången? "Vi kör samma koncept som vinnaren..."

Eller är det för att skrämma bort alla (Ja ja ja - jag vet att det finns äldre som gillar rock men jag måste överdriva för att få fram effekten, ok? )över 50? Vem vill ha gamla kärringar och gubbar som publik? (Kanske våra licenspengar och tittarsiffror är lika skrynkliga som vi?...) Nåja, en och annan häftig låt står jag ut med, men inte fullt ös hela tiden. Dirigenterna står mest och hoppar och flaxar - kan väl inte finliret? Och så vrålar en solist för fullt medan de andra hoppar lite för sig själva (för att synas?) och körar lite.

Gnällig? O, ja! Jättebesviken. För i min värld är körsång nåt man gör i minst 4 stämmor om det ska va' nåt. Och det ska inte dränkas i trummor och elbasar. En solist då och då är okej (bäst jag säger det för att inte trampa i egen rabatt...) men inte som huvudattraktion.

Tänkte titta på inspelade del II idag ihop med min stickning, men jag slog av efter första låten. I Idol som jag hängivet kollar varje avsnitt av, där hör man åtminstone solisten och där varieras musiken. Så jag hoppas att inte alla utom Robban W hade skön musik - säg till i så fall innan jag raderar inspelningen.

25 kommentarer:

Marias stickning och läsning sa...

Håller helt med dig om Körslaget efter att ha sett halva första programmet.
Skall ändå ge det en chans till nån passande kväll framöver.

Elisabet. sa...

Själv tittade jag inte .., det blev nog nånting annat. Jag är kräkless på alla tävlingar i tv, förutom På Spåret ..-)

Klimakteriehäxan sa...

Jag har inte sett en ruta av Körslaget men du - licenspengarna går i a f inte till fyran! om man får vara lite petig!

Bloggblad sa...

Maria: Jag kanske tittar klart om jag får en stor strykhög...

Elisabet: hehe... jag vet ju vem du tittar mest på då...

K-häxan: Tänkte inte på det... Men jag har funderat på vad jag skulle vilja se i körväg... men sen kom jag på att nog skulle bli för hårt.

En tävling där duktiga körledare väljer ut ett antal artister var, och sätter dem på riktiga körverk med stämmor och skönsång... ojoj, vad kul det skulle vara med en sån tävling.

Amber sa...

Oj, då gör det ingenting att jag missat båda gångerna - är fullständigt övertygad om att jag tycker som du! Jag älskar hårdrock, men var sak på sin plats, tack!
Finliret är viktigt i körsången, håller helt med.

Anonym sa...

Jag somnade i halvtid, men det var var fram till dess tyckte jag var helt ok.
Nej, jag håller med det är verkligen inte körsång i traditionell mening, men om det vore det skulle tv4 kanske inte få så stor publik som de får nu?

Jag vet inte och bryr mig inte, ser det mest som ren underhållning om inget annat program lockar.

Ingela sa...

Har inte tittat nåt i år, blev besviken av samma skäl som du i fjol. Det kanske skulle bli bättre om körerna var tvungna att prova på olika genrer, för så är det väl inte nu?

desiree sa...

Det tråkigaste är alla reklamavbrott. Så blev jag riktigt besviken över att den bästa kören åkte ut i första programmet. Den med riktiga basstämmor. Wells är bara slentrian.

Ingela sa...

Rubriken på din bloggpost är verkligen läskig, avslaget i betydelsen utan sprutt gissar jag att du menar...

Bloggblad sa...

Amber: att vi gillar samma typ av körsång har jag ju förstått. Hårdrock är inte min grej - MEN - jag kan njuta av det nån gång, finns några hr-låtar som är häftiga.

M-katten: Allt går ut på att jaga publik...men de vill helst ha den sortens publik som jag gissar är ute om gör annat om kvällarna... vi som sitter hemma och glor är nog inte så intressanta (ang. licenspengarna hade jag fel...)

Ingela: Jag har inte förstått vem som väljer, men visst vore det bättre med olika genrer! (Inte schangers som de sa i saliga Fame Factory...:)

KDes: Fast, vet du, jag har kommit på mig med att sakna det när det är långa program i ettan eller tvåan... då hinner man hämta nåt, gå på toa, kolla mailen.... Jag som normalt är urless på reklam...

