Statcounter

söndag, januari 11, 2009

Egentligen...

... ligger jag på soffan med en varm vetekudde under rumpan, en filt över benen och en halstablett i munnen och ett korsord på knäna, men jag är lite rastlös.... så det blir några bilder i stället.

Nu är all jul bortplockad (förutom de barr som gömmer sig till sommaren) och vårliga tulpaner har bytt ut amaryllisarna i köket. I går åkte julgranarna hos släktingarna ut under mer festliga former än dem som stod till buds i det bloggbladska palatset idag. Vem vill gå ut med hunden? Jag är aldrig nödbedd när det gäller att gå en promenad. Och här är han som är så busig och som kan så roliga sånger... Annars oftare sedd här i bloggen lagandes datorer...

10 kommentarer:

Anonym sa...

Nu verkar det som om den glada julen är slut slut slut!

Vilka snygga gardiner du har hängt upp i köket, så fräscht. man längtar efter vår nu!

Klimakteriehäxan sa...

Men hu så mycket elände det finns - läser din post nedan! Och jag som bara skulle stänka in och säga att jag lagt in en länk till Britta-Cajsa, som jag inte hade upptäckt fast jag haft tre år på mig, drygt! Hoppas du svalt den där maneten snart så du är av med den.

Bloggblad sa...

M-katten: Jag blev väldigt förtjust i dem direkt. Inget svårt val...

K-häxan: ja, man får en kalldusch då och då, och vaknar upp och funderar...
Tack för länken! Hon skulle bara vetat, min kära mormorsmormor att fler människor än hon nånsin träffade i livet, har läst eller hört om henne!

Anonym sa...

Krya på dig hälsar vi härifrån Åland!
Vi har också sopat ut julen fastän det egentligen är på tisdag, Tjugondag Knut som julen ska sopas ut. Här tror jag att vi har en tradition som skiljer sig från Sverige. Här klär barnen ut sig och går runt i gårdarna med kvast att sopa ut julen med och påse att samla belöningen, godiset, i. Nuförtiden glömmer ofta barnen kvasten, man har bara med påsen. När jag var barn var det väldigt viktigt att sopa ordentligt och läsa ramsan: Tjugondag Knut sopas julen ut! Den tradditionen har jag för mig att ni inte har i Sverige?
Vi väntar på våren och läser bloggar under tiden! :)

Bloggblad sa...

Britt: Tack, kraxar jag till svar... så fort det gick att bli kraxig, igår var jag pigg...

Strax söder om oss finns en liten by som heter Gusum (där dom gjorde dragkedjor förr) och där (och lite längre söderut också)klär både barn och äldre ut sig till Knutsgubbar - numera tror jag bara de har fest, vet inte om de går runt.

Här, två mil norrut, syns inga Knutsgubbar... fast visst väntar många med sina julgrejer till 20-dag Knut! Jag tröttnar så fort skolan börjar.

mossfolk sa...

Usch läste om Mette. Så skört är det, livet som ofta tas så förgivet. Men å vad jag tycker om kloka Elisabets inställning!

Härligt med tulpaner. Jag kikade lite på dem i affären härom dagen, men de får allt vänta till efter tisdag.
Trevligt med en frivillig hundpromenerare :)

Bloggblad sa...

Mossfolk: Man får sig tankeställare då och då... vare sig man vill eller inte.

Den här hunden, en svart äldre flat coated retr... kan inte stava det... iever? Är så snäll och fin och lugn och skötsam att det är en ren fröjd. Som en värdig gammal dam. Klart att jag hänger med ut då!

Anonym sa...

Krya på dig!

Kulsprutan

ullrika sa...

först och främst, kryas på!

sen. sista fotot på din man (för det är det väl?) och kidsen är en sån där underbar ögonblicksbild som sällan skådas utanför egna fotoalbumen. av nån anledning verkar bloggar fyllas av opersonliga stela miner [med nyköpta kläder ;)]. det här är mer min kopp te! jättekul att se glada (barn)barnen!

sist. nu åker vi strax kosen. ses om nån vecka! ha det fint så länge! - å säger som till många andra skitbra bloggare; skriv inte för mycket läsvärt, då har jag så mycket att göra när jag kommer hem...

tjenixen!

Bloggblad sa...

K-sprutan: Tack, det kommer mail inom en snar framtid!

Ullisen: Tack tack! Jag håller helt med dig om det där med foton, jag avskyr tillgjorda, och min man är en sån som blir stel så fort han ser en kamera. Jag brukar ta massor med bilder "i farten" alltid blir nåt av dem bra. Och det här blev jag riktigt nöjd med.

Ha det så bra! Jag ska kolla på din blogg så får jag nog veta vart du ska...