Men... fel kör åkte ur? Jag måste nog snabbspola och kolla i alla fall, nu blev jag nyfiken på vilken kör du tyckte var bäst.

Bloggblad sa...

Ingel: Hehe... jag är medveten om vad avslag är och visst for tanken förbi... MEN jag tänkte mest på de två andra betydelserna: slå av en kör - och avslagen sockerdricka...

Ingela sa...

Det absolut läskigaste som rör en frisk kropp om du frågar mej...

Anonym sa...

Jag håller med - jag är så besviken på att det mer handlar om show och solon än om körsång. Det gick snett när det handlade om folkets röster - vi gamlingar ringer inte mer än en gång, och det blir det inga pengar av. Det är för mycket fokus på körledarna, som i de flesta fall inte vet ett dugg om körledning. Synd på en bra idé.

Elisabeth sa...

Ja, jag kan bara hålla med. Det är en show med kända artister/dirigenter... och de som gör hippaste framträdandet vinner!
Carolina som är ett stort fan av Erik S... tycker ju naturligtvis att han borde vinna, oavsett hur kören presterar... sorgligt, säger jag.

Varm kram...

Bloggblad sa...

Ingela: bara ordet ger odörminnen...

Rutan: Körledarna har mest koll på när de är i bild så de kan flörta och vinka till tittarna. Förr säsongen kändes det som om de i alla fall gjorde försök till riktig körsång.

Jag har kollat och snabbspolat lite medan jag stickat, var för nyfiken, men blev lika besviken som jag trodde.

elisabeth: Just det, man röstar på sin idol, inte på hur kören låter. Undrar om Caroline af U-s tänkte sig det hela så. Kram på dig tillbaks.

Linda sa...

Och jag har inte sett en enda sekund. Det går samtidigt som något annat, förmodligen På Spåret :)
Sen satt jag vid teven när det vankades repris men då var det något annat som lockade maken och jag iddes inte bry mig.
Så intresserad var jag...

Alla sådana tävlingar är så konstiga, för de som röstar och engagerar sig gör precis så som Elisabeth skriver, röstar på sin favorit sedan tidigare, oavsett hur det låter.

ullrika sa...

har inte heller sett mer än trailers, av misstag. men word på Elisabeth!

Anonym sa...

Instämmer och tycker dessutom att det är trist att man ska nöta ut koncepten genom att veva dem flera säsonger efter varandra.

Annela sa...

Jag kan bara instämma med ditt inlägg i alla avseenden!
Varför en kör om alla ska vara solister:)?

Vonkis sa...

Jag tänkte samma sak om solisterna. Duffys Mercy var nog tydligaste exemplet där kören mest blev en stor doakör till solisten. Jag stör mig även på TV4:as bildproducenter som ska hålla på och åka runt "körledaren" och missar det som händer i kören, det är väldigt tråkigt när några av körerna faktiskt verkar ha en genomtänkt koreografi.

Cecilia N sa...

Nå, berätta för en som inte vet, vem åkte ut?

Tycker att Bloggblads koncept låter som en bra uppgradering.

Eller att befintliga körer med befintliga körledare får göra upp ... ;-)

mossfolk sa...

Ja, jag har bara sett ett par minuter av första delen. Gillar inte konceptet alls, men det ser allt himla roligt ut att sjunga i kör!

Vonkis sa...

Mossfolk
Det är himla roligt att sjunga i kör.

Bloggblad sa...

ALLA: Oj, vad det har droppat in kommentarer medan jag haft inkorgen nedkopplad...

Jag har läst allihop - roligt att ni är så engagerade - och extra kul att få lite medhåll.

Cecilia: Nu vet du!
Mossfolk: Som Vonkis säger: Det är himla roligt! pröva!

Kristallena sa...

Jag håller med dig bloggblad på alla punkter. Har själv endast sett ett avsnitt förra året och ett detta året och jag kunde inte ha uttryckt mig bättre än vad du gjorde här på bloggen. Nej vi tittar också hellre på "På spåret". Synd att de "förstör" körtraditioner på det sättet i TV.